1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Γαλλία: Καίνε αυτοκίνητα λόγω εθίμου

Γαλλία: Καίνε αυτοκίνητα λόγω εθίμου

Γαλλία: Καίνε αυτοκίνητα λόγω εθίμου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Εκατοντάδες άδεια παρκαρισμένα αυτοκίνητα τυλίγονται στις φλόγες κάθε χρόνο την παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Γαλλία από νεαρούς που πανηγυρίζουν, μια οδυνηρή παράδοση που παρουσίασε ύφεση φέτος με μόνο 874 οχήματα πυρπολημένα.

Ο αριθμός των οχημάτων που πυρπολήθηκαν μέσα σε μια νύχτα ήταν μειωμένος σε σύγκριση με την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2019, όταν 1.316 αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εσωτερικών, Gerald Darmanin, το Σάββατο στο Twitter.

Οι λιγότερες εμπρηστικές επιθέσεις οφείλονται στην ισχυρή αστυνομική παρουσία στους δρόμους των πόλεων την φετινή παραμονή Πρωτοχρονιάς για την τήρηση του νόμου και της τάξης και των περιορισμών σχετικά με τις δημόσιες συναθροίσεις και την χρήση της μάσκας, καθώς τα κρούσματα από τη ταχύτατα διασπειρόμενη μετάλλαξη όμικρον καλπάζουν, δήλωσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν στοιχεία σύγκρισης με το 2020 λόγω του εθνικού λοκ-ντάουν που είχε επιβληθεί στη χώρα κατά την πανδημία.

Όπως σε πολλές χώρες, το φαινόμενο πυρπόλησης οχημάτων κατά τη διάρκεια της χρονιάς παρατηρείται για πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων η καταστροφή πειστηρίων εγκληματικής δράσης από συμμορίες, αλλά και οι ψευδείς απαιτήσεις αποζημιώσεων από ασφαλιστικές εταιρείες.

Αλλά η πυρπόληση οχημάτων πήρε νέα τροπή στη Γαλλία όταν έγινε ένας τρόπος να σηματοδοτηθεί η έλευση της νέας χρονιάς. Η πρακτική φέρεται να ξεκίνησε ανάμεσα στη νεολαία -συχνά σε φτωχές συνοικίες- τη δεκαετία του 1990 στην περιοχή γύρω από το Στρασβούργο στην ανατολική Γαλλία.

Επιπλέον, μετατράπηκε σε τρόπο διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια του άγριου ξεσηκωμού των απελπισμένων νέων από τα γκέτο που σάρωσε τη Γαλλία το φθινόπωρο του 2005. Τότε η αστυνομία κατέγραψε 8.810 πυρπολήσεις οχημάτων σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων.

Πηγή: underwriter.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.