1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ηνωμένο Βασίλειο: 170.000 αποζημιώσεις συνδέονται με περιστατικά ασφαλιστικής απάτης!

Ηνωμένο Βασίλειο: 170.000 αποζημιώσεις συνδέονται με περιστατικά ασφαλιστικής απάτης!

Ηνωμένο Βασίλειο: 170.000 αποζημιώσεις συνδέονται με περιστατικά ασφαλιστικής απάτης!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΒC, εκτιμάται ότι περίπου 170.000 αξιώσεις που εκδόθηκαν εντός των τελευταίων 15 μηνών στη Βρετανία συνδέονται με συμμορίες, οι οποίες κλέβουν ή καταστρέφουν αυτοκίνητα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να λάβουν τις ανάλογες αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές τους εταιρίες.

Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό με τον όρο «Crash for cash», ενώ ασφαλιστές δηλώνουν ότι το οικονομικό αντίκτυπο τέτοιων περιστατικών επιβαρύνει το σύνολο των ασφαλισμένων οδηγών, προκαλώντας αύξηση στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων.

Οι έρευνες του Γραφείου Ασφαλιστικής Απάτης (IFB), διαπίστωσαν ότι μεμονωμένες συμμορίες μπορεί να είναι πίσω από χιλιάδες ενορχηστρωμένες συγκρούσεις σε ορισμένες περιοχές της Βρετανίας, με τη οικονομική αξία των απατών για τις ασφαλιστικές να μεταφράζεται σε εκατομμύρια λίρες.

Ο Τζέιμς Ντάλτον, διευθυντής γενικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου στην Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών (ABI), δήλωσε σχετικά: “Αυτές οι εγκληματικές συμμορίες είναι συχνά πολύ οργανωμένες και θέτουν ζωές σε κίνδυνο.”

“Τα ποσά που προκύπτουν από αυτές τις δραστηριότητες είναι τεράστια και μπορούν να επηρεάσουν τα ασφάλιστρα που πληρώνουν οι τίμιοι αυτοκινητιστές”.

Την τελευταία 7ετία, περισσότερα από 150 άτομα καταδικάστηκαν στη νότια Ουαλία για υποβολή ψευδών αιτημάτων αποζημίωσης, ως μέρος οργανωμένων απατών ασφάλισης αυτοκινήτων ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πρώην ασφαλιστικός πράκτορας εξαπάτησε πολίτες και αποκόμισε πάνω από 1 εκατομ. δολάρια

Πηγή: ΒΒC

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.