1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Πώς να αυξήσετε τις συνταξιοδοτικές σας αποταμιεύσεις: Τι πρέπει να λάβετε...

Πώς να αυξήσετε τις συνταξιοδοτικές σας αποταμιεύσεις: Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αποταμίευση για το μέλλον από την Insurance Europe!

Πώς να αυξήσετε τις συνταξιοδοτικές σας αποταμιεύσεις: Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αποταμίευση για το μέλλον από την Insurance Europe!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τη σημασία της αποταμίευσης για σκοπούς συνταξιοδότησης για να γιορτάσει την έναρξη της Παγκόσμιας Εβδομάδας Χρήματος, μιας ετήσιας παγκόσμιας εκστρατείας χρηματοοικονομικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και νέους.

Όπως αναφέρει η Insurance Europe, το να σκεφτόμαστε έγκαιρα για τις ανάγκες συνταξιοδότησης μπορεί να είναι δύσκολο. Πολλοί νέοι — και όχι μόνο — πιστεύουν ότι το θέμα της σύνταξης είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούν αργότερα στη ζωή τους και αναβάλλουν τις αποφάσεις που σχετίζονται με τις συντάξεις. Το άρθρο περιγράφει ορισμένα βήματα που πρέπει να λάβουν υπόψη οι άνθρωποι όταν αποταμιεύουν για το μέλλον τους.

Όπως και η καλλιέργεια φυτών ή δέντρων, η αποταμίευση για συνταξιοδότηση απαιτεί κάποιο σχεδιασμό και πρόβλεψη. Ένας κηπουρός πρέπει να σχεδιάσει τον κήπο του και να καθορίσει ποια φυτά θα ευδοκιμήσουν σε αυτό το περιβάλλον. Ομοίως, κατά την αποταμίευση για συνταξιοδότηση, ένα άτομο πρέπει να λάβει υπόψη την τρέχουσα οικονομική του κατάσταση, τις αναμενόμενες μελλοντικές ανάγκες του κατά τη συνταξιοδότηση και το εισόδημα που απαιτείται για την κάλυψή του, ώστε να μπορεί να επιλέξει το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του.

Το άρθρο αποτελεί μέρος της εκστρατείας #InsureWisely της Insurance Europe, η οποία καταδεικνύει τη δέσμευση των Ευρωπαϊκών Ασφαλιστικών Εταιρειών να αυξήσουν τα επίπεδα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και ευαισθητοποίησης σε όλη την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ

Η χρηματοοικονομική εκπαίδευση διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση ότι οι ευρωπαίοι πολίτες είναι εξοπλισμένοι με τις γνώσεις, την εμπιστοσύνη και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη βελτίωση της κατανόησης των χρηματοπιστωτικών προϊόντων και εννοιών. Η Ασφαλιστική Ευρώπη ενθαρρύνει επίσης τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην υποστήριξη αυτού του στόχου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.