1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Οι αποδόσεις των επενδυτικών ταμείων τον μήνα Μάρτιο – Δείτε ποια...

Οι αποδόσεις των επενδυτικών ταμείων τον μήνα Μάρτιο – Δείτε ποια είχαν αυξητική και ποια πτωτική τάση!

Οι αποδόσεις των επενδυτικών ταμείων τον μήνα Μάρτιο – Δείτε ποια είχαν αυξητική και ποια πτωτική τάση!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με τις αποδόσεις των εγχώριων επενδυτικών ταμείων των ασφαλιστικών εταιρειών να ποικίλουν «έκλεισε» ο μήνας Μάρτιος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών (ΣΑΕΚ)

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε ο σύνδεσμος και που αφορούν τον μήνα Μάρτιο του 2022, από το σύνολο των 92 επενδυτικών ταμείων 46 είχαν αρνητικές αποδόσεις τους τελευταίους 12 μήνες, 42 ταμεία θετικές ενώ 4 ταμεία δεν παρουσίασαν καμία μεταβολή.

Από τα 10 μεγαλύτερα ταμεία που ανήκουν στις εταιρείες CNP Cyprialife, Eurolife και Universal Life, 5 είχαν αρνητικές αποδόσεις, 4 θετικές και ένα ταμείο παρέμεινε σταθερό. Αρνητικές επιδόσεις είχαν το «Secure» (-4.33%) και «Balanced» (-0.54) της CNP Cyprialife, το «Εισοδηματικό – Income Fund» (-1,50%) της Eurolife όπως επίσης το «Property Fund» (-2,16%) και «Security Fund» (-2,55%) της Universal Life.

Θετικές αποδόσεις είχαν το «CYPRIALIFE» (+0,05%) της CNP Cyprialife, το «Μικτό – Balanced Fund» (+3,84%) και «Δυναμικό – Growth Fund» (+7,27%) της Eurolife όπως επίσης το «Growth Fund» (+0,86%) της Universal Life. Σταθερό παρέμεινε το «INCOME FUND» της CNP Cyprialife.

Στο σύνολο των ταμείων την μεγαλύτερη αύξηση είχαν 3 ταμεία της Ancoria Insurance όπου σημείωσαν δηψήφιες αποδόσεις. Συγκεκριμένα το ταμείο «Commodity» σημείωσε αύξηση 59,70%, το «Real Estate» 28,27% και το «India» 13,72%. Στα 3 ταμεία με τις χαμηλότερες αποδόσεις συναντάμε και πάλι 3 ταμεία της Ancoria Insurance και συγκεκριμένα το «Ancoria/Carnegie Russia» με -26,65%, το «Ancoria Asia Consumer Fund» με -25,83% και το «China» με 23,28%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΟΠΑΠ Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού «τρέχει» με τη Δύναμη Ασφάλειας της CNP Ασφαλιστική

Μπορείτε να δείτε τα στοιχεία για όλα τα ταμεία εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.