1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Άνω των 280 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις από τις ταραχές στη...

Άνω των 280 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις από τις ταραχές στη Γαλλία

Άνω των 280 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις από τις ταραχές στη Γαλλία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε πρόσφατο απολογισμό των πολυήμερων ταραχών που συνέβησαν στη Γαλλία ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαιώνει πως “τα χειροτέρα πέρασαν”.  Κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Γαλλία το κόστος των ταραχών ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, με επίκεντρο των λεηλασιών και των καταστροφών, να βρίσκονται πολυκαταστήματα, μεγάλες επιχειρήσεις και δημόσιες δομές. 

Σύμφωνα με τη γαλλική ένωση επιχειρήσεων MEDEFπερίπου 200 επιχειρήσεις  και 300 υποκαταστήματα τραπεζών λεηλατήθηκαν. Ταυτόχρονα, 400 εμπορικά καταστήματα που πωλούν καπνό και τσιγάρα δέχθηκαν σημαντικές καταστροφές ενώ τα 40 από αυτά καταστράφηκαν παντελώς.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, θα επικεντρωθούν στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών, με τον υπουργό Μπρουνό Λεμέρ να υπόσχεται άμεση χρηματοδότηση σε πόλεις που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Μακρόν, η κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα αναβολής ή ακύρωσης των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και των φόρων για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τις επεισοδιακές καταστάσεις.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες ήδη έχουν λάβει περίπου 5.900 αιτήσεις για αποζημιώσεις, οι οποίες υπερβαίνουν τα 280 εκατομμύρια ευρώ. Το κόστος των αποζημιώσεων ήδη ξεπερνά το ρεκόρ του 2005, μία ακόμα επεισοδιακή χρονιά για τη Γαλλία. Σύμφωνα με την επικεφαλής της ένωσης ασφαλιστικών επιχειρήσεων, France Assureurs, Φλοράνς Λάστμαν, το κόστος θα ξεπεράσει τον αριθμό των ήδη δηλωθέντων ζημιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Βαλτιμόρη: Ο πλοιοκτήτης επικαλέστηκε τον Τιτανικό για να μειωθούν όσα πρέπει να πληρώσει!

Οι ασφαλιστικές εταιρείες στη Γαλλία, έπειτα από οδηγία της κυβέρνησης, έχουν ήδη συμφωνήσει να παρατείνουν το χρονικό περιθώριο κατάθεσης των αιτήσεων από τους καταστηματάρχες – θύματα των ταραχών, από τις 5 στις 30 ημέρες προκειμένου να γίνει σωστός απολογισμός των ζημιών. 

Παράλληλα, εξετάζεται το αίτημα μείωσης του ύψους της ίδιας συμμετοχής για τις μικρές επιχειρήσεις που υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες στο σύνολό τους συμφώνησαν να καταβάλλουν τις αποζημιώσεις όσο πιο άμεσα γίνεται.

Πηγή εικόνας: CNN.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.