1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Διαμεσολάβηση
  6. »
  7. Ανδρεανή Καλλιμάχου: «Το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου δεν κινδυνεύει από την...

Ανδρεανή Καλλιμάχου: «Το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου δεν κινδυνεύει από την τεχνολογία»

Ανδρεανή Καλλιμάχου: «Το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου δεν κινδυνεύει από την τεχνολογία»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το μήνυμα ότι «ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου είναι κομβικός και τίποτα δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει» έδωσε μέσα από τη συνέντευξη της στο Cyprus Insurance News, η Γενική Διευθύντρια της CNP CYPRIALIFE, Ανδρεανή Καλλιμάχου.

«Συνεπώς το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου δεν κινδυνεύει από την τεχνολογία» συμπλήρωσε η κα. Καλλιμάχου.

Με την ευκαιρία του μεγάλου Αφιερώματος του Cyprus Insurance News στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, που η CNP CYPRIALIFE είναι Πλατινένιος Χορηγός, μιλήσαμε με την κα. Καλλιμάχου τόσο για τις προκλήσεις του ασφαλιστικού κλάδου γενικότερα τόσο και για διάφορα θέματα γύρω από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Ξεδιπλώνοντας μέσα από τη συζήτηση μας τη φιλοσοφία και την προσέγγιση της CNP CYPRIALIFE για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, η Γενική Διευθύντρια της εταιρείας έδωσε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι για όλους στην CNP CYPRIALIFE oι ασφαλιστικοί σύμβουλοι, που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, είναι εξαιρετικά σημαντικοί.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη με την κα. Καλλιμάχου.

Ξεκινώντας τη συζήτηση μας, πείτε μας δυο λόγια για το πως αξιολογείτε τα αποτελέσματα της εταιρείας σας για το 2023. Ποια ήταν τα μεγαλύτερα επιτεύγματα σας;

Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την CNP CYPRIALIFE. Καταφέραμε να είμαστε δυνατοί δίπλα στους πελάτες μας, με εξατομικευμένες λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες τους. Προσφέραμε τόσο στους ασφαλισμένους, όσο και στο  δίκτυο πωλήσεων μας, αναβαθμισμένα τεχνολογικά εργαλεία που τους παρέχουν, κάθε στιγμή, άμεση πρόσβαση στα δεδομένα που χρειάζονται. Προσθέσαμε νέους συνεργάτες στο δίκτυο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών μας και εργαστήκαμε μαζί τους ώστε να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις επιτυχίας.

Ταυτόχρονα συνεχίσαμε να  εκπαιδεύουμε και να αναπτύσσουμε το υφιστάμενο δίκτυο. Καταφέραμε λοιπόν, ιδιαίτερα θετικά παραγωγικά αποτελέσματα και στον κλάδο ζωής και στον κλάδο υγείας. Αξίζει να σημειωθεί πως και η κερδοφορία της Εταιρείας ήταν στο πλαίσιο που έθεσαν οι μέτοχοί μας. Μέσα στο 2023 πετύχαμε αύξηση στα συνολικά εισπραχθέντα ασφάλιστρα κατά 19% φτάνοντας τα €163 εκ..

Πετύχαμε επίσης αύξηση στα συνολικά εισπραχθέντα ασφάλιστρα ζωής 23,8% και αύξηση στα εισπραχθέντα ασφάλιστρα υγείας 4,7%. Στα εφάπαξ ασφάλιστρα είχαμε επίσης μια αύξηση 247%. Επιπρόσθετα, το 2023, προχωρήσαμε σε πληρωμές για απαιτήσεις θανάτου και ωφελημάτων ζωής €6,3εκ. και για απαιτήσεις υγείας και ατυχημάτων €19,3εκ.. Καταβάλαμε επίσης στους πελάτες μας για εξαγορές ή λήξεις συμβολαίων €49,6 εκ.. Νιώθουμε περήφανοι για το τι πετύχαμε και συνεχίζουμε με δύναμη και ευθύνη, στην ίδια πορεία και το 2024.

