1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι αντασφαλιστές ίσως κάνουν ένα βήμα πίσω όσο αφορά την αντασφάλιση...

Οι αντασφαλιστές ίσως κάνουν ένα βήμα πίσω όσο αφορά την αντασφάλιση φυσικών καταστροφών

Οι αντασφαλιστές ίσως κάνουν ένα βήμα πίσω όσο αφορά την αντασφάλιση φυσικών καταστροφών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αναλυτές της συμβουλευτικής εταιρείας Peel Hunt εικάζουν ότι ο κλάδος της αντασφάλισης ενδέχεται να κάνει ένα βήμα πίσω και να μειώσει την έκθεσή του σε δευτερογενείς κινδύνους το επόμενο έτος, αφήνοντας τις ασφαλιστικές εταιρείες να αναλάβουν μεγαλύτερο μέρος των κινδύνων.

Καθώς η περίοδος ανανέωσης εξελίσσεται, η Peel Hunt σημειώνει ότι οι αντασφαλιστές θα επανεκτιμήσουν επί του παρόντος την διάθεση ανάληψης κινδύνων (risk appetite) για καταστροφές περιουσίας για το 2022.

Μερικοί στον κλάδο έχουν ήδη δηλώσει ότι σχεδιάζουν να μειώσουν την έκθεση τους σε καταστροφές περιουσίας κατά τις ανανεώσεις του Ιανουαρίου 2022, ακόμη και αν οι τιμές συνεχίσουν να σκληραίνουν, ενώ όπως παρατηρούν αναλυτές άλλοι παραμένουν σε στάση αναμονής αφού έχουν ήδη αναπτύξει τα βιβλία καταστροφής περιουσίας τους για το 2021.

Σύμφωνα με την Peel Hunt, οι προοπτικές για το 2022 θα καθοδηγηθούν σε μεγάλο βαθμό από τη βελτίωση των υποκείμενων περιθωρίων μετά από τρία χρόνια υγιών αυξήσεων των επιτοκίων σε όλες τις εξειδικευμένες ασφαλιστικές κατηγορίες.

“Το ερώτημα είναι πόση μεταβλητότητα γύρω από αυτό είναι πρόθυμοι οι αντασφαλιστές να δεχτούν το 2022 μετά από πέντε χρόνια αυξημένων φυσικών καταστροφών και μέτριας απόδοσης κεφαλαίων”, δήλωσαν στην Peel Hunt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Ο κλάδος αυτοκινήτων πιο ευάλωτος

Επιπλέον με τα ζητήματα που προκύπτουν γύρω από την επάρκεια των ασφαλίστρων όσο αφορά τους κινδύνους καταστροφή περιουσίας και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει τους αντασφαλιστές να μειώσουν τη συνολική τους διάθεση για δευτερογενείς κινδύνους.

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει παρατηρηθεί ένα αυξημένο μοτίβο απωλειών φυσικών λόγω καταστροφών από δευτερογενείς κινδύνους, όπως καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες και πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.