1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλισης Κατοικίας
  6. »
  7. Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, η ασφάλιση κατοικίας πρέπει να είναι...

Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, η ασφάλιση κατοικίας πρέπει να είναι προσιτή και ευέλικτη!

Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, η ασφάλιση κατοικίας πρέπει να είναι προσιτή και ευέλικτη!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ζούμε σε μια εποχή όπου ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με τις πλέον ορατές και πολλές φορές, τρομερές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Τα ακραία φυσικά φαινόμενα, τα οποία στο παρελθόν θεωρούνταν σπάνια, σήμερα αποτελούν την τραγική πραγματικότητα σε πολλές γειτονιές του πλανήτη μας. Είναι πια πολύ συχνό να ακούσουμε στα κανάλια ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πλημμύρες, πυρκαγιές, καύσωνες και άλλες καταστροφές που προκαλούνται από τις αλλαγές του κλίματος.

Η κλιματική αλλαγή όμως δεν απειλεί μονάχα το φυσικό μας περιβάλλον, αλλά έχει τεράστιες συνέπειες και για τις περιουσίες των ανθρώπων. Κάθε φορά που κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο πλήττει μία περιοχή, οικογένειες βλέπουν τα σπίτια τους να χάνονται και οι επιχειρηματίες βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να μην είναι σε θέση να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Πρόσφατα μέσω των μέσων ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων, είδαμε όλοι το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι συνεχείς βροχές που έπληξαν την Ελλάδα, με τεράστιες ζημιές σε Θεσσαλία, Βόλο και άλλες περιοχές.

Το κόστος της ανακατασκευής αυτών των περιουσιών είναι πολλές φορές τεράστιο και πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να χάσουν όχι μόνο το σπίτι τους, αλλά και τη ζωή που είχαν χτίσει. Είναι σαφές ότι στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, η προστασία των περιουσιών μας πρέπει να είναι η βασική μας προτεραιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι καταιγίδες αναμένεται να γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι παράγοντες ζημιών

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, βιώνουμε μία παγκόσμια κλιματική κρίση που έχει πολλαπλασιάσει τις απειλές και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η κατοικία μας. Ορισμένοι από τους πιο κύριους και σοβαρούς κινδύνους για την κατοικία μας είναι:

  • Φωτιά: Οι εικόνες από εκτεταμένες πυρκαγιές στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, καταδεικνύουν τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής. Πέρα από τις αιτίες εκδήλωσής τους, οι πυρκαγιές επιταχύνονται από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους, δυσχεραίνοντας την κατάσβεση και την προστασία των περιουσιών.
  • Πλημμύρες: Ακόμη και στη χώρα μας γινόμαστε συχνά μάρτυρες περιστατικών κατά τη διάρκεια των πρώτων βροχών που υποστατικά πλημμυρίζουν, με αποτέλεσμα να προκαλούνται καταστροφές. Καθώς η κλιματική αλλαγή εντείνει αυτά τα φαινόμενα, οι συνέπειες για την κατοικία μας, όπως είδαμε και σε περιοχές της Ελλάδας, μπορούν να είναι ανυπολόγιστες.
  • Θεομηνίες: Διαφορετικές μορφές θεομηνιών, όπως καταιγίδες, ανεμοστρόβιλοι και κεραυνοί, μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες ζημιές σε μια κατοικία.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψιν, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το πότε θα συμβεί ένα τέτοιο γεγονός δεν εξαρτάται σε καμιά περίπτωση από εμάς. Εκείνο όμως που περνάει από το χέρι μας είναι η προστασία της περιουσίας μας από όλους αυτούς και άλλους πολλούς κινδύνους που την περιβάλλουν.

