1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Η ζωή είναι στιγμές!

Η ζωή είναι στιγμές!

Η ζωή είναι στιγμές!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Γράφει ο Πάνος Τσιολής

Τα τελευταία χρόνια ο Γυναικείος Πληθυσμός αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας. Τα γυναικεία όργανα είναι ευάλωτα σε διάφορες μορφές καρκίνων όπως του: στήθους, σαλπίγγων, τραχήλου της μήτρας, κόλπου, μήτρας και ωοθηκών.

Με βάση τα Επίσημα στατιστικά του υπουργείου Υγείας, στη Κύπρο είχαμε 8397 περιστατικά Καρκίνου σε γυναίκες κατά τα έτη 2012 έως 2016. Μέσα σε 8 έτη, είχαμε 7913 περαστικά καρκίνου του Μαστού  2008-2015, δηλαδή 1000 ανά έτος.

Σε ό,τι αφορά τους θανάτους, για τις γυναίκες κυριότερη αιτία θανάτου σε σχέση πάντα με τον καρκίνο, ήταν το 2016 ο καρκίνος του μαστού με 107 θανάτους ή ποσοστό 20%.

 Η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) και η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, για το 2020 αναφέρουν ότι  διαγνώστηκαν 19,3 εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου διεθνώς και υπήρξαν σχεδόν δέκα εκατομμύρια θάνατοι. Πρώτος σε αριθμό νέων διαγνώσεων πέρυσι ήταν ο καρκίνος του μαστού με περίπου 2,3 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις (ποσοστό 11,7% των συνολικών καρκίνων).

Επεσήμαναν ότι τα περιστατικά καρκίνου του μαστού στις γυναίκες αυξάνονται κυρίως στις χώρες όπου έως τώρα τα ποσοστά της νόσου ήταν σε χαμηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχών αλλαγών στον τρόπο ζωής και στο περιβάλλον. Αυτό έχει ως συνέπεια την παχυσαρκία, την έλλειψη σωματικής άσκησης, τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, την αναβολή στη γέννηση παιδιού, τον μικρότερο αριθμό γεννήσεων και τον ολοένα σπανιότερο θηλασμό, παράγοντες που λειτουργούν συνδυαστικά, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Καρδιακή Αποκατάσταση: Πώς να ενδυναμώσετε την καρδιά σας μειώνοντας τους κινδύνους που την απειλούν

Η μελέτη προβλέπει ότι 28,4 εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου θα διαγνωστούν το 2040, μία αύξηση 47% σε σχέση με το 2020, κάτι που αναμένεται να ασκήσει πίεση στα συστήματα υγείας αρκετών χωρών. Παραμένει άγνωστη η επίπτωση που θα έχει η πανδημία covid-19 στα περιστατικά και στους θανάτους από καρκίνο, εξαιτίας των ήδη παρατηρούμενων καθυστερήσεων στη διάγνωση και στις αντικαρκινικές θεραπείες, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η πρόληψη σώζει ζωές για αυτό και εμείς προτρέπουμε το γυναικείο φύλο ανεξαρτήτου ηλικίας για ετήσιους προληπτικούς ελέγχους όπως: γενικές αιματολογικές αναλύσεις, έλεγχο του καρκινικού δείκτη, τεστ Παπανικολάου , υπέρηχο μαστού και μαστογραφία. Είτε ΓΕΣΥ ονομάζεται, είτε προσωπική ασφάλιση έχετε, είτε καταβάλλοντας χρήμα από τον ιδρώτα σας, το αξίζει όπως και να έχει.

Εμείς σας προτείνουμε ένα πρωτοποριακό και προσιτό ασφαλιστικό πρόγραμμα,”Lady’s Care” αποκλειστικά για το γυναικείο φύλο.

Επιδιώξετε τον ετήσιο ιατρικό έλεγχο, επενδύστε ελάχιστο χρόνο και χρήμα, αξίζει ο κόπος για να απολαύσετε μοναδικές στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Κάθε μέρα που περνά πίσω δεν ξαναγύρνα.

Φίλοι και φίλες, η ζωή μας είναι στιγμές!

Ζήστε τη κάθε μέρα με αγάπη, χαρά και θετική ενέργεια.

Πηγή: Ideal Insurance Blog

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Πανος Τσιολης

O Πάνος Τσιολής σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων BBA με ειδίκευση στους τομείς Marketing και Management, και αποφοίτησε με διάκριση άριστα ” cum laude” , όπως επίσης κατέχει Μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων MBA.

Δραστηριοποιείται στην Ασφαλιστική Βιομηχανία τα τελευταία Δεκατέσσερα Χρόνια ως Διακεκριμένος Ασφαλιστικός και Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος. Διατηρεί το δικό του Ασφαλιστικό Γραφείο (Ideal Insurance – Tsiolis P.Insurance Services, Agents & Consultants).Έιναι Μέλος του Premier Association of Financial Advisors M.D.R.T ( Million Dollar Round Table).Κατέχει τα πιστοποιητικά C.F.A ( Certified Financial Advisor ) & E.I.I (European Insurance Intermediary).

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Σ.Ε.Α.Δ), από τις θέσεις Οργανωτικού Γραμματέα ΔΣ 2020-2021 και Πρόεδρου της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας 2018-2021.

 

Είχε την τιμή να διοργανώσει ως Προεδρεύων του 4ου,5ου & 6ου Παγκύπριου Συνεδρίου του συνδέσμου 2018-2021. Όπως επίσης διατελεί επικεφαλής των επιτροπών εκπαίδευσης και Υγείας του Συνδέσμου, όπου εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο για το Γεσυ σε συνδιαβουλεύσεις με όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.