1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Generali εξαγόρασε πλήρως την Generali China Insurance

Η Generali εξαγόρασε πλήρως την Generali China Insurance

Η Generali εξαγόρασε πλήρως την Generali China Insurance
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Generali υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση του υπόλοιπου 51% της Generali China Insurance Company Limited (GCI), καθιστώντας την μοναδικό ιδιοκτήτη των δραστηριοτήτων ασφάλισης περιουσίας και ατυχημάτων στην Κίνα.

Η συμφωνία, αξίας περίπου 99 εκατομμυρίων ευρώ, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική επέκταση της Generali σε βασικές ασιατικές αγορές.

Η εξαγορά, αποτέλεσμα μιας διαδικασίας δημόσιου πλειστηριασμού που ξεκίνησε η CNPC Capital, ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική «Lifetime Partner 24: Driving Growth» της Generali, με στόχο την εδραίωση της θέσης της σε βασικές ασιατικές αγορές.

Η συναλλαγή, η οποία υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις, αναμένεται να έχει εκτιμώμενο αντίκτυπο περίπου -1 ποσοστιαίας μονάδας στον Δείκτη Ρυθμιστικής Φερεγγυότητας του Ομίλου Generali.

Με την ολοκλήρωσή της, η Generali θα είναι η πρώτη ξένη οντότητα που θα αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο σε ασφαλιστική εταιρεία περιουσίας και ατυχημάτων από μία μόνο κρατική οντότητα στην Κίνα μέσω υποχρεωτικής διαδικασίας δημόσιου πλειστηριασμού.

Η Generali σχεδιάζει να αξιοποιήσει τη νεοαποκτηθείσα πλήρη ιδιοκτησία της GCI για να επεκτείνει το δίκτυο διανομής της στην Κίνα, αξιοποιώντας τις επενδύσεις της χώρας προς την ουδετερότητα του άνθρακα για να ενισχύσει τις προσφορές πράσινης ασφάλισης επιχειρήσεων.

Η εταιρεία στοχεύει να διαφοροποιηθεί στην αγορά και να χρησιμοποιήσει την παγκόσμια, περιφερειακή και τοπική τεχνογνωσία της για να βελτιώσει τη στρατηγική διανομής της GCI.

Ο Jaime Anchústegui, CEO International της Generali, δήλωσε: «Αυτή η εξαγορά είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική του Ομίλου μας, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση του αποτυπώματός μας σε βασικές ασιατικές αγορές. Το να γίνουμε ο μοναδικός ιδιοκτήτης της GCI θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε περαιτέρω την προσφορά μας, την εμβέλειά μας και το δίκτυο διανομής μας».

Η Generali θα συνεχίσει την επιτυχημένη συνεργασία της με την CNPC Capital στους τομείς Life και Asset Management μέσω της κοινοπραξίας Generali China Life Insurance Company Limited, που ιδρύθηκε το 2002.

Αυτή η κοινοπραξία κατέγραψε πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2022.

Ο Rob Leonardi, Asia Regional Officer της Generali, υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της Κίνας στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η εξαγορά θα επιτρέψει στην Generali να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και να γίνει ο προτιμώμενος ασφαλιστικός συνεργάτης για περισσότερους πελάτες σε όλη την Κίνα.

Η UBS υπηρέτησε ως οικονομικός σύμβουλος και η Fangda Partners ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της Generali σε αυτή τη συναλλαγή.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.