Ποιους στόχους έχετε θέσει για το 2024; Υπάρχει κάτι σημαντικό που ετοιμάζετε και αξίζει να αναφέρουμε;

Ξεκινούμε τη νέα χρονιά γεμάτοι ενέργεια και θέληση να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Στην κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε σκληρά για να εφαρμόσουμε τη στρατηγική και να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, ως Εταιρεία, για το 2024. Πάντα με θεμέλια την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη. Βασικός στόχος, είναι να παραμείνουμε η πρώτη επιλογή για τους πελάτες και να τους κάνουμε να νιώθουν τη σιγουριά και την ασφάλεια που έχουν ανάγκη.

Μέσα στη χρονιά αυτή, προγραμματίζουμε έργα που ενισχύουν ακόμη περισσότερο την τεχνολογική αναβάθμιση της Εταιρείας μας και συμβάλλουν στη βελτίωση της εμπειρίας των ασφαλισμένων μας. Με άξονα την καινοτομία, θέλουμε να προσφέρουμε καινούργιες λύσεις που ικανοποιούν και άλλες ανάγκες των πελατών μας. Παράλληλα συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε νέα επαγγελματικά εργαλεία για τους ασφαλιστικούς μας συμβούλους, ώστε να μπορούν με τη σειρά τους να προσφέρουν αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση στους πελάτες τους και να εξοικονομούν χρόνο από τα διαδικαστικά, αξιοποιώντας τον εποικοδομητικά σε νέες πωλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα Παγκύπρια Αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE

Παρακολουθούμε τα γεγονότα στον τομέα της υγείας και λαμβάνουμε τα ανάλογα μέτρα ώστε οι πελάτες μας, που είναι ασφαλισμένοι με ιδιωτικά σχέδια υγείας, να κατανοούν και να νιώθουν την αξία του σχεδίου τους μέσα στο σημερινό περιβάλλον του ΓΕΣΥ. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους μας, στο δίκτυο ασφαλιστικών συμβούλων και στους εργαζομένους μας. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στη συνεχή εκπαίδευση και στην υποστήριξη της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Σκοπεύουμε να προσθέσουμε νέους ποιοτικούς ασφαλιστικούς συμβούλους και διευθυντές στο δίκτυό μας, παρέχοντας τις στέρεες βάσεις για να διακριθούν και να πετύχουν σε έναν απαιτητικό και συνάμα συναρπαστικό τομέα.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο Κλάδος Ζωής τη νέα χρονιά που διανύουμε και ποιος είναι ο δικός σας σχεδιασμός για αντιμετώπιση τους;

Σε μια εποχή συνεχών αλλαγών, οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλές και σύνθετες. Είναι όμως αυτές που μας δίνουν το κίνητρο, τη θέληση και την αποφασιστικότητα, να γίνουμε καλύτεροι και να εξελιχθούμε. Μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας είναι οι συνεχείς μεταβολές στη νομοθεσία που, αν και στοχεύουν στην προστασία των εταιρειών και των ασφαλισμένων τους, πολλές φορές διογκώνουν τη γραφειοκρατία, περιπλέκουν τις διαδικασίες, επιβαρύνουν την εμπειρία του πελάτη και επιφέρουν μεγάλα λειτουργικά κόστη.

Επιδίωξή μας η εναρμόνιση με τη νομοθεσία, επενδύοντας χρόνο και σκέψη, ώστε αυτό να γίνει εφικτό με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, τόσο για τον πελάτη όσο και για την Εταιρεία. Μία άλλη πρόκληση είναι να παραμένουμε καινοτόμοι, αναβαθμίζοντας συνεχώς το τεχνολογικό και το γνωσιολογικό επίπεδο των ασφαλιστικών μας συμβούλων. Έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά στις εναλλασσόμενες ανάγκες των πελατών μας που γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί.

