1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Αλέξης Πανταζής: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός πλέον εισέρχεται και στον ασφαλιστικό κλάδο

Αλέξης Πανταζής: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός πλέον εισέρχεται και στον ασφαλιστικό κλάδο

Αλέξης Πανταζής: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός πλέον εισέρχεται και στον ασφαλιστικό κλάδο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Αλέξης Πανταζής, Συνιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct, παρευρέθηκε στο 35th Thessaloniki Insurance Conference και  μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του insuranceforum.gr και στη Σωτηρία Γιαννακοπούλου, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις νέες προοπτικές στην ασφαλιστική αγορά.

Ο κ. Πανταζής, αναφέρθηκε επίσης στα βήματα που κάνει η Hellas Direct ως προς την ψηφιοποίηση της παροχής υπηρεσιών, την υπηρεσία Wallet+ η οποία όπως τόνισε δεν είναι απλά ένα σύστημα πληρωμών αλλά περισσότερο ένα σύστημα χρηματοδότησης.

Η Hellas Direct, βρέθηκε για πρώτη φορά στο Thessaloniki Insurance Conference, και όπως τόνισε και κ. Πανταζής, σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία.

Αναφερόμενος στο συνέδριο ο κ. Πανταζής σημείωσε: «Οι ομιλίες και η θεματολογία του συνεδρίου είναι η απόδειξη πως αλλάζει η αγορά μας και σε θέματα τεχνολογίας, και σε θέματα καινοτομίες, προσφέροντας καινούργιες ιδέες στο τραπέζι».

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να οδηγήσει στην “επόμενη μέρα” της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μία απαραίτητη πρακτική της σύγχρονης και συνεχώς αναπτυσσόμενης εποχής. Επομένως, ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή δεν θα μπορούσε να μην προσαρμοστεί.

«Ο καταναλωτής στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια έχει αλλάζει ριζικά. Υπάρχουν άλλωστε τάσεις – στοιχεία που κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί. Στον σύγχρονο κόσμο έχει αλλάξει ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα πράγματα και αυτό προφανώς επηρεάζει την ασφαλιστική αγορά και σε θέμα τεχνολογίας αλλά και καινοτομίας. Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι και θα είναι εδώ τα επόμενα χρόνια, απλώς πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογίες».  

Καινοτόμες υπηρεσίες από την Hellas Direct – Wallet+

Αναφερόμενος στις νέες λειτουργίες και καινοτομίες που αναδεικνύονται στο σύγχρονο και τεχνολογικό περιβάλλον, ο κ. Πανταζής ανέφερε την υπηρεσία της Hellas Direct, Wallet+.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η νέα καμπάνια της Hellas Direct για πιο ασφαλείς δρόμους

Το Wallet+ είναι το ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Hellas Direct το οποίο δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα να καλύψει με χρηματοδότηση, μέσω τραπεζών, όλες τις ανάγκες του οχήματός του. Ο πελάτης δεν χρειάζεται να πληρώνει όλο το ποσό, αλλά χάρη στο Wallet+ να το μοιράζει σε μηνιαίες δόσεις χωρίς την χρήση πιστωτικής κάρτας.

«Το Wallet+ δεν είναι μόνο ένα σύστημα πληρωμών, αλλά και χρηματοδότησης. Σε αυτό το κομμάτι υπάρχει ένα μεγάλο κενό που αφήνουν πίσω οι τράπεζες. Ένας πελάτης μπορεί να θέλει να κάνει μία επισκευή στο όχημά του, αλλαγή ελαστικών, τέλη κυκλοφορίας κ.τ.λ.. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι ότι έχουμε δημιουργήσει μία υπηρεσία όπου συνεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή με 4 τράπεζες, αριθμός ο οποίος στο μέλλον θα μεγαλώσει, και προσπαθούμε να βρούμε χρηματοδοτικές λύσεις με digital τρόπο, ώστε να αποφευχθεί η διαδικασία του να πάει κάποιος από κοντά. Σκοπός είναι να δώσουμε σε όλους τους πελάτες μας και μη, την επιλογή χρηματοδότησης, είτε απευθείας είτε μέσω των φυσικών μας δικτύων. Έτσι ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεν είναι απλώς ένας πωλητής ασφάλειας αυτοκινήτου αλλά προτείνει πολύ πιο καινοτόμα προϊόντα που όντως χρειάζεται ο πελάτης».

Τα Social Media στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Στη σημερινή εποχή είναι πολύ σημαντική η παρουσία μίας ασφαλιστικής εταιρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτό άλλωστε έχει γίνει κατανοητό από το ευρύ κοινό. Το internet και τα social media, αναδεικνύουν νέες προοπτικές και πλούσιο φάσμα δυνητικών πελατών. Σχετικά λοιπόν με την χρήση των social media ο κ. Πανταζής ανέφερε πως «στην Ελλάδα οι μεγαλύτερες ηλικίες, ειδικά μετά τα χρόνια του κοροναϊού, είναι πολύ πιο πολύ εξοικειωμένοι με την χρήση τους σε καθημερινή βάση. Άλλωστε η επικοινωνία μπορεί να γίνει πιο εύκολη και αποτελεσματική. Ο αρχικός φόβος έχει πλέον ξεπεραστεί κατά πολύ». 

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Πανταζή στο βίντεο που ακολουθεί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η νέα καμπάνια της Hellas Direct για πιο ασφαλείς δρόμους

Δείτε την ομιλία του κ. Πανταζή με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και τάσεις στην ασφαλιστική αγορά» εδώ:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.