1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Με άνευ προηγουμένου επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Συνέδριο ΠΣΕΑΔ

Με άνευ προηγουμένου επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Συνέδριο ΠΣΕΑΔ

Με άνευ προηγουμένου επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Συνέδριο ΠΣΕΑΔ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ολοκληρώθηκαν με τεράστια επιτυχία οι εργασίες για το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ). Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού οι σύνεδροι που παρακολούθησαν το συνέδριο τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά ξεπέρασαν τους 500, ενώ θετικά σχολιάστηκε από όλους το υψηλό επίπεδο των ομιλητών και της θεματολογίας του συνεδρίου.

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έγινε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί με τον εναρκτήριο χαιρετισμό από τον Προεδρεύων του Συνεδρίου κ. Πάνου Τσιολή, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές του συνεδρίου, λέγοντας ότι όλοι μαζί έχουν καταστήσει αυτό το συνέδριο θεσμό για την ασφαλιστική βιομηχανία του τόπου μας.

Αναφορικά με τους στόχους του συνεδρίου είπε ότι «θέλουμε να αυξήσουμε το ποσοστό (σσ. των ασφαλίστρων) του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος του 4.4%, θέλουμε να προκαλέσουμε την ασφαλιστική συνείδηση στην κοινωνία και την πολιτεία, θέλουμε να δημιουργήσουμε τη βάση για την ασφαλιστική παιδεία, θέλουμε μαζί σας να διασφαλίσουμε το μέλλον, το μέλλον το δικό μας, της ασφαλιστικής βιομηχανίας, των παιδιών μας, το μέλλον των πελατών – καταναλωτών μας, να αφυπνίσουμε ολάκερη την κοινωνία και την πολιτεία» ενώ κλείνοντας δήλωσε περήφανος που ανήκει στο οικοδόμημα του ΠΣΕΑΔ!

Χαιρετισμούς ακολούθως απηυθύναν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) κ. Ανδρέας Στυλιανού, ο Πρόεδρος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου κ. Χαράλαμπος Χαμπουρής και ο κ. Γιάννης Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΥ του συνεδρίου, της SoEasy Insurance.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το μήνυμα του νέου προέδρου του ΠΣΕΑΔ: «Μαζί μπορούμε»

Τους χαιρετισμούς ολοκλήρωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, κ. Κυριάκος Ανδρέου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει τη σημερινή εποχή τόνισε ότι «ο ρόλος του Επαγγελματία Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή γίνεται ακόμη πιο σημαντικός, καλούμαστε να διαχειριστούμε αυτή την αβεβαιότητα αξιολογώντας τις ανάγκες των πελατών μας με επιστημονικό τρόπο, βοηθώντας τους να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για τη διασφάλιση του μέλλοντος τους».

Συμπλήρωσε ότι σαν ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές «οφείλουμε μέσα από συνεχή αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων μας, να λειτουργούμε σε ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο, ακολουθώντας διαδικασίες και κανονισμούς που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξήσει πάρα πολύ τις υποχρεώσεις μας» και υπογράμμισε ότι «αυτές οι υποχρεώσεις δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στο έργο μας, αφού σαν επαγγελματίες θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των πελατών μας με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό θέτοντας ως προτεραιότητα το δικό τους συμφέρον».   

Με το πέρας των χαιρετισμών, ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου με την ομιλία του κ. Νίκου Κουλλαπή, Εφόρου Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών, ο οποίος μίλησε για το «Μέλλον του Συνταξιοδοτικού στην Κύπρο» και ενημέρωσε τους συνέδρους για όλες τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από αυτόν τον τομέα και τον σημαντικό ρόλο που έχει να επιτελέσει το γραφείο του.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση ενός καινοτόμου Χρηματοοικονομικού εργαλείου από τον CFO της εξ Ελλάδος εταιρείας TECHINS, το οποίο βοηθά τον επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στην παρουσίαση των επενδυτικών ασφαλιστικών προγραμμάτων με τρόπο που διευκολύνει τον πελάτη να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η SoEasy Insurance ξανά Μέγας Χορηγός στο συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Ακολούθησε η παρουσίαση από τον κ. Μιχάλη Μαϊμάρη, Διευθύνων σύμβουλο της MM Knowledge Training & Consulting, ο οποίος μίλησε για «Το Ταξίδι του Πελάτη στο επίκεντρο του Ασφαλιστικού Επιχειρηματικού Μοντέλου».

Ακολούθησε εκτενή ενημέρωση για τα Συστήματα υποβοήθησης οδηγού από τον Διευθύνων Σύμβουλο της TRIKKIS AUTOGLASS, ενώ ο Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας DUOBOND μίλησε για τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Μετά το διάλειμμα που ακολούθησε και έδωσε την ευκαιρία στους συνέδρους να επισκεφθούν τα περίπτερα των εκθετών, τους σύνεδρους περίμενε η πιο συγκινητική στιγμή του συνεδρίου όπου τα παιδιά του φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Χάρισμα», χάρισαν μοναδικές στιγμές με την μουσική και τα τραγούδια τους.

Μετά την μουσική νότα των παιδιών, ακολούθησε η παρουσίαση της Διευθύντριας Επιχειρησιακής Ανάπτυξης και Μάρκετινγκ της Πολυκλινικής Υγείας, κ. Μαριάννας Φόρτωμα. Η Πολυκλινική Υγεία αποτελεί σήμερα το μόνο ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Λεμεσό και η κ. Φόρτωμα έκανε μία ενδελεχή ενημέρωση τόσο για τις υπηρεσίες που προσφέρει το νοσηλευτικό ίδρυμα αλλά αναφέρθηκε επίσης και στην συνεργασία που έχει με ένα μεγάλο αριθμό ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας μας και όχι μόνο.

Στη συνέχεια ο κ. Αλέξης Χριστοφή, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Αποκατάστασης Εκάλη, μίλησε για τις υπηρεσίες του κέντρου ενώ ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρον παρουσίαση από τον Διευθύνων σύμβουλο της Eurosuccess Consulting, κ. Γιώργο Γιωργάκη, σχετικά με τα Σχέδια και τις Ευκαιρίες Χρηματοδότησης για επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η Στέλλα Ζουλινάκη στο 9ο συνέδριο ΠΣΕΑΔ

Στη συνέχεια ακολούθησε η Ανοικτή Συζήτηση με στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών και Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές. Η ανοικτή συζήτηση, που συντόνισε ο Δημιουργός και Ιδιοκτήτης του Cyprus Insurance News κ. Παναγιώτης Σοφοκλέους, ασχολήθηκε με θέματα που απασχόλησαν τις δεξαμενές σκέψης που ο σύνδεσμος οργάνωσε σε όλες τις πόλεις για 4η χρονιά εν όψη του συνεδρίου.

Πριν το κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου από τον προεδρεύων κ. Πάνο Τσιολή, ο κ. Γιώργος Γιωργαλλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού TECVAULT παρουσίασε το Ασφαλιστικό Σύστημα WARP για τη διαχείριση Χαρτοφυλακίου ενώ σε μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση ο Δρ. Χρίστος Γεωργίου, Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Βιομηχάνων Ελλάδος, μίλησε για την Διαδοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την Ασφάλιση σε ένα θέμα που τράβηξε το ενδιαφέρον και αποκάλυψε καινούργιες ευκαιρίες για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Το συνέδριο έκλεισε με τις βραβεύσεις όσων συνέβαλαν στην διοργάνωση του συνεδρίου και την παράδοση της εισφοράς στο Ίδρυμα «Χάρισμα», η οποία έφτασε το ποσό των 1500 ευρώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.