Επίσης, ο τομέας της υγείας αποτελεί, κατά την άποψή μου, μία σημαντική πρόκληση. Σταθερή προτεραιότητα είναι να προσφέρουμε στους ασφαλισμένους μας άμεση πρόσβαση στους γιατρούς και τα νοσοκομεία της επιλογής τους και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση, είτε στην Κύπρο, όπου σήμερα ένα ιδιωτικό νοσοκομείο είναι εκτός ΓΕΣΥ, είτε στο εξωτερικό, εμπλουτίζοντας τις διαθέσιμες δυνατότητες με νέες συμφωνίες.

Είστε μία εταιρεία με ένα μεγάλο δίκτυο Ασφαλιστικών Συμβούλων. Ποια είναι η φιλοσοφία σας γενικότερα ως προς τη διαμεσολάβηση;

Πιστεύουμε σε μια σύγχρονη αντίληψη για τη σημαντικότητα του ρόλου του ασφαλιστικού συμβούλου. Είναι ένας άνθρωπος – εξειδικευμένος επαγγελματίας- που λειτουργεί καθαρά συμβουλευτικά, αναλύει και προτεραιοποιεί τις ανάγκες του πελάτη του και του προτείνει τις καλύτερες δυνατές καλύψεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις οικονομικές του δυνατότητες. Στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας αυτό είναι λειτούργημα και γι’ αυτό, ως Εταιρεία, οφείλουμε να διασφαλίσουμε πως επιλέγουμε τους κατάλληλους ασφαλιστικούς συμβούλους, τους εκπαιδεύουμε και τους αναπτύσσουμε με τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να μπορέσουν να καταξιωθούν επαγγελματικά στον τομέα τους, παρέχοντας σωστές συμβουλές και άριστη εξυπηρέτηση στους ασφαλισμένους τους.

Με τις νομοθεσίες να γίνονται ολοένα και πιο αυστηρές και τους πελάτες να είναι πιο ενημερωμένοι και απαιτητικοί, το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου γίνεται όλο και πιο δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα και πιο σημαντικό. Σε αυτό το περιβάλλον, οι εταιρείες έχουμε ευθύνη να δημιουργούμε επαγγελματίες με γνώση και ακεραιότητα που ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Επίσημη επιβεβαίωση για τις διαπραγματεύσεις πώλησης της CNP Cyprus - Τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα

Τι ενέργειες κάνετε σαν εταιρεία για να ενισχύετε συνεχώς τους ασφαλιστικούς συμβούλους του δικτύου σας;

Στη CNP CYPRIALIFE είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το δίκτυο των ασφαλιστικών μας συμβούλων. Την ίδια στιγμή νιώθουμε πολύ έντονα την ευθύνη να τους στηρίζουμε, να τους εκπαιδεύουμε και να τους δίνουμε τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μπορέσουν να είναι Δυνατοί δίπλα στους πελάτες τους.  Όπως σας είπα, το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου στην εποχή μας είναι σύνθετο και απαιτητικό, με περισσότερες δυσκολίες στα αρχικά στάδια.

Εφαρμόζουμε λοιπόν ένα πλαίσιο δομημένων διαδικασιών ώστε να επιλέγουμε για νέους ασφαλιστικούς συμβούλους ανθρώπους που έχουν το κατάλληλο προφίλ για να πετύχουν. Στη συνέχεια τους στηρίζουμε, παρέχοντας την αναγκαία εκπαίδευση και τα κίνητρα ώστε να μπορούν να εξασφαλίζουν ικανοποιητικές απολαβές και να παραμείνουν στο επάγγελμα μέχρι να κτίσουν ένα χαρτοφυλάκιο που να τους προσφέρει εισοδήματα.

