1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Αγνή Σφηκουρή: Ο ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα...

Αγνή Σφηκουρή: Ο ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος

Αγνή Σφηκουρή: Ο ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Αγνή θα λέγαμε ότι είναι από τα άτομα που εντάχθηκε στην ασφαλιστική βιομηχανία από «σπόντα» αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι είναι ένας κλάδος που μπορεί να συνδυάσει την προσφορά στον άνθρωπο μαζί με την προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη.

Η Αγνή Σφηκουρή είναι ακόμη ένα «φρέσκο» άτομο στον κόσμο της διαμεσολάβησης αφού ξεκίνησε από θέσεις στην Εξυπηρέτηση Πελατών στον Γενικό Κλάδο το 2017 και τους τελευταίους 10 μήνες εξασκεί το λειτούργημα, όπως η ίδια το αποκαλεί, του Ασφαλιστικού Συμβούλου στην Eurolife.

Όπως μας λέει για τα πρώτα της βήματα «κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά για ένα άτομο με κατάλληλη κατάρτιση, σωστή καθοδήγηση, και πάθος να συναναστρέφεται και να συνεργάζεται με κόσμο, η ενασχόληση με τον ασφαλιστικό κλάδο είναι ένα κομμάτι που σε αγκαλιάζει και σε κάνει γρήγορα να νιώθεις οικεία» ενώ όσο αφορά την εταιρεία που συνεργάζεται μας λέει χαρακτηριστικά ότι «Στη Eurolife νιώθω ότι βρήκα την επαγγελματική μου στέγη, με δέχτηκαν με πολλή αγάπη και συνεχίζω να το εισπράττω αυτό καθημερινά».

Διαβάστε πιο κάτω την δεύτερη συνέντευξη της νέας σειράς συνεντεύξεων που φέρνει κοντά σας το Cyprus Insurance News με στόχο την ανάδειξη του επαγγέλματος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να επιλέξεις το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου;

Μετά τις σπουδές μου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Φυσικός κατάλαβα ότι ο κλάδος σπουδών μου δεν θα μου πρόσφερε εύκολη εργοδότηση. Έτσι, δούλεψα για ένα διάστημα στην εξυπηρέτηση πελατών, όπου κατάλαβα την υπευθυνότητα από την οποία πρέπει να διακατέχεται κάποιος όταν το επάγγελμά του έχει να κάνει με κόσμο. Παράλληλα, έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ένα κλάδο που αγαπώ πολύ, στο Περιβάλλον.

Το 2017 βρήκα δουλειά σε Ασφαλιστική Εταιρεία με δραστηριότητα μόνο στον Γενικό Κλάδο. Εκεί συνειδητοποίησα πόσο πολύ μου άρεσαν τα ασφαλιστικά και πως η πόρτα που ανοίχτηκε μπροστά μου, σε συνδυασμό με τη δίψα μου για μάθηση, θα με βοηθούσαν στο να έχω τη δουλειά των ονείρων μου. Εξειδικεύτηκα στον Γενικό Κλάδο, αλλά ένιωσα την ανάγκη να προχωρήσω και στον Κλάδο Ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο ΠΣΕΑΔ: Ανάλυση ασφαλιστικών αναγκών για επιχειρήσεις

Τον Οκτώβριο του 2021 χτύπησα την πόρτα της Eurolife γνωρίζοντας ότι είναι η νούμερο ένα Ασφαλιστική Εταιρεία στον Κλάδο Ζωής. Έτσι, από τότε εργάζομαι εκεί, αν και δεν το νιώθω σαν εργασία, αλλά σαν λειτούργημα και σαν ευκαιρία να εξελιχθώ σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας μέσα από τα συνεχή σεμινάρια, τις ειδικές εκπαιδεύσεις, αλλά και με τη βοήθεια των συναδέλφων μου και κυρίως των πελατών μου.

Ποιες οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένα καινούργιο άτομο σε αυτό το επάγγελμα, στα πρώτα του βήματα;

Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά για ένα άτομο με κατάλληλη κατάρτιση, σωστή καθοδήγηση, και πάθος να συναναστρέφεται και να συνεργάζεται με κόσμο, η ενασχόληση με τον ασφαλιστικό κλάδο είναι ένα κομμάτι που σε αγκαλιάζει και σε κάνει γρήγορα να νιώθεις οικεία.  

