1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι ασφαλιστές πέρασαν με επιτυχία το τεστ της πανδημίας δηλώνει ο...

Οι ασφαλιστές πέρασαν με επιτυχία το τεστ της πανδημίας δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Πληροφοριών

Οι ασφαλιστές πέρασαν με επιτυχία το τεστ της πανδημίας δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Πληροφοριών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ασφαλιστές Περιουσίας και Ατυχημάτων έχουν δοκιμαστεί σκληρά και με πολλούς τρόπους. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Πληροφοριών Sean Kevelighan, ο κλάδος έχει περάσει το τεστ της πανδημίας με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Kevelighan, μιλώντας στις 2 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια του Joint Industry Forum του Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Πληροφοριών,  υποστήριξε ότι οι ασφαλιστές αντιμετώπισαν με επιτυχία την πανδημία, την αύξηση των φυσικών καταστροφών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις καινοτομίας ταυτόχρονα.

“Η ασφάλιση έχει αποδειχθεί πραγματικά κρίσιμος ηγέτης κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης”, δήλωσε ο Kevelighan.

Σημείωσε ότι οι ασφαλιστές επέστρεψαν σχεδόν 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε ασφάλιστρα αυτοκινήτων μετά την μείωση της οδήγησης λόγω των μέτρων περιορισμού. Η βιομηχανία συνείσφερε επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σχεδόν 300 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικές υπηρεσίες. Επιπλέον, όταν οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν πρωτοφανή ανεργία στα πρώτα στάδια της πανδημίας, ο ασφαλιστικός κλάδος κράτησε τους ανθρώπους απασχολούμενους και προσέλαβε νέο προσωπικό.

“Και τα κάναμε όλα αυτά ενώ καινοτομούσαμε”, δήλωσε ο Kevelighan.  “Κατά την διάρκεια της πανδημίας, καινοτομήσαμε ως βιομηχανία για 10 χρόνια “

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε “μια νέα κανονικότητα” για τους ασφαλιστές, εξήγησε, καθώς αντιμετωπίζουν την αύξηση του κόστους των ασφαλιστικών ζημιών σχεδόν κατά 700% από τη δεκαετία του 1980, με όλο και πιο δαπανηρά γεγονότα καταστροφής να επιδεινώνονται από την κλιματική αλλαγή. Με αυτό κατά νου, ο Kevelighan  είπε ότι οι ασφαλιστές πιέζουν για να βοηθήσουν τις κοινότητες να κατανοήσουν ότι η ασφάλιση δεν αφορά μόνο την προστασία από τον κίνδυνο, αλλά τη διαχείρισή της μέσω προσαρμοστικής συμπεριφοράς  .

“Γνωρίζουμε πώς να ηγούμαστε για τους πελάτες μας. Γνωρίζουμε πώς να διαχειριζόμαστε τους κινδύνους για αυτούς”, δήλωσε ο Kevelighan,  “Χρειαζόμαστε τους πελάτες μας, τις κοινότητές μας και τους υπεύθυνους χάραξης δημόσιας πολιτικής να κατανοήσουν πλήρως ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε”.

Ο Kevelighan πρόσθεσε ότι οι ασφαλιστές έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν, αλλά “η ασφάλιση θα είναι σε θέση να φτάσει μέχρι εκεί” μόνο εάν οι άνθρωποι μπορούν επίσης να αλλάξουν τη  συμπεριφορά τους και τον τρόπο με τον οποίο ζουν για να μετριάσουν τους κινδύνους.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.