1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Πρωτοφανείς απώλειες για τον Ασφαλιστικό Κλάδο στη Γαλλία

Πρωτοφανείς απώλειες για τον Ασφαλιστικό Κλάδο στη Γαλλία

Πρωτοφανείς απώλειες για τον Ασφαλιστικό Κλάδο στη Γαλλία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται Ασφαλιστές και Αντασφαλιστές στη Γαλλία αφού οι απώλειες ως αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών εκτοξέφθηκαν.

Σύμφωνα με τον οίκο Fitch, το γεγονός αυτό επιδείνωσε την ήδη δύσκολη κατάσταση λόγω των πιέσεων που ασκεί στην κερδοφορία των εταιρειών ο πληθωρισμός και το επιδεινούμενο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης, διαβεβαίωσαν ότι οι αξιολογήσεις δεν κινδυνεύουν, αλλά ανέφεραν ότι οι οικονομικές επιδόσεις του κλάδου αναμένεται να επιδεινωθούν αισθητά το 2022 και το 2023.

Η Fitch σημειώνει ότι οι απώλειες λόγω φυσικών καταστροφών όπως παγετού, καταιγίδων, ξηρασίας και πυρκαγιών, πρόκειται ήδη να καταστήσουν το 2022 μία από τις ακριβότερες χρονιές που έχουν καταγραφεί για τους Γάλλους ασφαλιστές ζημιών.

Οι καταιγίδες που έπληξαν αρκετές περιοχές της Γαλλίας μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου προκάλεσαν συνολικές απώλειες που υπολογίζονται σε περίπου 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τη France Assureurs, και οι πυρκαγιές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έκαψαν οκτώ φορές περισσότερη γη από ό, τι σε ένα τυπικό έτος.

Επιπλέον, οι απαιτήσεις που σχετίζονται με καιρικά φαινόμενα ανήλθαν σε 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο-Ιούλιο του 2022, σύμφωνα με τη France Assureurs, ήδη περισσότερο από τον ετήσιο μέσο όρο των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2017-2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολλά claims αναμένονται από εγκλωβισμένα πλοία στη γέφυρα της Βαλτιμόρης

Ως αποτέλεσμα, η Fitch πιστεύει ότι οι αξιώσεις για φυσικές καταστροφές και καιρικές συνθήκες είναι πιθανό να υπερβούν σημαντικά τους ετήσιους προϋπολογισμούς των ασφαλιστών το 2022, ακόμη και μετά τις αποζημιώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος αποζημίωσης φυσικών καταστροφών της Γαλλίας από την Caisse Centrale de Reassurance, τον δημόσιο αντασφαλιστή.

Αυτό πιθανότατα θα αποδυναμώσει την κερδοφορία των γαλλικών αντασφαλιστών και η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω καθώς οι απώλειες που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες γίνονται συχνότερες και σοβαρότερες λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Τα επόμενα χρόνια, επομένως, η Fitch αναμένει ότι οι Γάλλοι ασφαλιστές θα αυξήσουν σημαντικά τα ασφάλιστρα για ασφάλειες καταστροφών και γεωργίας και  θα μειώσουν την έκθεσή τους σε κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα.

Βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, είναι απίθανο οι ασφαλιστές να είναι σε θέση να αυξήσουν τα ασφάλιστρα αρκετά γρήγορα ώστε να συμβαδίζουν με το αυξανόμενο κόστος αποζημίωσης, ιδιαίτερα εάν ο πληθωρισμός παραμείνει υψηλός και εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να ασκεί πίεση στους ασφαλιστές να προσφέρουν εκπτώσεις στους καταναλωτές.

Επιπλέον, η Fitch σημειώνει ότι οι γάλλοι ασφαλιστές ζημιών θα αντιμετωπίσουν υψηλότερες απαιτήσεις αποθεματικών τουλάχιστον το 2023 λόγω του υψηλότερου από τον αναμενόμενο πληθωρισμό ζημιών. Ωστόσο, η Fitch αναμένει ότι οι αυξήσεις των αποθεματικών θα αποτελέσουν τροχοπέδη για τα κέρδη και όχι για να εξαντλήσουν το κεφάλαιο, δεδομένης της ιστορικά συνετής προσέγγισης του κλάδου για τον καθορισμό των αποθεματικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολλά claims αναμένονται από εγκλωβισμένα πλοία στη γέφυρα της Βαλτιμόρης

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.