1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Τεράστιο όφελος για τις ασφαλιστικές: Αυξάνονται συνεχώς τα εργοστασιακά συστήματα τηλεματικής...

Τεράστιο όφελος για τις ασφαλιστικές: Αυξάνονται συνεχώς τα εργοστασιακά συστήματα τηλεματικής των αυτοκινήτων!

Τεράστιο όφελος για τις ασφαλιστικές: Αυξάνονται συνεχώς τα εργοστασιακά συστήματα τηλεματικής των αυτοκινήτων!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σημαντική αύξηση εμφανίζει όμως κι ο αριθμός των συνδρομητών υπηρεσιών τηλεματικής που χρησιμοποιούν τα ενσωματωμένα συστήματα, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 19%! 

Έτσι από τα 133 εκατομμύρια συνδρομητές στο τέλος του 2020, η έρευνα αναφέρει πως μέχρι τα τέλη του 2026 θα φτάσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τα 377 εκατομμύρια συνδρομητών. Η έρευνα αυτή έγινε από την εξειδικευμένη ομάδα αναλυτών της εταιρείας IoT Berg Insight, η οποία προβλέπει επίσης ότι θα αυξηθούν κι τοποθετήσεις συστημάτων τηλεματικής (ΟΕΜ) και μετά την αγορά του αυτοκινήτου. Σε αυτή την περίπτωση, η εκτίμηση αναφέρει πως από τα 41 εκατομμύρια συστήματα που πωλούνται τώρα, θα φτάσουμε τις 77 εκατομμύρια μονάδες για το ίδιο διάστημα (μέχρι τα τέλη του 2026) με ποσοστό αύξησης που αγγίζει το 91%. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν πως άμεσα ωφελημένες είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες, μιας και θα έχουν ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια τους για την ασφαλή διεξαγωγή του πορίσματος αποζημίωσης έπειτα από ένα ατύχημα. 

Η αύξηση της τηλεματικής έρχεται σε αντίθεση με την γενικότερη τάση του κλάδου αυτοκινήτου ο οποίος κλυδωνίζεται ακόμα από τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην παραγωγική διαδικασία, που έχει επιφέρει μείωση των παγκόσμιων πωλήσεων νέων αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την Berg Insight αναμένεται υψηλός ρυθμός ανάπτυξης για τους συνδρομητές τηλεματικής ΟΕΜ τα επόμενα χρόνια. Οι βασικοί λόγοι για αυτό είναι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων, αλλά κι η αυξανόμενη παρουσία συνδεδεμένων υπηρεσιών αυτοκινήτων σε όλες τις μεγάλες περιφερειακές αγορές. Η ίδια έρευνα εκτιμά πως το 62% των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων το 2020 ήταν εξοπλισμένα με ενσωματωμένη τηλεματική OEM. Ορισμένα παραδείγματα εφαρμογής της εν λόγω τεχνολογίας περιλαμβάνουν το eCall και την οδική βοήθεια, την παρακολούθηση κλεμμένων οχημάτων, τη συνδεδεμένη πλοήγηση, την ψυχαγωγία, τα hotspot Wi-Fi και τις πληρωμές εντός του οχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για νομικές υποθέσεις αυτοκινητιστικών ατυχημάτων ή δυστυχημάτων

Ο Martin Svegander, ανώτερος αναλυτής στο Berg Insight, δήλωσε: «Οι συνδεδεμένες υπηρεσίες αυτοκινήτων έχουν εξελιχθεί πλέον και δεν αποτελούν στοιχείο διαφοροποίησης σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά κοινό χαρακτηριστικό με υψηλό ποσοστό ενσωμάτωσης στις αγορές της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας». Και για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, η General Motors διέθεσε περισσότερα από 22 εκατομμύρια συνδεδεμένα αυτοκίνητα το 2020 και η BMW είχε περίπου 14,5 εκατομμύρια συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Η Toyota, η Mercedes-Benz και η Volkswagen αποτελούν τις υπόλοιπες πέντε κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες όσον αφορά τους πελάτες τηλεματικής.

Πηγή: nextdeal.gr | Γράφει ο Γιώργος Μούζος

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.