1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Αιμιλία Ορφανίδου: «H Universal Life είναι ένας οργανισμός που ενθαρρύνει την...

Αιμιλία Ορφανίδου: «H Universal Life είναι ένας οργανισμός που ενθαρρύνει την ισότητα και τη διαφορετικότητα»

Αιμιλία Ορφανίδου: «H Universal Life είναι ένας οργανισμός που ενθαρρύνει την ισότητα και τη διαφορετικότητα»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ανήμερα του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, φιλοξενούμε άλλη μία γυναίκα της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας με στόχο να ακούσουμε τόσο τη δική της ιστορία αλλά και να καταγράψουμε τις απόψεις της γύρω από τα ζητήματα της ισότητα των φύλων και της πολυμορφίας στον εργασιακό χώρο.

Με την ευκαιρία λοιπόν της ημέρας αυτής, μιλήσαμε με την Επικεφαλής των Υπηρεσιών Μάρκετινγκ της Universal Life, την κα. Αιμιλία Ορφανίδου.

Όπως μας λέει η κα. Ορφανίδου αναφορικά με τη χαμηλότερη εκπροσώπηση των γυναικών σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις «οι λόγοι μπορεί να είναι πολυδιάστατοι, όπως για παράδειγμα οι παραδοσιακές αντιλήψεις, η ανισότητα στις ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης και η ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής».

Αναφορικά με τον τρόπο που η Universal Life αντιμετωπίζει την ισότητα των φύλων και την πολυμορφία στον εργασιακό χώρο, τονίζει ότι «η Universal Life αναγνωρίζει την αξία και τη σημασία του ανθρώπινου δυναμικού της ως κύριο πυλώνα της επιτυχίας της».

Προσθέτει ότι η εταιρεία καταβάλλει συνεχής προσπάθεια για τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προάγει τις ευκαιρίες για ανάπτυξη και επαγγελματική ανέλιξη, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η ίση μεταχείριση και σεβασμός στην διαφορετικότητα ενώ υπογραμμίζει ότι η Universal Life έχει πιστοποιηθεί από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων ως «Εργοδότης Ισότητας».

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.

47 χρόνια μετά τη θέσπιση της 8ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, πως αξιολογείτε την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τις διακρίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα, ιδιαίτερα στο εργασιακό περιβάλλον. 

Σχεδόν μισό αιώνα μετά την επίσημη αναγνώριση της 8ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, έχουμε σίγουρα δει σημαντική πρόοδο στη μείωση των διακρίσεων μεταξύ των φύλων, ιδιαίτερα στον εργασιακό χώρο. Η αυξημένη ευαισθητοποίηση και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες έχουν συμβάλει στην προώθηση της ισότητας των φύλων και στην ενίσχυση της θέσης των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία

Στον ασφαλιστικό κλάδο, όπως και σε πολλούς άλλους, οι γυναίκες έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν όλο και περισσότερες ανώτερες θέσεις, αποδεικνύοντας ότι η ικανότητα και η επαγγελματική αριστεία δεν έχουν φύλο. Σίγουρα παραμένουν ακόμα προκλήσεις, όπως για παράδειγμα οι στερεοτυπικές αντιλήψεις για τους ρόλους των και οι ευκαιρίες προαγωγής, θέματα τα οποία  απαιτούν συνεχή προσοχή και δράση.

Σύμφωνα με έρευνα, ο Ασφαλιστικός Κλάδος στη χώρα μας απασχολεί περισσότερες γυναίκες απ’ ότι άνδρες, παρόλα αυτά βλέπουμε πολύ λιγότερες γυναίκες σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις. Ποιοι πιστεύετε είναι οι λόγοι και πως μπορεί αυτό να αλλάξει;

Σίγουρα το φαινόμενο αυτό είναι εμφανές σε πολλούς τομείς της οικονομίας και όχι μόνο στον ασφαλιστικό κλάδο. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολυδιάστατοι, όπως για παράδειγμα οι παραδοσιακές αντιλήψεις, η ανισότητα στις ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης και η ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Το τελευταίο μπορεί να επηρεάσει ιδιαίτερα τις γυναίκες που έχουν οικογένεια.

Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, οι οργανισμοί πρέπει να εφαρμόσουν στρατηγικές και πρακτικές όπως η ενίσχυση της πολιτικής ισότητας των φύλων, η  παροχή ευκαιριών για εκπαίδευση και ανάπτυξη, η ενθάρρυνση των γυναικών να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους, και η προώθηση μιας πιο ευέλικτης κουλτούρας εργασίας που να υποστηρίζει την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Μπορώ να πω με ιδιαίτερη χαρά ότι η Universal Life είναι ένας οργανισμός ο οποίος ενθαρρύνει την ισότητα και τη διαφορετικότητα, παρέχει στους εργαζόμενους ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών και ευελιξίας .

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίσατε εσείς στην καριέρα σας και πώς τις ξεπεράσατε;

Μια μεγάλη πρόκληση με την οποία είμαι σίγουρη ότι μπορεί να ταυτιστούν αρκετές γυναίκες είναι η εξισορρόπηση μεταξύ εργασιακών υποχρεώσεων και προσωπικής ζωής.

