1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Euro NCAP: Τα πιο ασφαλή και τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα του...

Euro NCAP: Τα πιο ασφαλή και τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα του 2021

Euro NCAP: Τα πιο ασφαλή και τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα του 2021
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

O EuroNCAP δημοσίευσε τη λίστα με τα ασφαλέστερα ανά κατηγορία αυτοκίνητα που δοκίμασε το 2021, τα οποία προτείνει μάλιστα για αγορά. Οι βαθμολογίες αστεριών δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών οχημάτων, επομένως δημοσιεύεται το “Best in Class” που δείχνει ποια οχήματα έχουν αποδώσει καλύτερα από τους ανταγωνιστές τους.

Καθώς οι απαιτήσεις για κάθε αστέρι καθίστανται αυστηρότερες κάθε χρόνο, η σύγκριση “Best in Class” γίνεται μόνο εντός κάθε ημερολογιακού έτους, έτσι ώστε όλα τα οχήματα να αξιολογούνται σύμφωνα με τα ίδια πρότυπα.

Best in Class 2021

Για τον προσδιορισμό του Best in Class, γίνεται υπολογισμός του σταθμισμένου αθροίσματος των βαθμολογιών σε καθέναν από τους τέσσερις τομείς αξιολόγησης: Ενήλικος επιβάτης, Παιδί, Πεζός και Συστήματα Ασφάλειας. Το άθροισμα αυτό χρησιμοποιείται ως βάση για τη σύγκριση των οχημάτων. Τα αυτοκίνητα πληρούν τις προϋποθέσεις του Best in Class με βάση μόνο την αξιολόγησή τους με τον στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας. Δεν περιλαμβάνονται πρόσθετες αξιολογήσεις βάσει προαιρετικού εξοπλισμού.

Παράλληλα ο EuroNCAP απονέμει επίσης ένα βραβείο για το ασφαλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που δοκίμασε την χρονιά. Όπως είναι αυτονόητο, όλα τα αυτοκίνητα που πήραν βραβείο, έχουν αποσπάσει πέντε αστέρια ασφαλείας. Το 2021 ο Euro NCAP δοκίμασε 33 νέα αυτοκίνητα, με τα 22 εξ’αυτών να αποσπά 5 αστέρια ασφαλείας.

Executive Car και Pure Electric: Mercedes-EQ EQS

Το Mercedes-EQ EQS πήρε δύο βραβεία, αφού συγκέντρωσε 96% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 91% στη προστασία παιδιών, 76% στη προστασία πεζών και 80% στα συστήματα ασφαλείας.

Small Off-Road: Nissan Qashqai

Το Nissan Qashqai απέσπασε 91% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 91% στη προστασία παιδιών, 70% στη προστασία πεζών και 95% στα συστήματα ασφαλείας.

Large-Off Road: Skoda Enyaq iV

Το Skoda Enyaq iV απέσπασε 94% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 89% στη προστασία παιδιών, 71% στη προστασία πεζών και 82% στα συστήματα ασφαλείας.

Small MPV: Toyota Yaris Cross

Το Toyota Yaris Cross απέσπασε 86% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 84% στη προστασία παιδιών, 78% στη προστασία πεζών και 81% στα συστήματα ασφαλείας.

Small Family Car: Skoda Fabia

Το Skoda Fabia απέσπασε 85% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 81% στη προστασία παιδιών, 70% στη προστασία πεζών και 71% στα συστήματα ασφαλείας.

Τα χειρότερα

Από την άλλη, το χειρότερο μοντέλο που δοκίμασε το 2021 το Euro NCAP ήταν το Renault Zoe που απέσπασε 0 αστέρια ασφαλείας. Ακολούθησε τα Dacia Spring με 1 αστέρι ασφαλείας και τα Dacia Logan και Sandero Stepway με 2 αστέρια ασφαλείας . Ακολουθεί η λίστα με όλα τα αυτοκίνητα που δοκίμασε φέτος ο Euro NCAP.

Πηγή: car.com.cy

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.