Το πόσο ενδιαφέρον είναι ο κλάδος επισκιάζει την όποια δυσκολία, και τα άτομα με τα οποία καλείται κανείς να συνεργαστεί είναι αξιόλογα και από αυτά μπορεί κανείς να αποκομίσει πολλά. Στην Eurolife νιώθω ότι βρήκα την επαγγελματική μου στέγη, με δέχτηκαν με πολλή αγάπη και συνεχίζω να το εισπράττω αυτό καθημερινά.

Πρόκληση για μένα αποτελεί η αναζήτηση πελατών αλλά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ειδικά από την εμπειρία και την προσωπικότητα του κάθε ασφαλιστικού συμβούλου. Χρειάζεται ειλικρίνεια, ευθύτητα, εχεμύθεια, ευθυκρισία και ενσυναίσθηση ώστε να εντοπίσεις τις επιθυμίες του πελάτη και να του προσφέρεις το κατάλληλο σχέδιο.

Ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που, πιστεύεις, ότι πρέπει να έχει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος;

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος και μετά επαγγελματίας. Να είναι καλός ακροατής και να διακατέχεται από ενσυναίσθηση ώστε να κατανοεί τα θέλω του πελάτη και να βρίσκει τις κατάλληλες λύσεις. Σημαντικό προσόν αποτελεί η ικανότητα να ελίσσεσαι εύκολα και να είσαι σε θέση να βρεις εναλλακτικές για να παρέχεις στον πελάτη ανάλογα με τις συνθήκες που βρίσκεται την εκάστοτε στιγμή. Να είναι εχέμυθος και εργατικός και να μην απογοητεύεται εύκολα. Να είναι δυναμικός αλλά συνάμα και καλόβουλος και να νοιάζεται για τον πελάτη του, το προϊόν που προωθεί, αλλά και την εταιρεία του.

Πως εσύ φαντάζεσαι τον μελλοντικό ασφαλιστικό διαμεσολαβητή; Ποιες οι διαφορές του με το σήμερα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μαρία Αλκιβιάδους: «Περήφανη που είμαι μέλος της μεγάλης οικογένειας της CNP CYPRIALIFE»

Μου κάνει εντύπωση το πόσες γυναίκες είναι στο χώρο, αλλά και το πόσοι νεαροί. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα κυριαρχούν αυτά τα άτομα. Άτομα φιλόδοξα, με όρεξη για δουλειά και φυσικά πάνω απ΄ όλα ακέραιοι χαρακτήρες που νοιάζονται για τον άνθρωπο. Επίσης, οι σημερινοί σύμβουλοι καλούνται να δουλέψουν σκληρά προκειμένου να καλλιεργήσουν στον κόσμο την ασφαλιστική συνείδηση και παιδεία και να κερδίσουν το ενδιαφέρον του πελάτη και αν το καταφέρουν αυτό τότε στο μέλλον τα νέα άτομα θα βρουν εύφορο έδαφος. Η τεχνολογία θα τους βοηθήσει, αλλά τίποτα δε θα υποθάλψει, τίποτα δε θα αντικαταστήσει την προσωπική επαφή.

agni-sfikouri-eurolife
Φωτογραφία από τα φετινά βραβεία της Eurolife

Ποιοι είναι οι δικοί σου μελλοντικοί επαγγελματικοί στόχοι;

Προς το παρόν θέλω να εξελιχθώ στον κλάδο ζωής και να βοηθήσω όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο μπορώ να αναγνωρίσει πως το πιο σημαντικό αγαθό είναι η υγεία, η ζωή και κατ’ επέκταση  η ποιότητα ζωής που μπορούν να του προσφέρουν τα διάφορα ασφαλιστικά σχέδια.

Πως εσύ προσωπικά αξιοποιείς την τεχνολογία στην καθημερινή εργασία; Θεωρείς την τεχνολογία ευκαιρία ή απειλή για το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου;

Καθόλου απειλή. Κάθε άλλο, η τεχνολογία αποτελεί ένα ανεκτίμητο εργαλείο για την εργασία μου. Όλα είναι αυτοματοποιημένα και αυτό λύνει τα χέρια του ασφαλιστικού συμβούλου αφήνοντας του χρόνο να ασχοληθεί με πιο ουσιαστικά πράγματα. Το επάγγελμά μας φτιάχτηκε από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο. Τίποτα δεν μπορεί να το αντικαταστήσει αυτό.

