1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλισης Κατοικίας
  6. »
  7. Η τραγική πτώση αεροσκάφους στη Λεμεσό πριν 18 χρόνια και η...

Η τραγική πτώση αεροσκάφους στη Λεμεσό πριν 18 χρόνια και η προστασία της Ασφάλισης Κατοικίας!

Η τραγική πτώση αεροσκάφους στη Λεμεσό πριν 18 χρόνια και η προστασία της Ασφάλισης Κατοικίας!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Είναι αλήθεια πως πολύ λίγοι θα δώσουν πλήρη σημασία στον ολοκληρωμένο κατάλογο με τις καλύψεις ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου κατοικίας ενώ για κάποιες πολύ συχνά θα πει  «ναι, σιγά μην συμβεί αυτό ». Ένα τέτοιο παράδειγμα πιστεύουμε είναι η κάλυψη της «πρόσκρουσης αεροσκαφών» στην κατοικία μας.

Κι όμως το 2005 ένα τέτοιο τραγικό περιστατικό συνέβη στην επαρχία Λεμεσού. Ήταν Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2005 όταν ένα μικρό μονοκινητήριο αεροπλάνο της Εθνικής Φρουράς, το οποίο έπαιρνε μέρος σε άσκηση διοικητικής μέριμνας, συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή κοντά στην πόλη της Λεμεσού, με αποτέλεσμα δυστυχώς να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο χειριστές του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Το αεροπλάνο χτύπησε σε καμπαναριό στο χωριό Κολόσσι, 5 χιλιόμετρα δυτικά της Λεμεσού και στη συνέχεια υπήρξε σύγκρουση σε προεξοχή διώροφου σπιτιού με το αεροπλάνο να καρφώνεται τελικά στο γκαράζ γειτονικής κατοικίας που τυλίχθηκε στις φλόγες, σε μικρή απόσταση από το μεσαιωνικό Κάστρο Κολοσσίου.

Το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες, με τους γείτονες που έσπευσαν να δώσουν βοήθεια στους ενοίκους να μην μπορούν να πλησιάσουν λόγω των εκρήξεων, ενδεχομένως από πυρομαχικά. Νοσοκομειακά και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο της συντριβής όμως ευτυχώς δεν υπήρχαν ένοικοι στο σπίτι.

Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ, την ώρα της συντριβής το μικρό αεροσκάφος κατευθυνόταν από την Πάφο προς τον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας, κοντά στη Λευκωσία, όπου βρίσκονταν ο τότε υπουργός Άμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας και ο τότε αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Αθανάσιος Νικολοδήμος, οι οποίοι μετέβησαν στην περιοχή της συντριβής.

Το ελβετικής κατασκευής αεροσκάφος που αποκτήθηκε το 1989, έφερε την επωνυμία «Αμμόχωστος», και ήταν ένα εκ των δύο εκπαιδευτικών στρατιωτικών αεροπλάνων που διέθετε τότε η Εθνική Φρουρά.

Σίγουρα δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός για να πείσουμε τον οποιοδήποτε για την ανάγκη της ασφάλισης. Το καταγράφουμε απλά σαν ένα γεγονός που ναι μεν μπορεί να χαρακτηριστεί σπάνιο, έγινε όμως στη «γειτονιά» μας και οι ζημιές που προξένησε θα καλύπτονταν από το ασφαλιστήριο μας συμβόλαιο.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της αγοράς, συμπεριλαμβάνουν σχεδόν πάντα την κάλυψη της «πρόσκρουσης αεροσκαφών» και αποζημιώνουν τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν στην οικία από ένα τέτοιο περιστατικό.

Η σωστή ασφάλιση της κατοικίας μας αποτελεί τον καλύτερο τρόπο προστασίας, εμάς και της οικογένειας μας, τουλάχιστο από τις οικονομικές ζημιές που μπορεί επιφέρει η έλευση ενός ασφαλισμένου κινδύνου στο σπίτι μας, όσο σπάνιος κι αν είναι.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.