Η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντικός πυλώνας επιτυχίας, γι’ αυτό και είμαστε δίπλα τους, κάθε στιγμή, ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα επαγγελματικά εφόδια και να νιώσουν δυνατοί να βγουν έξω στην αγορά. Προσπαθούμε συνεχώς να αναβαθμίζουμε τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους, ώστε να τους εξοικονομούμε χρόνο αλλά και να τους δημιουργούμε νέες προοπτικές για ανάπτυξη εργασιών.

Τέλος, προσθέτουμε νέα προϊόντα ή επιλογές στο ασφαλιστικό μας χαρτοφυλάκιο, ώστε να τους δίνουμε την ευκαιρία να επικοινωνούν με τους πελάτες τους, να επαναξιολογούν τις ανάγκες τους και να προσφέρουν καινούργιες, ακόμη καλύτερες, αξιόπιστες  λύσεις. Για όλους μας, στη CNP CYPRIALIFE, oι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι, που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Αυτό το αναγνωρίζουμε γ’ αυτό και θέλουμε να έχουν το καλύτερο δυνατό επαγγελματικό περιβάλλον εξέλιξης.

Είναι το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου σε κίνδυνο λόγο της τεχνολογίας; Ποια η δική σας προσέγγιση και πως στηρίζετε το δίκτυο σας έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας;

Όπως ανέφερα, ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου είναι κομβικός και τίποτα δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει. Συνεπώς το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου δεν κινδυνεύει από την τεχνολογία.

Για μας η τεχνολογία είναι ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος που, σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, μας επιτρέπει να βελτιστοποιήσουμε διαδικασίες, προς όφελος των ασφαλιστικών συμβούλων και των πελατών μας. Η τεχνολογία μάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να αναλύσουμε τα χαρτοφυλάκια και τα δεδομένα των πελατών μας και να εντοπίσουμε νέες προοπτικές σε λύσεις που μπορεί να προσφέρει ο ασφαλιστικός μας σύμβουλος. 

Όλα αυτά όμως με μια προϋπόθεση. Ότι ο ασφαλιστικός σύμβουλος ζει και κινείται στο ρυθμό της σύγχρονης πραγματικότητας. Εκείνος που αρνείται να αλλάξει, που αρνείται να αξιοποιήσει τα τεχνολογικά εργαλεία που του προσφέρονται, δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς.

Στη CNP CYPRILIFE  επενδύουμε συστηματικά, κάθε χρόνο, στην τεχνολογία και στις εφαρμογές της. Με την αξιοποίησή τους, μπορούμε και προσφέρουμε στο δίκτυο πωλήσεων μας λύσεις που αποτελούν κορυφαίες επιλογές στην ασφαλιστική αγορά.

Μπορεί στη χώρα μας να μην υπάρχουν Ασφαλιστικές Εταιρείες στον Κλάδο Ζωής που να πωλούν απευθείας στον καταναλωτή αλλά στο εξωτερικό υπάρχουν τέτοια σχήματα. Θα αποτελούσε κίνδυνο για τις ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου η είσοδος μιας τέτοιας εταιρείας στην Κύπρο;

Στον κλάδο ζωής και υγείας τέτοιες επιλογές δεν έχουν πετύχει, ακόμα και στο εξωτερικό. Βλέπουμε εταιρείες να επενδύουν τεράστια ποσά για να μπορέσουν να αναπτύξουν τέτοιες πωλήσεις, όμως τα αποτελέσματα είναι πολύ φτωχά. Αξίζει να αναφερθεί το παράδειγμα της Αμερικής, εκεί που είναι κάποια χρόνια μπροστά στη συγκεκριμένη αγορά και όπου καταγράφεται στις  έρευνες η επιστροφή στα δίκτυα πωλήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  CNP Ασφαλιστική: Παγκύπριο Συνέδριο 2024 «Θωρακίζουμε το σήμερα...κτίζουμε το αύριο!»

