1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Αλλαγή ελαστικών: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Αλλαγή ελαστικών: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Αλλαγή ελαστικών: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Όλοι ξέρουμε ότι η ασφάλεια στην οδήγηση έχει άμεση σχέση με την ποιότητα και την καλή κατάσταση των ελαστικών μας, αλλά παρόλα αυτά πολύ συχνά αμελούμε τον σωστό έλεγχο ή την έγκαιρη αντικατάστασή τους. Γι’ αυτό και είναι καλό να γνωρίζεις κάποιες βασικές πληροφορίες για τη διάρκεια ζωής και την απόδοση των ελαστικών και τι πρέπει εσύ να κάνεις για να έχεις εξασφαλίσει ότι είναι όλα εντάξει.

Τι καταστρέφει τα ελαστικά;

Το πέρασμα του χρόνου και οι ζημιές, οι κακοί δρόμοι με λακκούβες και κράσπεδα, οι καιρικές συνθήκες (πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές, χιόνια κ.ά.), η κακή συντήρηση και οι κακές οδικές συνήθειες, όπως η υπερβολική ταχύτητα, οι απότομες εκκινήσεις ή τα φρεναρίσματα αποτελούν παράγοντες που οδηγούν στη φθορά των ελαστικών.

Έλεγχος και αντικατάσταση, πώς και πότε

Μην αμελείς να ελέγχεις, μια φορά τον μήνα αν είναι δυνατόν, τα ελαστικά σου για τυχόν φθορές, εξογκώματα ή ξένα σώματα (καρφιά, πέτρες κ.λπ.). Βασική συμβουλή που δίνουν οι μεγάλες εταιρείες ελαστικών είναι ότι μετά από περίπου 5 χρόνια χρήσης πρέπει να γίνει αντικατάστασή τους με καινούργια, ακόμα και αν δεν έχουν σημαντικές φθορές. Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, είναι καλό να ελέγχεις συχνά την πίεση του αέρα, τη φθορά του πέλματος και την ευθυγράμμιση των ελαστικών σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σημαντικότητα της κάμερας οπισθοπορείας

Xρήσιμο Τip: Πριν από την αντικατάσταση των ελαστικών είναι καλό να ανατρέχεις πάντα στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη και να ακολουθείς τις συστάσεις του κατασκευαστή του οχήματος σχετικά με τα ελαστικά και αυτό γιατί ο χειρισμός του οχήματος μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά αν αλλάξουν οι διαστάσεις ή ο τύπος του ελαστικού.

Πέρα, όμως, από τον έλεγχο και τη συντήρηση του αυτοκινήτου, επιπλέον σιγουριά θα σου δώσει και η επιλογή του κατάλληλου ασφαλιστικού προγράμματος για το αυτοκίνητό σου, που μόνο στην Anytime μπορείς να βρεις!

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.