1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αμερική: Πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε για ασφαλιστική απάτη

Αμερική: Πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε για ασφαλιστική απάτη

Αμερική: Πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε για ασφαλιστική απάτη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ένας συνταξιούχος αστυνομικός από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια καταδικάστηκε για το ρόλο που διαδραμάτισεσε σ’ ένα περίτεχνο σχέδιο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ασφαλιστικής απάτης, στο οποίο συμμετείχε η ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας την οποία διοικούσε εν αγνοία του πρώην αστυνομικού του τμήματος.

Ο Ρόμπερτ Φόστερ, 48 ετών, κατείχε και λειτουργούσε την Ιδιωτική Ασφάλεια Άτλας. Μαζί με τη σύζυγό του, ο Φόστερ συνωμότησε για να καταχραστούν εκατομμύρια δολάρια πληρώνοντας τους υπαλλήλους τους χωρίς δήλωση στις αρμόδιες αρχές, αποκρύπτοντας τραυματισμούς εργαζομένων για να αποφύγουν τα έξοδα ασφάλισης, μη πληρώνοντας υπερωρίες εργαζομένων και παραποιώντας τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Επιπρόσθετα, το ζευγάρι απέτρεπτε τους υπαλλήλους από το να καταγγείλουν παραβιάσεις μισθολογικών κλοπών και τους τραυματισμούς τους στο χώρο εργασίας, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, υπήρξε μια υπόθεση κατά την οποία σε ένα φύλακα ασφαλείας χρεώθηκε 1 εκατομμύριο δολάρια για ιατρικά έξοδα, αφού τραυματίστηκε σοβαρά σε σύγκρουση ενώ οδηγούσε όχημα της εταιρείας. Ο Foster είπε στον ασφαλιστή της εταιρείας του, Everest National Insurance, ότι το άτομο δεν ήταν υπάλληλος της εταιρείας – αλλά οι ερευνητές της ασφαλιστικής αργότερα διαπίστωσαν ότι ο φύλακας οδηγούσε όχημα της εταιρείας και φορούσε στολή κατά τη διάρκεια της συντριβής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: 7 Χρόνια Φυλάκισης σε Ασφαλιστικό Πράκτορα για απάτη

Οι εισαγγελείς ανέφεραν επίσης ότι ο Φόστερ και η σύζυγός του χρησιμοποίησαν υπεργολάβο για να πληρώσουν τους υπαλλήλους σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την καταβολή εκατομμυρίων δολαρίων σε φόρους, παρά το γεγονός ότι ο υπεργολάβος αγνοούσε τις ακριβείς ώρες εργασίας και τους μισθούς των εργαζομένων.

“Η εκμετάλλευση έχει τεράστιο αντίκτυπο στους εργαζόμενους”, ανέφερε ο εισαγγελέας της κομητείας Σάντα Κλάρα Τζεφ Ρόζεν σε ανακοίνωσή του. “Το γραφείο μας δεν ανέχεται τη θυματοποίηση των εργαζομένων και θα διώκει τους υπεύθυνους – ανεξάρτητα από το ποιοι είναι”.

Το ζευγάρι καταδικάστηκε επίσης για διάπραξη ξεπλύματος χρημάτων ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Φόστερ και η γυναίκα του δεν έχουν δηλώσει αμφισβήτηση των κατηγοριών απάτης. Ο Φόστερ θα καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκισης και δύο χρόνια υποχρεωτικής επιτήρησης, σύμφωνα με τους Los Angeles Times. Εν τω μεταξύ, η σύζυγός του αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους και πέντε χρόνια επιτήρησης. Ο Φόστερ θα επιστρέψει επίσης πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια στην ασφαλιστική εταιρεία, και στο Τμήμα Ανάπτυξης Εργαζομένων της Καλιφόρνια ενώ με εντολή του δικαστηρίου θα πρέπει να ξεπληρώσει τους υπαλλήλους του.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.