1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Έστησαν ψεύτικη ασφαλιστική: απίστευτες απάτες στις ΗΠΑ

Έστησαν ψεύτικη ασφαλιστική: απίστευτες απάτες στις ΗΠΑ

Έστησαν ψεύτικη ασφαλιστική: απίστευτες απάτες στις ΗΠΑ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ασφαλιστική απάτη στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ μετά από τροχαία ατυχήματα, ενώ τρεις άνδρες και μια γυναίκα στη Τζόρτζια αναζητούνται για άλλους τύπους απάτης, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας πλαστής ασφαλιστικής εταιρείας!

Του Χρήστου Γαβαλά

Ο επίτροπος ασφάλισης της πολιτείας Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε ήδη ένταλμα σύλληψης για 31χρονο που φέρεται να δημιούργησε μια πλασματική ασφαλιστική με την επωνυμία Dirt-Cheap Insurance και στη συνέχεια οδήγησε περίπου 8 διαφορετικά άτομα (που νόμιζαν οτι ασφαλίστηκαν) να του καταβάλουν “ασφάλιστρα” μέσω μιας εφαρμογής πληρωμών σε smartphone.

Επίσης στην ίδια πολιτεία δόθηκε ένταλμα σύλληψης για 29χρονο άνδρα που ισχυρίστηκε ψευδώς σε ασφαλιστική ότι είχαν κλαπεί αντικείμενα από το αυτοκίνητό του. Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας με αξίωσή του στην Farmers Insurance υπέβαλε ψεύτικες αποδείξεις για αντικείμενα αξίας 14.963 δολαρίων…

Και τα περιστατικά συνεχίζονται. Ένας επισκευαστής στεγών που δεν ολοκλήρωσε ποτέ τη δουλειά του, έστειλε τιμολόγιο σε μια ασφαλιστική εταιρεία και προς το παρόν αναζητείται. Ο άντρας προσλήφθηκε για να αντικαταστήσει μια στέγη, ποτέ όμως δεν ολοκλήρωσε τη δουλειά και δεν το είχε σκοπό. Έστειλε, ωστόσο ένα τιμολόγιο στην ασφαλιστική εταιρεία του ιδιοκτήτη του σπιτιού, ενώ οι ελλιπείς εργασίες στη στέγη προκάλεσαν περαιτέρω ζημιές στο σπίτι.

Στη Βόρεια Καρολίνα, δύο γυναίκες κατηγορήθηκαν σε ξεχωριστά περιστατικά που αφορούσαν και τα δυο, τον κλάδο αυτοκινήτου.

Μια 40χρονη ασφαλισμένη, άφησε το συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου της να λήξει πέρυσι. Μετά από ένα ατύχημα τον Δεκέμβριο, η Chevrolet της υπέστη ολική καταστροφή, αλλά η ίδια ισχυρίστηκε ψευδώς ότι το ασφαλιστήριό της είχε ανανεωθεί, σύμφωνα με το Υπουργείο Ασφαλίσεων της πολιτείας.

Ενώ σε άλλο περιστατικό γυναίκα 32 ετών, ανέφερε στην ασφαλιστική της ότι το Ford Explorer της υπέστη ζημιά σε ένα ατύχημα. Ωστόσο, οι αρχές διαπίστωσαν ότι η ίδια ζημιά είχε προηγουμένως διεκδικηθεί με άλλη ασφαλιστική εταιρεία και δεν επισκευάστηκε ποτέ.

Τα περιστατικά απόπειρας παραπλάνησης των ασφαλιστικών εταιρειών συνεχίστηκαν και την περασμένη εβδομάδα, όταν άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν επειδή ισχυρίστηκαν ότι τραυματίστηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Το Υπουργείο Ασφαλίσεων της Βόρειας Καρολίνας ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι πρόκειται περί ζευγάρι το οποίο κατηγορείται πλέον για απάτη σε βαθμό κακουργήματος και για πλημμέλημα λόγω του ότι έκαναν ψευδείς δηλώσεις σε αιτήσεις για ασφάλιση.

Στελέχη του υπουργείου κατηγόρησαν αμφοτέρους ότι είπαν στους ανακριτές ασφαλιστικών απαιτήσεων οτι η γυναίκα τραυματίστηκε σε σύγκρουση ενώ οδηγούσε το όχημά της τον Μάιο, με μάρτυρες όμως να λένε ότι δεν βρισκόταν στο όχημά της εκείνη τη στιγμή και άρα δεν μπορούσε να τραυματιστεί…

Πηγη: underwriter.gr

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.