1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του BIPAR με την συμμετοχή του ΠΣΕΑΔ

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του BIPAR με την συμμετοχή του ΠΣΕΑΔ

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του BIPAR με την συμμετοχή του ΠΣΕΑΔ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ) στα πλαίσια της διεθνής του δραστηριότητας είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας  Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών «BIPAR».

Στις 23 με 24 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του BIPAR για το έτος 2022, στην οποία η Κύπρος και ο ΠΣΕΑΔ εκπροσωπήθηκαν από την κα Μαρία Καπαρή, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΕΑΔ.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, τα κράτη μέλη αντάλλαξαν απόψεις και μεταξύ άλλων, αποδείχτηκε ότι τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει η κυπριακή ασφαλιστική βιομηχανία, υφίστανται και επηρεάζουν ακόμη και τις πιο ανεπτυγμένες Ευρωπαικές βιομηχανίες. Η εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με τα υπόλοιπα κράτη μέλη εστίασε κυρίως σε θέματα όπως τα δικαιώματα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, η ανταμοιβή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και η σύγκρουση συμφερόντων.

Στα πλαίσια συνεργασίας των κρατών μελών, τέθηκαν σημαντικοί στόχοι από πλευράς BIPAR ούτως ώστε να υπάρξει ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που επηρεάζουν τον ασφαλιστικό κλάδο σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η σπουδαιότητα αυτών των διεθνών συναντήσεων έγκειται στο ότι  διαμορφώνονται τα πλαίσια πολιτικών εντός των οποίων καλούνται οι κυβερνήσεις εν συνεχεία να νομοθετήσουν. Ταυτόχρονα, φανερώνεται η σημασία της δυναμικής εκπροσώπησης της Κύπρου, με στόχο τόσο τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών -μέλών του ΠΣΕΑΔ- όσο και την εναρμόνιση της κυπριακής ασφαλιστικής βιομηχανίας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μεγάλες προοπτικές από την είσοδο της AXERIA στην Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.