1. Home
 2. »
 3. Blog
 4. »
 5. Ελλάδα
 6. »
 7. Έρχεται το 1ο Συνέδριο για Cyber Security στη Βόρεια Ελλάδα –...

Έρχεται το 1ο Συνέδριο για Cyber Security στη Βόρεια Ελλάδα – Χορηγός Επικοινωνίας το Cyprus Insurance News!

Έρχεται το 1ο Συνέδριο για Cyber Security στη Βόρεια Ελλάδα – Χορηγός Επικοινωνίας το Cyprus Insurance News!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Innovation, το insuranceforum.gr και το περιοδικό The Insurer, ανακοινώνουν την διοργάνωση του 1st Cyber Security Conference Thessaloniki 2023 (CSC23)

«Accelerating the evolution of security»

Το Cyber Security Conference 2023 διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και έχει ως στόχο την ενημέρωση επιχειρήσεων, επαγγελματιών και ιδιωτών για τους κινδύνους που αναδύονται στη νέα ψηφιακή εποχή, αναδεικνύοντας μέσα και καλές πρακτικές για την προστασία έναντι των διαδικτυακών απειλών.

Το Cyprus Insurance News θα στηρίξει ακόμα ένα συνέδριο της Insurance Innovation ως Χορηγός Επικοινωνίας.

Τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη της ψηφιοποίησης, οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν τον Νο1 κίνδυνο για επιχειρήσεις και ιδιώτες. Σε μία εποχή που η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία οργανισμοί, επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και απλοί ιδιώτες αποτελούν στόχο επίδοξων hackers και καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά χιλιάδες διαδικτυακές απειλές.

Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη ψηφιακών απειλών. Aπό κοινότυπους ιούς υπολογιστών, έως επιθέσεις υψηλότερου επιπέδου όπως Ransomware, Malware, παραβιάσεις ηλεκτρονικών συστημάτων, παραβιάσεις ηλεκτρονικής ταυτότητας, ηλεκτρονικές απάτες σε επίπεδο οργανισμών ή ιδιωτών με τις περισσότερες επιχειρήσεις να μην είναι επαρκώς προστατευμένες.

Είναι γεγονός ότι τη τελευταία 5ετία πλήθος επιχειρήσεων, ακόμη και εταιρειών που θεωρούνταν επαρκώς οχυρωμένες έναντι των κυβερνοαπειλών, έπεσαν θύματα των hackers με ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλά και απώλεια εκατοντάδων εργατοωρών. Παράλληλα, η καθιέρωση της τηλεργασίας στην εποχή της Covid-19 δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, γεγονός που ενέτεινε την ανάγκη για προστασία κατά των διαδικτυακών απειλών, υπογραμμίζοντας την αξία του cyber security.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς θα γλιτώσετε το κινητό σας από τους χάκερς – Σε κίνδυνο εκατομμύρια χρήστες

Το 1st Cyber Security Conference έρχεται στις 27 Απριλίου για να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα γύρω από την προστασία της ψηφιακής μας παρουσίας στο διαδίκτυο, με πλούσια ατζέντα, η οποία θα δομηθεί βάσει των παρακάτω θεματικών ενοτήτων:

 1. Τι σημαίνει cyber security και γιατί πρέπει να γνωρίζουμε;
 2. Τι είναι το cloud security και πότε είναι απαραίτητο;
 3. Πώς το cyber insurance μπορεί να προστατέψει τις επιχειρήσεις – Τάσεις και προοπτικές
 4. Incident Response – Πώς αντιμετωπίζονται τα περιστατικά επιθέσεων;
 5. Πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη πλάνου αντιμετώπισης περιστατικών;
 6. Βήμα-βήμα η ορθή αντιμετώπιση ενός cyber attack
 7. «Ψηφιακή ηθική» και κυβερνοασφάλεια
 8. Πώς θα επιλέξω συνεργάτη για την διαδικτυακή προστασία της επιχείρησής μου;
 9. Ρυθμιστικό πλαίσιο κυβερνοασφάλειας

Το Cyber Security Conference Thessaloniki απευθύνεται σε ιδιώτες, ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και σε φοιτητές/σπουδαστές που θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για ένα νέο επαγγελματικό κλάδο με τεράστιες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, όπως αυτός της κυβερνοασφάλειας.

Διαδικτυακή περιήγηση στα ψηφιακά περίπτερα των χορηγών

Για άλλη μια φορά η Insurance Innovation πρωτοπορεί, δημιουργώντας ψηφιακά περίπτερα χορηγών, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να «κατεβάσουν» χρήσιμο υλικό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του συνεδρίου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Tony Gordon και Solomon Hicks μαζί στη σκηνή του φετινού BLIS Experience

Με την υποστήριξη της ψηφιακής πλατφόρμας Eventora οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πλοηγηθούν στα ψηφιακά περίπτερα των χορηγών του συνεδρίου, να λάβουν ενημερωτικό υλικό και να κλείσουν το ραντεβού τους με τους εκπροσώπους τους, γνωστοποιώντας το θέμα ή κάποια ενδεχόμενη συνεργασία την οποία επιθυμούν να συζητήσουν. Οι συναντήσεις θα ορίζονται πριν το συνέδριο με εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Το Cyber Security Conference – Thessaloniki θα τεθεί υπό την Αιγίδα των: Αλεξάνδρεια Ζώνη ΚαινοτομίαςΔιεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών ΔεξιοτήτωνΕθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής ΑνάπτυξηςΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά με φυσική παρουσία και ελεύθερη είσοδο, ενώ προσφέρεται  η δυνατότητα διαδικτυακής live παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τα διαθέσιμα χορηγικά προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Αριστείδη Βασιλειάδη (6941665405, aris@insuranceinnovation.gr) και στην κα. Ειρήνη Μπάρδη, (2315 311282,  info@insuranceinnovation.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου στο www.cybersecurityconference.gr

Οι χορηγοί του συνεδρίου θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.