1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το...

Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο

Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η παγκόσμια αντασφαλιστική εταιρεία Munich Re ανακοίνωσε προκαταρκτικά καθαρά κέρδη ύψους 2,1 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2024, καθώς η εταιρεία υπογραμμίζει καλύτερες του αναμενόμενου λειτουργικές επιδόσεις σε όλους τους κλάδους.

Η Munich Re θα ανακοινώσει τα πλήρη αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2024 στις 8 Μαΐου, αλλά έδωσε ορισμένα προκαταρκτικά στοιχεία που υποδηλώνουν ένα πολύ ισχυρό ξεκίνημα του έτους για την εταιρεία.

Στα 2,1 δισ. ευρώ, η γερμανική αντασφαλιστική εταιρεία σημειώνει ότι ο όμιλος ξεπέρασε σημαντικά τη μέση τιμή που προέκυψε από τις εκτιμήσεις 11 χρηματοοικονομικών αναλυτών, ύψους 1,476 δισ. ευρώ για το τρίμηνο.

Στις αντασφαλίσεις περιουσίας και ατυχημάτων, η Munich Re ανακοίνωσε συνδυασμένο δείκτη περίπου 75%, τον οποίο η εταιρεία αποδίδει κυρίως σε κάτω του μέσου όρου κόστος μεγάλων ζημιών. Αυτό σηματοδοτεί βελτίωση σε σχέση με τον συνδυασμένο δείκτη 86,5% που επιτεύχθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Στον αντασφαλιστικό κλάδο ζωής και υγείας, η εταιρεία ανέφερε συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα περίπου 600 εκατ. ευρώ για το α’ τρίμηνο του 2024, μια σταθερή βελτίωση σε σχέση με τα 320 εκατ. ευρώ που σημειώθηκαν ένα χρόνο νωρίτερα.

Η ERGO, ο κλάδος πρωτασφαλίσεων της εταιρείας, πέτυχε καθαρό αποτέλεσμα 300 εκατ. ευρώ, έναντι 219 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα του 2023 για τη Μινέρβα Ασφαλιστική

Από την πλευρά του ενεργητικού του ισολογισμού, η Munich Re τονίζει ότι το ευνοϊκό περιβάλλον της κεφαλαιαγοράς τη βοήθησε να επιτύχει ένα υψηλό επενδυτικό αποτέλεσμα, με απόδοση επένδυσης περίπου 3,8%, και ένα θετικό συναλλαγματικό αποτέλεσμα.

“Η Munich Re εξακολουθεί να αναμένει καθαρό αποτέλεσμα ύψους 5 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2024. Η υπέρβαση αυτού του στόχου έχει γίνει πιο πιθανή λόγω του αποτελέσματος του πρώτου τριμήνου”, αναφέρει η αντασφαλιστική εταιρεία.

Τον Φεβρουάριο, η Munich Re ανακοίνωσε καθαρό αποτέλεσμα 4,6 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2023.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.