1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Παγκόσμια Αγορά: Μειώθηκαν αισθητά τα καθαρά έσοδα το 1ο τρίμηνο του...

Παγκόσμια Αγορά: Μειώθηκαν αισθητά τα καθαρά έσοδα το 1ο τρίμηνο του 2022

Παγκόσμια Αγορά: Μειώθηκαν αισθητά τα καθαρά έσοδα το 1ο τρίμηνο του 2022
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε το 2022 για την παγκόσμια ασφαλιστική αγορά, καθώς τα καθαρά έσοδά της μειώθηκαν αισθητά, αγγίζοντας τα 18,8 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Howden Broking. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο διάστημα πέρσι τα καθαρά της έσοδα διαμορφώνονταν στα 29,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό οφείλεται στη χαμηλότερη απόδοση επένδυσης που αντισταθμίζεται από την αύξηση του κέρδους από την αναδοχή ζωής.

Σύμφωνα με την Howden Broking, οι μακροοικονομικές θεμελιώδεις τάσεις – συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού, των επιτοκίων και περισσότερων κινδύνων – έχουν οδηγήσει σε αποδόσεις από την πλευρά του ενεργητικού, που ήταν ίσως ο μεγαλύτερος παράγοντας στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, καθώς τα επενδυτικά αποτελέσματα είναι πολύ χαμηλότερα από το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Ο David Flandro, Διευθύνων Σύμβουλος της Howden Analytics δήλωσε: «Το μεγαλύτερο μέρος της Delta οφείλεται, όχι στις μεταβολές αναφορικά με την αναδοχή, η οποία ήταν θετική, αλλά στη σημαντικά χαμηλότερη απόδοση επένδυσης. Καθώς οι αποδόσεις αυξήθηκαν, οι μεταφορείς άρχισαν να εξισορροπούν εκ νέου τα χαρτοφυλάκια σταθερού εισοδήματος.»

«Υπήρξαν επίσης περιορισμένες πραγματοποιηθείσες ζημίες μετοχών. Δεν έχουμε δει ξανά τέτοιας διάστασης αρνητική αλλαγή σε ό,τι αφορά το ενεργητικό από τις αρχικές φάσεις του Covid. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η απόδοση της επένδυσης και το επιτόκιο αλλάζουν γρήγορα και αυτό επηρεάζει τους ασφαλιστές αλλά και τους αντασφαλιστές».

Όπως εξηγεί ο κ Flandro η απόδοση του ενεργητικού στον ασφαλιστικό κλάδο υπερβαίνει την υπόλοιπη αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Generali: Ρεκόρ επιδόσεων το 2023

Πιο συγκεκριμένα ο Flandro σχολίασε: «Αυτό μπορεί να είναι έκπληξη για κάποιους, αλλά είναι εμφανές εδώ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ασφαλώς γιατί οι εταιρείες P&C γενικά τείνουν να έχουν καλύτερες επιδόσεις σε περιόδους πληθωρισμού, σε περιόδους υψηλότερων επιτοκίων και σε περιόδους υψηλότερης τιμολόγησης ασφάλισης.»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.