1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Βρετανία: Αποζημίωση 4,5 εκατ. λιρών για διακοπή εργασιών από την πανδημία

Βρετανία: Αποζημίωση 4,5 εκατ. λιρών για διακοπή εργασιών από την πανδημία

Βρετανία: Αποζημίωση 4,5 εκατ. λιρών για διακοπή εργασιών από την πανδημία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι ιδιοκτήτες των πολυτελών εστιατορίων Wolseley και Delaunay προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά του  βραχίονα του ασφαλιστικού κολοσσού AXA στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή αρνήθηκε να καλύψει αξίωση για διακοπή εργασιών ύψους 4,5 εκατομμυρίων λιρών για ζημίες που συνδέονται με την πανδημία.

Η υπόθεση θα διερευνήσει το εύρος της κάλυψης «άρνησης πρόσβασης», η οποία παρέχει αποζημίωση σε επιχειρήσεις των οποίων οι χώροι αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω «τοπικού κινδύνου» και εάν πρέπει να πληρωθούν οι απώλειες που προκύπτουν από επαναλαμβανόμενα lockdown πανδημίας.

Ο Jeffrey Gruder, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την Corbin & King, είπε στο δικαστήριο την Τρίτη, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ότι ο «κίνδυνος» που ορίζεται στην αιτία της πολιτικής δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε μια τοπική περιοχή και διαφορετικά θα ήταν «παράλογο» να σκεφτείτε ότι μια ασθένεια μπορεί να περιοριστεί σε ακτίνα ενός μιλίου.

“Εάν υπάρχει μια μεταδοτική ασθένεια σε απόσταση ενός μιλίου από τις εγκαταστάσεις, θα ήταν απίθανο η επίπτωσή της να περιορίζεται αποκλειστικά σε αυτήν την ακτίνα”, είπε ο Gruder. «Το χαρακτηριστικό μιας μεταδοτικής ασθένειας είναι ότι εξαπλώνεται γρήγορα και εύκολα με ανθρώπινη επαφή και κίνηση».

Ωστόσο, η AXA αρνείται τον ισχυρισμό, με τον δικηγόρο Aidan Christie να υποστηρίζει ότι η ρήτρα πολιτικής καλύπτει μόνο τοπικές περιοχές αντί για ένα εθνικό -και ακόμη και παγκόσμιο- περιστατικό όπως η πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πρόστιμο €28.000 για θανάσιμο τραυματισμό σε εργοδοτούμενο και έκθεση προσώπων σε κίνδυνο

«Η ρήτρα δεν παρέχει κάλυψη έναντι της κατάστασης πραγμάτων σε εθνικό επίπεδο που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα, με ποικίλη ένταση, από τις αρχές Μαρτίου 2020», ανέφερε η AXA σε γραπτό έγγραφο που κατατέθηκε  στην ακρόαση.

Πηγή: asfalisinet.gr

Πηγή: asfalisinet.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.