1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Οι δύο γυναίκες που βρίσκονται στην ηγεσία Ασφαλιστικών Εταιρειών που δραστηριοποιούνται...

Οι δύο γυναίκες που βρίσκονται στην ηγεσία Ασφαλιστικών Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο!

Οι δύο γυναίκες που βρίσκονται στην ηγεσία Ασφαλιστικών Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τη συμμετοχή  των γυναικών σε διοικητικές και διευθυντικές θέσεις, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που αφορούν τον Ασφαλιστικό Κλάδο.

Τα Ευρωπαϊκά Δεδομένα και η Κύπρος

Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η  Eurostat και βασίζονται σε στοιχεία μέχρι και το 2022, στην Κύπρο το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις, σε εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, ανέρχεται μόλις στο 10,2% σχέση με το  32,2% που είναι ο μέσος όρος των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσον αφορά γενικότερα τις επιχειρήσεις στη χώρα μας, τα τελευταία δεδομένα που υπάρχουν διαθέσιμα από την Eurostat αφορούν το 3ο τρίμηνο του 2022 όπου το ποσοστό των γυναικών που κατείχαν διευθυντικές θέσεις ήταν στο 27% με το τον Ευρωπαικό μέσο όρο να διαμορφωνόταν τότε στο 34%.

Ο Ασφαλιστικό Κλάδος

Η εικόνα στον ασφαλιστικό κλάδο δεν είναι διαφορετική αφού και εδώ η συντριπτική πλειοψηφία όσων ηγούνται των ασφαλιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας είναι άνδρες.

Συγκεκριμένα, από τις 29 εταιρείες που είναι μέλη του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) θα συναντήσουμε μόλις 2 εταιρείες με γυναίκα στην ηγεσία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σημαντικότητα της κάμερας οπισθοπορείας

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις Ανδρεανή Καλλιμάχου, Γενική Διευθύντρια της CNP Cyprialife και της Μυρτώ Περάτη που ηγείται της Anytime Cyprus της Interamerican.

Ανδρεανή Καλλιμάχου

cnp-cyprialife-andriani-kallimaxou

Η Ανδρεανή Καλλιμάχου σπούδασε Μαθηματικά, Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Manchester. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές ήταν στην Επιχειρησιακή Έρευνα, στο London School of Economics. Είναι Fellow του Ινστιτούτου Αναλογιστών Ηνωμένου Βασιλείου.

Ξεκίνησε την καριέρα της στη Μεγάλη Βρετανία, ως Σύμβουλος Αναλογιστής. Στη CNP CYPRIALIFE η πορεία της άρχισε το 1998. Από το 2013 κατέχει τη θέση της γενικής διευθύντριας. Υπηρετώντας τον απαιτητικό ασφαλιστικό κλάδο, σε µία περίοδο αβεβαιότητας που απαιτεί ακεραιότητα και αξιοπιστία, αφιερώνει τις δυνάμεις της στο να έχουν την προστασία που χρειάζονται, όσον το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι. Μητέρα τεσσάρων παιδιών, βραβεύτηκε το 2016 ως Γυναίκα της Χρονιάς στην Κατηγορία Επιχειρηματίας/ Επαγγελματίας στα βραβεία Madame Figaro.

Μυρτώ Περάτη

Η Μυρτώ Περάτη ξεκίνησε τη διαδρομή της στην Interamerican πριν από 13 χρόνια, κατέχοντας διάφορους και διαφορετικούς ρόλους μέσα στον οργανισμό. Από το 2011 ήταν μέλος της ομάδας της Anytime, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε ως επικεφαλής, την ομάδα Data analytics του οργανισμού. Από το τέλος του 2019, διατελεί επικεφαλής του υποκαταστήματος της Interamerican / Anytime στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα Παγκύπρια Αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE

Σημαντικές Σημειώσεις

  • Οι πληροφορίες έχουν συλλεγεί μετά από έρευνα στις ιστοσελίδες των ασφαλιστικών εταιρειών.
  • Εάν εκ παραδρομής έχουμε παραλείψει κάποια εταιρεία που έχει στην ηγεσία της γυναίκα, μπορούν οι εταιρείες να μας στείλουν πληροφορίες στο [email protected] και θα προστεθούν στο άρθρο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.