1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Τι είναι το Blogging και πώς μπορεί να σε βοηθήσει;

Τι είναι το Blogging και πώς μπορεί να σε βοηθήσει;

Τι είναι το Blogging και πώς μπορεί να σε βοηθήσει;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στο σύγχρονο και διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο της επικοινωνίας, το «Blogging» έχει αναδειχθεί σε ένα χρήσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, τόσο στον Ασφαλιστικό κλάδο όσο και ευρύτερα.

Πριν συνεχίσουμε όμως ας πάμε να δούμε τι είναι το Blog!

To «Blog» είναι μία συντομογραφία του «weblog», που σημαίνει ένα διαδικτυακό ημερολόγιο ή ημερολόγιο ιστοσελίδων. Ένα blog είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου άτομα ή ομάδες δημοσιεύουν τακτικά άρθρα, απόψεις, ή άλλο περιεχόμενο. Συχνά, τα blogs είναι προσωπικά ή εστιάζουν σε ένα συγκεκριμένο θέμα ή βιομηχανία και μπορούν να περιλαμβάνουν εικόνες, βίντεο και συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες.

Η άνθηση των Blog 

Το Blogging, δηλαδή η δημοσίευση Blogs, γνώρισε μεγάλη άνθηση από το 2000 μέχρι 2010 με την ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτύου. Σε αυτή την περίοδο, τα Blogs έγιναν ένα σημαντικό μέσο για προσωπική έκφραση αλλά και επαγγελματική επικοινωνία καθιστώντας αυτό το είδος παραγωγής περιεχομένου ως ένα σημαντικό εργαλείο του Digital Marketing.

Η αξιοποίηση των Blog από τις επιχειρήσεις

Με την άνθιση των Blog οι επιχειρήσεις είδαν μία μεγάλη ευκαιρία για να επικοινωνήσουν με το κοινό τους! Έτσι πολλές επιχειρήσεις δημιούργησαν τα δικά τους Blog μέσα στις εταιρικές τους ιστοσελίδες όπου μοιράζονται γνώσεις και εμπειρίες με τους πελάτες τους και το κοινό τους ευρύτερα.

Μπορεί σήμερα η παραγωγή σύντομης διάρκειας βίντεο να κατακλύζει το διαδίκτυο αλλά το Blogging παραμένει μέχρι σήμερα ένα αξιόπιστο εργαλείο που επιχειρήσεις και επαγγελματίες μπορούν να αξιοποιήσουν.

Τρόπος αξιοποίησης των Blog για τις επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες αξιοποίησαν και συνεχίζουν να αξιοποιούν σήμερα τα Blogs με διάφορους τρόπους.

Ας πάμε να δούμε μερικούς:

1)     Ενίσχυση της ψηφιακής τους παρουσίας: Αρκετές επιχειρήσεις σήμερα έχουν εταιρικά Blogs όπου μοιράζονται ειδήσεις, ενημερώσεις και πληροφορίες σχετικές με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Μία πρακτική που σήμερα εφαρμόζουν μεγάλες εταιρείες είναι η παραγωγή περιεχομένου σχετικό μεν με το προϊόν τους αλλά όχι άμεσα συνδεδεμένο. Για παράδειγμα μία Ασφαλιστική Εταιρεία με ασφαλιστικά προϊόντα στον Κλάδο Ατυχημάτων & Υγείας, δημοσιεύει άρθρα στο Blog της σχετικά με τον τομέα της Υγείας ευρύτερα και όχι μόνο για την ασφάλιση.

2)     Δημιουργία Εμπιστοσύνης: Η συχνή αρθρογραφία και η διατήρηση ενός Blog από εταιρείες και επαγγελματίες, ενισχύει σημαντικά την εμπιστοσύνη με το καταναλωτικό κοινό αφού το περιεχόμενο αυτό δίνει αξία στους αναγνώστες και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να τους λύνει προβλήματα που ίσως έχουν.

3)     Διαφήμιση και Marketing: Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τα Blogs για να παρωθήσουν τα προϊόντα τους με έμμεσο τρόπο. Η Native διαφήμιση όπως ονομάζεται αυτό το είδος της αρθρογραφίας, είναι μία μορφή διαφήμισης που ενσωματώνεται ομαλά στο περιεχόμενο της πλατφόρμας που εμφανίζεται, προσπαθώντας να μιμηθεί το στυλ και το φορμάτ του υπάρχοντος περιεχομένου. Στόχος της Native διαφήμισης είναι να έχει μία λιγότερο επιθετική προσέγγιση προς τον υποψήφιο πελάτη και να προσπαθήσει να του πουλήσει το προϊόν με έμμεσο τρόπο.

4)     SEO (Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης): Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα τα blogs για να βελτιώσουν την κατάταξή τους στις μηχανές αναζήτησης, δημοσιεύοντας ποιοτικό περιεχόμενο με σχετικές λέξεις-κλειδιά.

5)     Ενδυνάμωση Personal Brand: Ο τελευταίος λόγος είναι ίσως και ο πιο σημαντικός για τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι. Μέσα από την αρθρογραφία οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι ενισχύουν το Personal brand τους και δημιουργούν εμπιστοσύνη με τους πελάτες τους.

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε στο Insurance Media Lab;

Στο Insurance Media Lab, με μία εμπειρία που ξεπερνά τα 15 χρόνια στον Ασφαλιστικό Κλάδο και με έμπειρους κειμενογράφους, μπορούμε να σας βοηθήσουμε αναλαμβάνοντας για εσάς τη σύνταξη των άρθρων που θα δημοσιεύετε στην ιστοσελίδα σας.

Η υπηρεσία αυτή είναι ιδανική τόσο για ασφαλιστικές εταιρείες που θέλουν να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας τους όσο και για ασφαλιστικά γραφεία και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ευρύτερα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.