1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Διαμεσολάβηση
  6. »
  7. 5 λόγοι για να γίνεις ασφαλιστικός σύμβουλος

5 λόγοι για να γίνεις ασφαλιστικός σύμβουλος

5 λόγοι για να γίνεις ασφαλιστικός σύμβουλος
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Διαχρονικά η επιλογή επαγγέλματος ήταν μία από τις κυριότερες ανησυχίες των νέων ανθρώπων, τόσο κατά τη διάρκεια του σχολείου αλλά πολλές φορές και στη συνέχεια μετά τις σπουδές τους όταν έβλεπαν ότι αυτό που σπούδασαν είτε δεν τους δίνει ευκαιρίες είτε δεν τους ταιριάζει.

Μπορεί στο παρελθόν οι απολαβές και η σταθερότητα να ήταν το κυρίαρχο κριτήριο για την επιλογή επαγγέλματος, σήμερα όμως με την Γενιά Ζ να μπαίνει για τα καλά στην αγορά εργασίας, αυτά φαίνεται να αλλάζουν. 

Για τους νέους της γενιάς αυτής, η επιλογή επαγγέλματος δεν αφορά μόνο στις απολαβές τους αλλά επεκτείνεται σε πολύ περισσότερα. Η επίτευξη προσωπικής ευτυχίας, η έκφραση των αξιών τους και η επιδίωξη ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής είναι πολύ σημαντικά για τη νέα γενιά.

 Στοιχεία όπως η ευελιξία, το θετικό περιβάλλον εργασίας, οι ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης και η ανάγκη για ένα επάγγελμα που προσφέρει το αίσθημα της συνεισφοράς στην κοινωνία, είναι κρίσιμα κριτήρια για τη Γενιά Ζ όταν πρόκειται να επιλέξουν την επαγγελματική τους πορεία.

Για όσους είναι μέρος της ασφαλιστικής αγοράς και διαβάζουν αυτό το άρθρο, θα σκέφτηκαν σίγουρα ότι εάν υπάρχει ένα επάγγελμα που πληροί όλα αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, είναι αυτό του Ασφαλιστικού Συμβούλου.

Πιο κάτω θα βρείτε 5 λόγους γιατί κάποιος μπορεί να επιλέξει να γίνει ασφαλιστικός σύμβουλος. Οι λόγοι αυτοί, φυσικά, ισχύουν για όλες τις ηλικίες αλλά για τους νέους ανθρώπους είμαστε σίγουροι ότι έχουν πολύ περισσότερη βαρύτητα.

  1. Επαγγελματική Ανεξαρτησία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ρωτήσαμε το CHAT GPT πώς μπορεί να βοηθήσει έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στη σχέση με τους πελάτες του

Οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει ότι έχουν την ευκαιρία και την ελευθερία να οργανώσουν τον εργασιακό τους χρόνο, να επιλέξουν οι ίδιοι τους πελάτες τους και να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό μοντέλο μέσα από το οποίο θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους.

2. Προσφορά στην Κοινωνία

Για όσους θέλουν μέσα από το επάγγελμα τους να προσφέρουν και στην κοινωνία, το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου είναι το ιδανικό. Ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος, βοηθώντας τους ανθρώπους να προστατεύσουν τον εαυτό τους, τις οικογένειες τους και την περιουσία τους, προσφέρει μία πολύ σημαντική υπηρεσία στην κοινωνία. Αυτό προσφέρει στους επαγγελματίες μεγάλη προσωπική ικανοποίηση και νόημα στην καθημερινή τους εργασία.

3. Συνεχής Εκπαίδευση & Ευκαιρίες Ανέλιξης

Ο Ασφαλιστικός Κλάδος είναι ένας δυναμικός και συνεχώς αναπτυσσόμενος κλάδος. Ακόμη και σε περιόδους μεγάλων οικονομικών κρίσεων, ο ασφαλιστικός κλάδος κατάφερνε να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες και να συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Αυτό σημαίνει συνεχείς ευκαιρίες για μάθηση, επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

4. Δυνατότητα Υψηλών Εισοδημάτων

Η αμοιβή ενός ασφαλιστικού συμβούλου εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική του απόδοση και τις πωλήσεις του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα για πολύ υψηλά έσοδα, ειδικά για όσους αφοσιωθούν στο επάγγελμα και στην προσωπική τους ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

5. Δικτύωση & Κοινωνικές Επαφές

Οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν και να συνεργάζονται με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτό συμβάλλει στη διεύρυνση του επαγγελματικού τους δικτύου και την ανάπτυξη σημαντικών σχέσεων.

Μία ομάδα που προσφέρει πολύ περισσότερα

Στην Huminance Insurance, η φιλοσοφία μας για την ανάπτυξη των ασφαλιστικών συμβούλων μας εστιάζει στη συνεχή εκπαίδευση, την επαγγελματική εξέλιξη και την προώθηση ενός περιβάλλοντος που ενθαρρύνει την καινοτομία και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Πιστεύουμε στη δύναμη της εκπαίδευσης και της συνεχούς επιμόρφωσης, όχι μόνο στις τεχνικές ασφαλιστικές γνώσεις αλλά και στις δεξιότητες επικοινωνίας και πελατειακής εξυπηρέτησης. Ενθαρρύνουμε τους συνεργάτες μας να είναι πρωτοπόροι, να σκέφτονται δημιουργικά και να αναπτύσσουν λύσεις που όχι μόνο ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών αλλά τις υπερβαίνουν.

Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη μιας κουλτούρας που στηρίζει την αμοιβαία κατανόηση, τη συνεργασία και την ανοιχτή επικοινωνία. Προσφέρουμε στους συνεργάτες μας τις ευκαιρίες και τα εργαλεία για να αναπτυχθούν τους στο μέγιστο, με στόχο την δημιουργία μιας ομάδας ανθρώπων που είναι όχι μόνο επαγγελματίες αλλά και πρεσβευτές των αξιών και του οράματος της Huminance.

Έλα μαζί μας

Στην Huminance Insurance είμαστε συνεχώς στην αναζήτηση ικανών επαγγελματιών για να  ενισχύσουμε την ομάδα μας. Ψάχνουμε άτομα που αναζητούν συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη, που είναι πρόθυμα να μάθουν και να εξελιχθούν μαζί με την εταιρεία και έχουν τη διάθεση να συμβάλλουν σε μια ομάδα που διακρίνεται για την συνεργασία και το κοινό όραμα για ένα ασφαλέστερο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ρωτήσαμε το CHAT GPT πώς μπορεί να βοηθήσει έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στη σχέση με τους πελάτες του

Εάν σε ενδιαφέρει η ένταξη σε μία ομάδα με άτομα που αναζητούν τη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Μάθε περισσότερα στο https://huminance.com/ και στείλε μας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected] για να επικοινωνήσουμε μαζί σου.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.