1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Συντριβή αεροσκαφών στην Ιαπωνία: 130 εκατομ. απώλειες καλύπτει η AIG

Συντριβή αεροσκαφών στην Ιαπωνία: 130 εκατομ. απώλειες καλύπτει η AIG

Συντριβή αεροσκαφών στην Ιαπωνία: 130 εκατομ. απώλειες καλύπτει η AIG
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πηγές της ασφαλιστικής βιομηχανίας δήλωσαν στο Reuters ότι η AIG είναι ο κύριος ασφαλιστής σε μια πολιτική «παντός κινδύνου» ύψους 130 εκατομμυρίων δολαρίων για το Airbus 350 της Japan Airlines που καταστράφηκε σε σύγκρουση με αεροπλάνο της ακτοφυλακής της Ιαπωνίας στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο!

Η Japan Airlines (JAL) δήλωσε σήμερα ότι αναμένει απώλειες περίπου 105 εκατομμυρίων δολαρίων από την καταστροφή ενός από τα αεροσκάφη A350 wideboy.

Και οι 379 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος JAL διέφυγαν εγκαίρως, αλλά πέντε από τους έξι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο της ακτοφυλακής της Ιαπωνίας, το οποίο φέρεται να βρισκόταν στην τρίτη αποστολή του να παραδώσει βοήθεια στις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό, έχασαν τη ζωή τους!

Οι ιαπωνικές αρχές προσπαθούν να κατανοήσουν τι προκάλεσε την καταστροφική συντριβή. Έχει αναφερθεί ότι το επιβατικό αεροσκάφος είχε λάβει άδεια προσγείωσης, αλλά το αεροπλάνο της ακτοφυλακής δεν είχε λάβει άδεια για απογείωση, με βάση τα αντίγραφα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που κυκλοφόρησαν από τις αρχές.

Είναι νωρίς στην έρευνα και υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το πώς συνέβη μια σύγκρουση διαδρόμου αυτού του είδους, με τους ειδικούς να σημειώνουν ότι συνήθως χρειάζονται πολλές αποτυχίες ασφαλείας για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η απώλεια του αεροσκάφους αναμένεται να οδηγήσει σε λειτουργική ζημία περίπου 105 εκατομμυρίων δολαρίων (15 δισεκατομμύρια γιεν), αλλά η JAL δήλωσε ότι αναμένει ότι η απώλεια θα καλυφθεί από ασφάλιση.

Πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία των ΗΠΑ AIG είναι ο κύριος ασφαλιστής σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αεροπορίας ύψους 130 εκατομμυρίων δολαρίων για το κατεστραμμένο αεροπλάνο, αν και η AIG αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας, ήταν η πρώτη απώλεια κύτους παγκοσμίως για το μοντέλο Airbus 350, το οποίο εισήλθε σε εμπορική υπηρεσία το 2015.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.