1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Τάκης Φειδία: Βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Τάκης Φειδία: Βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Τάκης Φειδία: Βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα.
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με άρθρο του στην Ειδική Έκδοση της εφημερίδας “Η καθημερινή” με τίτλο “CEO’S – Οι Πρωταγωνιστές της Ανάπτυξης”, ο CEO του ομίλου CNP Cyprus μιλά για το πως οι CNP αντιμετωπίζει το σημερινό αβέβαιο περιβάλλον και ποιοι είναι οι πυλώνες που στηρίζουν την ύπαρξη, τις εργασίες και την εξέλιξη του ομίλου.

Διαβάστε πιο κάτω το άρθρο του κ. Φειδία ή κάντε κλίκ εδώ.

Ενας κόσμος διαφορετικός. Η πανδημία μάς άλλαξε και συνεχίζει να μας αλλάζει. Κράτη, κοινωνίες, επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να βρίσκονται σε μια διαδικασία συνεχούς και απαιτητικής προσαρμογής. Ειδικά για τις επιχειρήσεις, η ικανότητα προσαρμοστικότητας σε μια νέα πραγματικότητα -που μέχρι να σταθεροποιηθεί έχει γίνει παρελθόν- ισοδυναμεί με ικανότητα επιβίωσης. Η ταχύτητα των αλλαγών είναι πρωτόγνωρη και δε χωρά κανένας εφησυχασμός, καμία παθητικότητα. Αντίθετα χρειάζεται εγρήγορση, ανοικτή σκέψη και υιοθέτηση ευέλικτων στρατηγικών που ενσωματώνουν ευφάνταστες ιδέες, δίνοντας χώρο στην καινοτομία.


Αν κάτι χαρακτηρίζει το νέο περιβάλλον, είναι η αβεβαιότητα. Και όπου υπάρχει αβεβαιότητα, ελλοχεύει η ανασφάλεια. Είναι εδώ που αναδύεται ο ρόλος και η σημασία της ευθύνης των ισχυρών ασφαλιστικών οργανισμών. Ο γαλλικός πολυεθνικός ασφαλιστικός κολοσσός CNP ASSURANCES, με το θυγατρικό του Όμιλο στην Κύπρο CNP CYPRUS και τις εταιρείες του CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, έχουν χαράξει μια ολιστική επιχειρησιακή στρατηγική που απαντά στις μεγάλες προκλήσεις αυτού του νέου πιο ανοικτού κόσμου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  CNP Ασφαλιστική: Εκδήλωση για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία

Οι προκλήσεις είναι συγκεκριμένες. Είναι τεχνολογικές, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό να κατευθύνει τις δράσεις και τις επιλογές μας αλλάζοντας τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και αλληλοεπιδρούμε. Είναι κοινωνικές, με την ανάγκη για άμβλυνση των ανισοτήτων, ενσωμάτωση της διαφορετικότητας και ανάδειξη της ανεκτικότητας. Είναι περιβαλλοντικές, με την κλιματική κρίση να μην αποτελεί υπόθεση εργασίας του μέλλοντος αλλά μια σκληρή και επίπονη όψη του παρόντος.


Στη CNP CYPRUS, σε σύμπλευση με τον μητρικό Όμιλο CNP ASSURANCES, σε όλες αυτές τις προκλήσεις έχουμε επανακαθορίσει τη θέση και τις προτεραιότητές μας. Μέσα από τη δράση «raison d’etre», που διέτρεξε όλες τις θυγατρικές του Ομίλου, προσδιορίστηκε ο λόγος της ύπαρξής μας. Γιατί κάθε επιχειρηματική οντότητα έχει νόημα ύπαρξης όταν συνδυάζει αρμονικά την επιχειρηματική προσπάθεια και ανάπτυξη με ένα διακριτό, θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Όταν λειτουργεί υπεύθυνα, υπηρετώντας τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.


Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, έχουν αποκρυσταλλωθεί οι ακόλουθοι πυλώνες που στηρίζουν την ύπαρξη, τις εργασίες και την εξέλιξη του Ομίλου:
• Προωθούμε λύσεις προστασίας προσβάσιμες σε όλους. Δίπλα στις ανάγκες των ασφαλισμένων μας όταν μας χρειάζονται.

• Αναπτύσσουμε με τους συνεργάτες μας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής απόδοσης που κάνουν πιο αποτελεσματική την προστασία.
• Υποστηρίζουμε την εξέλιξη των εργαζομένων μας, μέσα σε μια κοινότητα γεμάτη ταλέντο και ποικιλομορφία.
• Δημιουργούμε μία βιώσιμη οικονομική απόδοση με υπεύθυνο τρόπο, υλοποιώντας συστηματικά ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
• Συμβάλουμε στη διαμόρφωση μιας πιο περιεκτικής κοινωνίας, όπου όλοι μπορούν να βρουν τη θέση τους και όπου κανείς δεν μένει πίσω.
• Δρούμε ενάντια στην κλιματική αλλαγή και προστατεύουμε κάθε μορφή ζωής ως δύναμη αφοσιωμένη στην οικολογική μετάβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Επίσημη επιβεβαίωση για τις διαπραγματεύσεις πώλησης της CNP Cyprus - Τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα


Είναι οι παράγοντες που συνθέτουν τη μεγάλη εικόνα. Εικόνα συγκεκριμένων στόχων και καθαρών προοπτικών. Θέλουμε να δώσουμε δύναμη κίνησης προς μια πιο περιεκτική και βιώσιμη κοινωνία, όπου κάθε μέλος της έχει το διακριτό του ρόλο. Και το κάνουμε αυτό με προσήλωση στην κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα, μέσα από συνετή επιχειρηματική διοίκηση και ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.