Κατανοώντας την αυξημένη σημασία της ασφάλισης στη σημερινή εποχή της κλιματικής αλλαγής, η Minerva Insurance αναβάθμισε πρόσφατα την Ασφάλιση Κατοικίας που προσφέρει στους πελάτες της. Η εταιρεία, πιστεύοντας βαθιά στην αξία της προστασίας κάθε κατοικίας, επιδιώκει να καταστήσει την ασφάλιση πιο προσιτή και ευέλικτη στις σύγχρονες ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η «επανάσταση» των ηλεκτρικών οχημάτων: Tι σημαίνει για τις Ασφαλιστικές εταιρείες;

Το αναβαθμισμένο «miplace express» της Minerva Insurance σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών. Προσφέροντας ασφάλιση κατοικίας υψηλού επιπέδου, το προϊόν ενσωματώνει καινοτόμες καλύψεις που έχουν ως στόχο να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες, αλλά και στις μελλοντικές απαιτήσεις.

Το «miplace express» προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που το καθιστούν ιδανική επιλογή για κάθε οικογένεια. Ορισμένοι από τους λόγους που καθιστούν το «miplace express» μία εξαιρετική επιλογή είναι:

  • Πλήρης Προσαρμογή στις Ανάγκες σας: Αντιλαμβανόμενη ότι κάθε κατοικία έχει τη δική της ιδιαιτερότητα, η Minerva Insurance προσφέρει τρία προσαρμοσμένα πακέτα – “Basic express”, “Advanced express” και “Elite express” – για να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη των πελατών της, από βασικές καλύψεις, μέχρι πιο εξειδικευμένες.
  • Προστασία από την Κλιματική Αλλαγή: Ανάμεσα στα τρία προσαρμοσμένα πακέτα του «miplace express», θα βρείτε καλύψεις που σας προστατεύουν από φαινόμενα που έχουν ενταθεί λόγω, όπως είδαμε παραπάνω, της κλιματικής αλλαγής. Με καλύψεις για Φωτιά, Δασική Φωτιά, Κεραυνούς, Σεισμούς, Πλημμύρες και άλλα, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι επιλέγοντας το κατάλληλο πακέτο, είστε πλήρως προστατευμένοι από αυτά τα ακραία κλιματικά φαινόμενα.
  • Προσιτή Προστασία: Στη Minerva Insurance θεωρούμε ότι η ασφάλεια της κατοικίας δεν πρέπει να είναι απαγορευτική. Το «miplace express» σας παρέχει αξιόπιστη προστασία χωρίς να υπερβαίνει τον προϋπολογισμό σας.
  • Άμεση Εξυπηρέτηση: Σε έναν κόσμο που η ταχύτητα παίζει σημαντικό ρόλο, η Minerva Insurance μέσα από την ιστοσελίδα της παρέχει στους καταναλωτές την ευκαιρία να ενημερώνονται γρήγορα, να λαμβάνουν προσφορές σε λίγα μόνο βήματα και να ενεργοποιούν την ασφάλιση τους εύκολα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Με συγκρατημένη αισιοδοξία οι επικεφαλής κορυφαίων ασφαλιστικών για τα κέρδη του 2024

Με πάνω από 50 χρόνια σταθερότητας, ασφάλειας, σιγουριάς και αξιοπιστίας, η Minerva Insurance είναι ο ιδανικός σας σύμμαχος στην μάχη με την Κλιματική Αλλαγή. Με 12 γραφεία εξυπηρέτησης σε όλη την Κύπρο και πάνω από 170 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, παρέχει στους πελάτες της Αμεσότητα και Προσωπική Επαφή.

Με βασικούς πυλώνες το Κύρος, τη Σταθερότητα, την Αξιοπιστία και τη Διαφάνεια, η εταιρεία στοχεύει να συνεχίσει να οικοδομεί σταθερές σχέσεις μεταξύ Πελατών, Συνεργατών, Προσωπικού και Μετόχων.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να λάβετε προσφορά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας, ή επικοινωνήστε μαζί τους στο 7777 1414 για άμεση εξυπηρέτηση.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.