Τι είναι αυτό που σε παρακινεί στην καθημερινότητα σου;

Καθημερινά ξυπνώ χαρούμενη και ευδιάθετη γιατί έχω πάνω απ’ όλα την υγεία μου και το ίδιο και οι άνθρωποι που αγαπώ. Πηγαίνω στη δουλειά μου με όρεξη και συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο, νιώθω και ξέρω ότι βοηθώ με αυτό που επέλεξα να κάνω και αυτό με γεμίζει και μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω.

Ποια συμβουλή σου σε ένα νέο που σκέφτεται να μπει στο επάγγελμα;

Να το επιχειρήσει! Να μην το σκέφτεται καθόλου. Η δουλειά μας είναι πάνω απ’ όλα λειτούργημα. Βοηθούμε κόσμο καθημερινά. Είναι ανθρωποκεντρικό επάγγελμα, έχει τις δυσκολίες του όπως όλα τα επαγγέλματα αλλά τίποτα δεν με ευχαριστεί περισσότερο από έναν ευχαριστημένο πελάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αλίκη Λετυμπιώτου: «Ιδανικό το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Σύμβουλου για τη σύγχρονη γυναίκα»

Ασφαλιστική Συνείδηση και παιδεία! Μέσα από την καθημερινή τριβή σου με τους καταναλωτές, που πιστεύεις ότι βρισκόμαστε σαν χώρα; Τι πιστεύεις ότι μπορεί ο κάθε ασφαλιστικός σύμβουλος να κάνει για να ενισχύσει την ασφαλιστική συνείδηση στην κοινωνία;

Δυστυχώς δεν έχουν όλοι ασφαλιστική συνείδηση αλλά παρατηρώ ότι μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας εμείς οι άνθρωποι καταλαβαίνουμε την αξία του να έχεις μια σωστή κάλυψη ζωής και μια σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φυσικά την αξία της αποταμίευσης. Όμως, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας να καλύψουμε ως ασφαλιστικοί σύμβουλοι στο να βοηθήσουμε ειδικά τους νέους ανθρώπους να το καταλάβουν. Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει είναι να βρούμε τους τρόπους να προσεγγίσουμε όλες τις ηλικιακές ομάδες είτε μέσω της τεχνολογίας, είτε μέσω προσωπικών συναντήσεων, και να τους εξηγήσουμε τη σημαντικότητα, την ανάγκη για ασφάλιση, και κατ’ επέκταση για ποιότητα ζωής.

Ποια είναι η Αγνή Σφηκουρή;

Πότε ξεκίνησες στο επάγγελμα; Το 2017 στον Ασφαλιστικό Κλάδο, το 2021 ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Κλάδοι που ασχολείσαι;  Κλάδος Ζωής

Αγαπημένο προϊόν; κινούμαι ανάλογα με τα θέλω και τις ανάγκες του πελάτη, αλλά προσωπικά αγαπημένο μου είναι το «χτίζω εφάπαξ». Το αποταμιευτικό μας πρόγραμμα για τη συνταξιοδότηση που πιστεύω ότι όλοι στο μέλλον θα το έχουμε ανάγκη. Παρόλο που σήμερα πολλοί στηρίζονται στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προβλέπω ότι δε θα είναι τόσο σταθερό στο μέλλον οπότε μπορούμε να στηριχτούμε σε δικά μας προσωπικά σχέδια όπως το «χτίζω εφάπαξ». Παράλληλα, προσφέρει και μια σημαντική κάλυψη ζωής.

Μέντορας; Ο διευθυντής μου Χάρης Μεγάλεμος. Πολύ αξιόλογος και επαγγελματίας, υπομονετικός και πάντα με καθοδηγεί σωστά. Έχω εκφράσει πολλές φορές προς το πρόσωπό του την απόλυτη εμπιστοσύνη που μου εμπνέει.

Συνεργαζόμενες Εταιρείες; Eurolife

Πόλη; Λευκωσία, αλλά λειτουργώ παγκύπρια.

Μότο; Dream big. Το σλόγκαν της Eurolife από τις βραβεύσεις μας 2021 «Shine bright – Της ζωής οι Πρώτοι».

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 99912670

Διεύθυνση Γραφείου: Μακράσυκας 3 KBC 2ος όροφος TK 2034 Στρόβολος Λευκωσία

Σειρά Συνεντεύξεων: «Η Φωνή του Διαμεσολαβητή»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.