1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Insurance TV
  6. »
  7. Μία επιχείρηση δεν πρέπει να πεθαίνει μαζί με τον ιδιοκτήτη της

Μία επιχείρηση δεν πρέπει να πεθαίνει μαζί με τον ιδιοκτήτη της

Μία επιχείρηση δεν πρέπει να πεθαίνει μαζί με τον ιδιοκτήτη της
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προκλήσεις και κινδύνους που απαιτούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση για να εξασφαλιστεί η επιτυχής μακροχρόνια λειτουργία τους. Μια μακροχρόνια αντίληψη για την ευημερία της επιχείρησης δίνει μια στρατηγική σχεδιασμού που προλαμβάνει τους κινδύνους, οι οποίοι ενδέχεται να εμφανιστούν στην πορεία.

Στην εκπομπή του Insurance Talks με θέμα «Οι κίδυνοι στις επιχειρήσεις έρχονται από παντού» με καλεσμένους τους Σάκη Διονυσίου, ιδιοκτήτη του ασφαλιστικού γραφείου DHD Insurance και Γιώργο Νάταρ, πιστοποιημένο εκπαιδευτή επιχειρήσεων και ασφαλίσεων, μιλήσαμε για τη σημαντικότητα της αξιολόγησης κινδύνων στις επιχειρήσεις!

Η εκπομπή αυτή ήταν μια συνέχεια της ενημερωτικής ημεερίδας που διοργάνωσε DHD Insurance στη Λεμεσό για την αξιολόγηση των κινδύνων στις επιχειρήσεις και το ρόλο που η ασφάλιση διαδραματίζει σε αυτή τη διαδικασία.

Όπως μας μετέφερε ο κ. Διονυσίου στην εκπομπή Insurance Talks, μέσα από την ημερίδα σκοπός ήταν να δοθεί αξία σ’ όλες τις επιχειρήσεις, καθώς πρόκειται για έναν κλάδο που αξίζει το σεβασμό όλων, αφού στις δύσκολες στιγμές ο επιχειρηματικός κόσμος ήταν αυτός που κράτησε την οικονομία της Κύπρου στο ύψος της. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό, καθώς με την πλούσια θεματολογία της ημερίδας που κάλυψε όλο το φάσμα των σημείων κινδύνου που μια σύγχρονη επιχείρηση χρειάζεται να γνωρίζει, έλαβε το feedback ότι ακούστηκαν καινούρια πράγματα, γεγονός που τον έκανε πολύ χαρούμενο, όπως μοιράστηκε μαζί μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να συμμετάσχετε στο 7ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Πιο συγκεκριμένα, η αξιολόγηση κινδύνων αποτελεί ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που προσφέρει η DHD Insurance στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Οι κίνδυνοι σε μια επιχείρηση είναι πολλοί και αφορούν πολλά σημεία της λειτουργικής της δραστηριότητας: διοικητικό επίπεδο, περιουσία, προϊόντα, ευθύνες, ασφαλίσεις πιστώσεων, αδιάφορο και δυσαρεστημένο προσωπικό, κυβερνοασφάλεια κλπ.

«Έτσι, στην DHD Insurance στο τέλος της ημέρας είμαστε σύμμαχοι των επιχειρήσεων διότι αν κάτι πάει στραβά, εμείς είμαστε εκεί να προσφέρουμε τη δική μας κάλυψη και να επανεφέρουμε την επιχείρηση στην θέση που βρισκόταν πριν την έλευση του κινδύνου!», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα του Insurance Talks ο κύριος Σάκης Διονυσίου, ιδιοκτήτης του ασφαλιστικού γραφείου DHD Insurance.

Στην ερώτηση του Παναγιώτη Σοφοκλέους για τους στόχους του ασφαλιστικού γραφείου DHD Insurance, ο κ. Διονυσίου με αισιοδοξία απάντησε: «Οι προκλήσεις πάντα θα υπάρχουν! Μέσα από την εμπειρία μας 25 χρόνια τώρα, φροντίζουμε μέσα από το σήμερα να επενδύουμε στο μέλλον ώστε αυτό να είναι ευοίωνο και προσοδοφόρο!»

Συνοδοιπόρος σε αυτό το επεισόδιο της εκπομπής του Insurance Talks, ο κύριος Γιώργος Νάταρ, ένας από τους ομιλητές στην ημερίδα της DHD Insurance στη Λεμεσό, αναφέρθηκε στις σημαντικές προκλήσεις των επιχειρήσεων και μέσα από τη δική του εμπειρία στο χώρο της ασφάλισης μοιράστηκε μαζί μας όλα εκείνα για τα οποία χρειάζεται οι σύγχρονες επιχειρήσεις να είναι ενήμερες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τα $90 δισ. παγκοσμίως θα φτάσει η αγορά κυβερνοασφάλειας την επόμενη 10ετία

Ο κ. Νάταρ τόνισε γενικότερα τη σημασία της ασφάλισης λέγοντας: «Η ασφάλιση δεν υπάρχει για να προστατέψει μόνο το πρόβλημα που θα προκύψει, αλλά δημιουργεί και την υποδομή για την ανάπτυξη!»

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η επιχείρηση δεν πρέπει να πεθάνει μαζί με αυτόν που την έχει!», θέλοντας να τονίσει τη σημαντικότητα που έχει να μπορούμε να δούμε μακροπρόθεσμα την εξέλιξη της επιχείρησης και να ξέρουμε πού θέλουμε να επενδύσουμε, να δημιουργήσουμε εκείνο το σχεδιασμό που θα διευρύνει τους επιχειρησιακούς ορίζοντες και θα φέρει περισσότερη ανάπτυξη. Αυτό για να συμβεί χρειάζεται από τη μεριά της επιχείρησης να γνωρίζει τι κινδύνους αντιμετωπίζει και να φροντίσει για αυτό! Οι σύγχρονοι κίνδυνοι αφορούν κατά πολλοί τους hackers και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Στην Κύπρο το 50% των επιχειρήσεων έχουν προσβληθεί από αυτό, όπως υπογράμμισε ο κ. Νάταρ!

Και οι δύο καλεσμένοι συμφώνησαν στο ότι μια επιχείρηση που δέχεται προσβολή στο cyber security είναι αυτόματα εκτεθειμένη σε πολλά προβλήματα. Αυτό αποτελεί μία αόρατη σύγχρονη απειλή για τις επιχειρήσεις και σ’ αυτό δόθηκε μεγάλη έμφαση στην ημερίδα που διοργανώθηκε από τον κ. Διονυσίου.

Σημείο κοινής οπτικής των καλεσμένων μας ήταν ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν αντιληφθεί παρόλα αυτά τον κίνδυνο που αποτελεί το cyber security, καθώς πιστεύουν πως οι hackers στρέφονται σε μεγαλύτερες επειχειρήσεις. Το αντίθετο, όμως, συμβαίνει, γιατί οι μεγάλες επιχειρήσεις φροντίζουν να προστατεύονται, ενώ οι υπόλοιπες γίνονται εύκολος στόχος! Η ασφάλεια του κυβερνοχώρου είναι σημαντική για όλες τις επιχειρήσεις και χρειάζεται να διευθετείται με την αξιολόγηση κινδύνου που είναι μοναδική για κάθε επιχείρηση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η «επανάσταση» των ηλεκτρικών οχημάτων: Tι σημαίνει για τις Ασφαλιστικές εταιρείες;

Δείτε το επεισόδιο εδώ:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.