1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Allianz θέτει «φιλόδοξους» στόχους για την επόμενη τριετία

Η Allianz θέτει «φιλόδοξους» στόχους για την επόμενη τριετία

Η Allianz θέτει «φιλόδοξους» στόχους για την επόμενη τριετία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Όπως ανακοίνωσε ο Γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος Allianz, για την τριετία 2022 – 2024 έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη ετήσιας αύξησης ανά μετοχή της τάξης του 5-7%. Οι τρείς παράγοντες που θα οδηγήσουν στην επιτυχία αυτού του στόχου σύμφωνα με την εταιρεία είναι η σταθερή υψηλή ανάπτυξη, η βελτίωση της κερδοφορίας και η αποτελεσματική διαχείριση των κεφαλαίων του ομίλου.

Κατά την επόμενη τριετία, η Allianz αναμένει να δημιουργήσει πλεονάζοντα κεφάλαια ύψους 12 δισεκατομμυρίων. Αυτό που θα δώσει μία σταθερή βάση για την επίτευξη των συγκεγκριμένων στόχων είναι η υγιής ανάπτυξη σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και η ενθάρρυνση της προόδου όσο αφορά τον μετασχηματισμό τους για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών.

Στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων, η εταιρεία ανέφερε ότι στόχος είναι ετήσια αύξηση εσόδων της τάξης του 3-4% με Combined Ratio στο 92%. Για να μειώσει τον δείκτη εξόδων του, ο όμιλος σχεδιάζει βελτιστοποίηση και εναρμόνιση προϊόντων και διαδικασιών.

«Περαιτέρω», σημείωσε η εταιρεία, «η Allianz έχει ως στόχο να καταστήσει το επιχειρηματικό τμήμα της πιο αποτελεσματικό με το να εξισορροπήσει ξανά το χαρτοφυλάκιο της, χρησιμοποιώντας ολοκληρωμένα εργαλεία, ενισχύοντας τις δραστηριότητες στην Ευρώπη και αναπτύσσοντας περιφερειακούς κόμβους, καθώς και εναρμονίζοντας και απλοποιώντας τις διαδικασίες μέσω μιας παγκόσμιας πλατφόρμας πληροφορικής».

Στο πλαίσιο του κλάδου Ζωής και Υγείας στο επίκεντρο θα είναι η ανάπτυξη των προτιμώμενων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Allianz. Επιπλέον, αναμένονται μεγαλύτερες συνέργειες και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη κεφαλαίων, με τον κλάδο Ζωής και Υγείας και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων να συγκλίνουν προς τη συγκέντρωση περιουσιακών στοιχείων.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Allianz ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία αντασφάλισης με την Resolution Life και τις θυγατρικές της Six Street για το χαρτοφυλάκιο προσόδων σταθερού δείκτη των ΗΠΑ. Η συμφωνία πρόκειται να “ξεκλειδώσει” 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε αξία και να απελευθερώσει ρυθμιστικό κεφάλαιο για την Allianz.

“Η Allianz συνεχίζει να υπερτερεί, γεγονός που δείχνει ότι η στρατηγική απλούστευσης με επίκεντρο τον πελάτη λειτουργεί”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Oliver Bäte. “Τώρα, στοχεύουμε να αναπτυχθούμε σε παγκόσμια κλίμακα κάτι το οποίο θα καταστεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να αυξήσουμε τόσο την πελατειακή μας βάση όσο και τα περιθώρια κέρδους μας”.

Επισημάνθηκε επίσης ότι ο όμιλος έχει συνέπεια στην εμπειρία των πελατών του, απλά και διαφανή προϊόντα και διαδικασίες και ταχύτερη εξυπηρέτηση πελατών, χάρη στην επιταχυνόμενη ανάπτυξη της πλατφόρμας Allianz Business Master.

Εν τω μεταξύ, αποκαλύφθηκε επίσης μια «νέα και βελτιωμένη» πολιτική μερισμάτων.

Όπως δήλωσε η εταιρεία «Ξεκινώντας αναδρομικά με το οικονομικό έτος 2021 η Allianz θα ακολουθήσει μια νέα και βελτιωμένη πολιτική μερισμάτων που προσφέρει μέρισμα ανά μετοχή το οποίο είναι υψηλότερο κατά 50% όσο αφορά το ποσοστό πληρωμών ή μια αύξηση 5% από το μέρισμα του προηγούμενου έτους. Ο δείκτης πληρωμών θα βασίζεται στα καθαρά έσοδα, προσαρμοσμένα για σημαντικά έκτακτα και ευμετάβλητα στοιχεία.»

Ο οικονομικός διευθυντής Giulio Terzariol δήλωσε ότι η νέα πολιτική αποτελεί αντανάκλαση της εμπιστοσύνης της Allianz στην οικονομική ισχύ και τη δύναμη κερδών της.     

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.