1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Υγεία
  6. »
  7. Απειλούν με αποχώρηση τους από το ΓεΣΥ τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Απειλούν με αποχώρηση τους από το ΓεΣΥ τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Απειλούν με αποχώρηση τους από το ΓεΣΥ τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Δεν ικανοποιεί η πρόταση ΟΑΥ και απειλούν με μέτρα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια – Σκέψεις νοσηλευτηρίων για αποχώρηση τους από το ΓεΣΥ – Ζητούν εμπλοκή ΠτΔ και Υπουργού Υγείας.

Νέες φουρτούνες φέρνει στο ΓεΣΥ ο νέος τρόπος αμοιβής των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, με τον ΠΑΣΙΝ να απειλεί τον ΟΑΥ με δυναμικά μέτρα, ενώ ορισμένα μέλη του κάνουν σκέψη να αποχωρήσουν από το Σύστημα.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας παρέδωσε στον ΠΑΣΙΝ νέα πρόταση για το νέο τρόπο αμοιβής των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ωστόσο αυτή δεν αφήνει ικανοποιημένα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, με τον Δρ. Καραϊσκάκη να επισημαίνει ότι όπως την «παρέλαβαν θα την επιστέψουν πίσω σήμερα το απόγευμα».

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ Μάριος Καραϊσκάκης, ανέφερε πως «όπως τις πήραμε θα τις επιστρέψουμε, διότι αυτό που πήραμε καμία σχέση δεν έχει με τα προηγούμενα που συζητούσαμε, είναι τα ίδια και ακόμη χειρότερα».

Εξήγησε δε, πως «αγνοούνται ένα σορό πράγματα που έχουμε συζητήσει και έχει μπει προθεσμία 1η Σεπτεμβρίου του 2023 για να αρχίσει η νέα συμφωνία. Δεν έχουμε συμφωνία, απλά θα πάμε σήμερα να συζητήσουμε επιστροφή της πρότασης στο σύνολο της πλέον και πάμε ξανά από την αρχή σε ό,τι αφορά θέματα διαφάνειας, σε ό,τι αφορά θέματα αποτελεσματικότητας του τρόπου αξιοποίησης όλων των υφιστάμενων δομών και των νέων δομών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα 3 τρόφιμα που υπόσχονται όνειρα γλυκά

Τόνισε επίσης πως θα ζητήσουν την πολιτική εμπλοκή της Υπουργού Υγείας και του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Θέλουμε συνάντηση μαζί τους και έχω ενημερώσει χθες το Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας της Βουλής. Αυτό που γίνεται δεν είναι σωστό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», σημείωσε.

Ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως από 1η Σεπτεμβρίου ο ιδιωτικός τομέας θα πάει σε δυναμικά μέτρα. «Το τι μέτρα θα πάρουμε θα τα συζητήσουμε σε συνάντηση που θα έχει ο Σύνδεσμος μας τις επόμενες μέρες», συμπλήρωσε.

Υπέδειξε επίσης πως κάποια μέλη έχουν πει πως υπάρχει και ο κίνδυνος αποχώρησης τους από το ΓεΣΥ, ωστόσο «δεν είναι αυτός ο αυτοσκοπός».

Τόνισε παράλληλα πως «ο σκοπός είναι δείξουμε κι εμείς πως με αυτό τον τρόπο σκέψης… από την πλευρά του ΟΑΥ δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί αυτό το Σύστημα. Θα υπάρξει έμφραγμα, θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα».

«Όταν εννοούμε δυναμικά μέτρα εννοούμε να κλείσουμε τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για μια περίοδο. Μια εβδομάδα, δύο εβδομάδες, ένα μήνα; (Θα κλείσουν») όσο χρειαστεί για να αντιληφθεί η πολιτεία ότι αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης που τυγχάνουμε, δεν είναι ο σωστός», υπογράμμισε κ. Καραϊσκάκης.

Πηγή: cyprustimes.com

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.