1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Τι πλήρωσαν οι Ασφαλιστικές Εταιρείες το 1ο εξάμηνο του 2023;

Τι πλήρωσαν οι Ασφαλιστικές Εταιρείες το 1ο εξάμηνο του 2023;

Τι πλήρωσαν οι Ασφαλιστικές Εταιρείες το 1ο εξάμηνο του 2023;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η στιγμή της αλήθειας για κάθε ασφαλιστική εταιρεία, είναι σαφέστατα η στιγμή της αποζημίωσης του πελάτη! Είναι εκεί που η ασφαλιστική βιομηχανία στο σύνολο της εκπληρώνει τον ρόλο της και ανακουφίζει οικογένειες και επιχειρήσεις μετά από ένα δυσάρεστο, συνήθως, γεγονός!

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματα του κλάδου για το 1ο εξάμηνο. Σύμφωνα με αυτά, οι ασφαλιστικές εταιρείες* είχαν τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου απαιτήσεις ύψους πέραν των €248 εκατομμυρίων, σημειώνοντας αύξηση 8,4% σε σχέση με τα €228,9 εκατομμύρια της περσινής αντίστοιχης περιόδου.

Γενικός Κλάδος

Οι μικτές απαιτήσεις του Γενικού Κλάδου, συμπεριλαμβανομένου του Κλάδου Ατυχημάτων & Υγείας, έφτασαν για το 1ο εξάμηνο του 2023 τα €129,9 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 10,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Όσον αφορά τους επιμέρους κλάδους, οι απαιτήσεις του Κλάδου Ατυχημάτων & Υγείας σημείωσαν αύξηση 12,1% ενώ ο Κλάδος Μηχανοκίνητων Οχημάτων παρουσίασε επίσης αύξηση της τάξης του 10,6%. Συνέχεια στις αυξήσεις έδωσε ο κλάδος Πυρός με αυτή να φτάνει το 19,7% ενώ ο Κλάδος Ευθυνών σημείωσε μείωση -4,3%.

Σε αριθμούς υποθέσεων, ο κλάδος είχε στο σύνολο του περισσότερες από 136 χιλιάδες απαιτήσεις σημειώνοντας σημαντική αύξηση 24,4% σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ανδρέας Αθανασιάδης: Δικαίωμα των ασφαλιστικών εταιρειών να απορρίπτουν τους ηλικιωμένους

Κλάδος Ζωής

Οι μικτές απαιτήσεις του Κλάδου Ζωής για το πρώτο εξάμηνο του 2023, ανήλθαν στα €118,2 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση 5,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδος. Πιο συγκεκριμένα, για τα ωφελήματα Θανάτου, το πληρωτέο ποσό του κλάδου έφτασε τα €17,9 εκατομμύρια σημειώνοντας μείωση 1,3% σε σχέση με το 2020, για περιπτώσεις λήξης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου €22,8 εκατομμύρια παρουσιάζοντας αύξηση 31,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι ενώ τέλος για εξαγορές συμβολαίων πλήρωσε €66,8 εκατομμύρια σημειώνοντας οριακή μείωση ύψους -0,4%.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.