1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Υγεία
  6. »
  7. Η Πολυκλινική «Υγεία» από Σεπτέμβριο στο ΓεΣΥ και τα νοσηλευτήρια που...

Η Πολυκλινική «Υγεία» από Σεπτέμβριο στο ΓεΣΥ και τα νοσηλευτήρια που απειλούν με αποχώρηση!

Η Πολυκλινική «Υγεία» από Σεπτέμβριο στο ΓεΣΥ και τα νοσηλευτήρια που απειλούν με αποχώρηση!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την είδηση ότι κλείδωσε οριστικά η συμφωνία για ένταξη της Πολυκλινικής «Υγεία» στο ΓεΣΥ αποκάλυψε ο Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, στο Off The Record Podcast της Cyprus Times.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου από Σεπτέμβριο οι δικαιούχοι του Συστήματος θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας και στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου.

Όπως ανάφερε ο Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, ο ΟΑΥ έχει συμφωνήσει με την Πολυκλινική «Υγεία», διευκρινίζοντας παράλληλα πως δεν έχουν πέσει οι υπογραφές, αλλά αυτό είναι διαδικαστικό θέμα πλέον. Πρόσθεσε ότι με βάση τον προγραμματισμό το ιδιωτικό νοσηλευτήριο θα παρέχει τις υπηρεσίες του από 1η Σεπτεμβρίου ή αν υπάρξει καθυστέρηση αυτό θα συμβεί 15 μέρες μετά, δηλαδή στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τα νοσηλευτήρια που απειλούν με αποχώρηση

Από την άλλη αναστάτωση υπάρχει στα νοσηλευτήρια που είναι ήδη ενταγμένα στο ΓεΣΥ αφού ο νέος τρόπος αμοιβής των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, δεν ικανοποιεί τον ΠΑΣΙΝ που απειλεί τον ΟΑΥ με δυναμικά μέτρα, ενώ ορισμένα μέλη του κάνουν σκέψη να αποχωρήσουν από το Σύστημα.

Η νέα πρόταση του ΟΑΥ για τον τρόπο αμοιβής των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων δεν ικανοποιεί τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, τα οποία προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα από Σεπτέμβριο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σαν την υγεία εν έσσιει! Ασφάλιση Υγείας: Ένα σχέδιο ασφάλισης που προσφέρει σιγουριά και αξιοπρέπεια

Το σίγουρο είναι ότι όλα είναι ανοικτά στο μέτωπο των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων που είναι αυτή τη στιγμή ενταγμένα στο ΓεΣΥ, με το επόμενο διάστημα να αναμένεται να ξεκαθαρίσει η εικόνα και να διαφανεί εάν θα έχουμε συμφωνία ή εάν θα δούμε κάποια νοσηλευτήρια να αποχωρούν από το ΓεΣυ και να επιστρέφουν στην Ιδιωτική Ιατρική.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.