Στην Κύπρο τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τις εταιρείες που θα δοκιμάσουν ένα τέτοιο μοντέλο. Ο λόγος; Στον τόπο μας, η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή είναι πολύ δυνατή και η έννοια της ασφάλειας είναι καθαρά ανθρωποκεντρική. Οπότε δεν θεωρώ ότι η είσοδος μιας τέτοιας εταιρείας θα αποτελούσε κίνδυνο.

Το δικό μας στοίχημα είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε επαγγελματίες που να μπορούν να ανταποκρίνονται στον απαιτητικό ρόλο του σύγχρονου ασφαλιστικού συμβούλου και να είναι κάθε στιγμή δίπλα στους ασφαλισμένους μας. Να μπορούν να παρέχουν εξατομικευμένη συμβουλευτική σε κάθε πελάτη, ανεξάρτητα επαγγέλματος, μόρφωσης ή ηλικίας. Αν κερδίσουμε αυτό το στοίχημα και συνεχίσουμε να επενδύουμε πάνω στα δίκτυα πωλήσεων μας και στην ανάπτυξή τους, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο μεταβαλλόμενο και απαιτητικό περιβάλλον, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Τι είδους σχέσεις δημιουργεί η εταιρεία σας με το δίκτυο των ασφαλιστικών της συμβούλων;

Στη CNP CYPRIALIFE, η καρδιά της Εταιρείας χτυπά στο δίκτυο πωλήσεων μας. Είμαστε πολύ κοντά του, δίπλα στους ασφαλιστικούς μας συμβούλους σε ότι χρειαστούν. Θέλουμε να τους ενισχύουμε και να τους στηρίζουμε σε κάθε τους βήμα. Στόχος μας η επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη, μέσα από τα εργαλεία και τις λύσεις που τους προσφέρουμε.

Οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι αυτό το αναγνωρίζουν. Στην πορεία του χρόνου, έχουμε δημιουργήσει μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που είναι ότι πιο σημαντικό. Γιατί η εμπιστοσύνη είναι η βάση των πάντων. Είναι ο συνδετικός ιστός αυτής της Dream Team της ασφαλιστικής αγοράς, που με προσήλωση και ικανότητα κάθε χρόνο μπορεί και κατακτά όλο και πιο ψηλές κορυφές.  

Πρόσφατα είχατε την ετήσια Ημερίδα Δυναμικού Πωλήσεων της εταιρείας όπου φιλοξενήσατε σαν ομιλητή τον Άγγελο Χαριστέα. Γιατί επιλέξατε τον συγκεκριμένο αθλητή και ποια τα μήνυμα που στάλθηκαν με την παρουσία ενός τέτοιου αθλητή προς το δυναμικό πωλήσεων σας;

Ο Άγγελος Χαριστέας, μέλος της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας που κέρδισε το EURO 2004, είναι ένα πρότυπο θέλησης για διάκριση.  Αποδεικνύει πώς όταν μια ομάδα έχει σχέδιο, ικανότητα, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της και το παλέψει σκληρά, μπορεί να πετύχει οποιοδήποτε στόχο. Αυτό είναι το μήνυμα που, με τα προσωπικά του βιώματά μετέφερε ο Άγγελος Χαριστέας στο δίκτυο πωλήσεων μας.

Εξήγησε πως με σκληρή δουλειά, ομαδικότητα, επαγγελματισμό και πίστη στο αποτέλεσμα, ακόμα και ο πιο απόμακρος, δύσκολος στόχος είναι κατορθωτός. Με τον Άγγελο και την Ημερίδα μας, κάναμε την αρχή για μια απαιτητική αλλά πολλά υποσχόμενη χρονιά. Μια χρονιά νέων επιτυχιών που, πάνω απ’ όλα, ανήκουν στους ανθρώπους μας, στο δίκτυο πωλήσεων, στα στελέχη και στο προσωπικό της CNP CYPRIALIFE.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.