Αυτό είναι κάτι που σε αρκετό βαθμό μπορεί να αντιμετωπιστεί με οργάνωση και προγραμματισμό, αλλά ακόμα πιο καθοριστικός παράγοντας είναι η ενεργή στήριξη από τον εργοδότη.  Είναι σημαντικό οι εταιρείες να αναγνωρίζουν αυτές τις προκλήσεις, και δηλώνω τυχερή που εργάζομαι σε ένα οργανισμό όπως την Universal Life με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και με ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον ίσως ευκαιριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 5 top ασφαλιστικές του κλάδου ζωής το πρώτο τρίμηνο του 2024

Πως αντιμετωπίζει η δική σας εταιρεία την ισότητα των φύλων και την πολυμορφία στον εργασιακό χώρο;

Είμαι ιδιαίτερα περήφανη γιατί η Universal Life αναγνωρίζει την αξία και τη σημασία του ανθρώπινου δυναμικού της ως κύριο πυλώνα της επιτυχίας της. Καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια για τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προάγει τις ευκαιρίες για ανάπτυξη και επαγγελματική ανέλιξη, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η ίση μεταχείριση και σεβασμός στην διαφορετικότητα.

Αξίζει τον κόπο να αναφερθεί ότι η Universal Life έχει πιστοποιηθεί από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων ως «Εργοδότης Ισότητας» για την υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος προώθησης της ισότητας των δύο φύλων στο εργασιακό περιβάλλον. 

Ποια η συμβουλή σας σε γυναίκες με φιλοδοξίες και όνειρα για επαγγελματική ανέλιξη;

Να πιστέψουν στον εαυτό τους και να μη φοβούνται να θέσουν υψηλούς στόχους. Η επιτυχία έρχεται μέσα από την αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά και την επιμονή, αλλά και μέσα από την ικανότητα να αντιμετωπίζουμε την κάθε πρόκληση με θάρρος και αισιοδοξία. Να αναζητούν τη συνεχή εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων γιατί η μάθηση δεν σταματά ποτέ, να μη φοβούνται την αποτυχία γιατί είναι και αυτή μέρος της μάθησης και της ανάπτυξης και να επιδιώκουν πάντοτε μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Τι πρέπει να εφαρμόσει η κοινωνία για την προώθηση της ισότητας των φύλων; 

Είναι απαραίτητο για τους οργανισμούς να υιοθετήσουν στρατηγικές και μεθόδους για ισότιμη μεταχείριση και ευκαιρίες για όλους ανεξαρτήτως φύλου και είναι σημαντικό όπως αυτές εφαρμοστούν σε νεαρές ηλικίες.  Αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικά προγράμματα για αλλαγή νοοτροπίας, νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που προστατεύουν από την διακριτική μεταχείριση και προωθούν την ισότητα σε όλους τους τομείς, προώθηση προγραμμάτων που στοχεύουν στην ενίσχυση της οικονομικής ανεξαρτησίας των γυναικών και πολλά άλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία

Ποια επιτυχημένη γυναίκα θαυμάζετε;

Θαυμάζω διάφορες πετυχημένες κι διακεκριμένες γυναίκες αλλά δεν θα ήθελα να  σταθώ σε κάποιο γνωστό όνομα. Θα πω ότι θαυμάζω τη μητέρα μου αλλά και γενικότερα τις γυναίκες εκείνης της γενιάς στην Κύπρο. Αυτές οι γυναίκες έκαναν τα πρώτα βήματα στην αγορά εργασίας κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου, Έζησαν πρώτες το σεξισμό και τους χαμηλότερους μισθούς και είχαν ταυτόχρονα το βάρος του απλήρωτου επαγγέλματος της νοικοκυράς και της φροντίδας παιδιών αλλά και ηλικιωμένων.

Επίσης θαυμάζω τις γυναίκες που πρόσφατα έφεραν στο φως το ζήτημα της κακοποίησης στον εργασιακό χώρο, καθώς και εκείνες που το αντιμετώπισαν σιωπηλά για πολλά χρόνια. Θαυμάζω επίσης και τους άνδρες και τις γυναίκες που αγωνίζονται για τη δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας, όπου η ελευθερία και τα ίσα δικαιώματα είναι προσβάσιμα σε όλους.

Ποια είναι η Αιμιλία Ορφανίδου;

Η Αιμιλία Ορφανίδου είναι Επικεφαλής Υπηρεσιών Μάρκετινγκ της Universal Life έχοντας ενταχθεί στο δυναμικό της Εταιρείας το 2016.

Είναι επίσης Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Κύπρου       

Πρωτού ενταχθεί στην Universal Life εργάστηκε ως επικεφαλής στα τμήματα Marketing γνωστών εταιρειών όπως Demstar Information Group, Logicom Public Ltd και Alpan Electroline Ltd σε θέσεις Brand Manager και Marketing Manager, καθώς επίσης και στο διαφημιστικό γραφείο Partners σαν Business Development Director της Byte Digital Agency.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε Ηνωμένες Πολιτείες και Αγγλία το 1999 όπου απέκτησε ΒΑ στο Marketing και MBΑ με εξειδίκευση στο Marketing.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.