1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. 11 Νοεμβρίου: Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης

11 Νοεμβρίου: Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης

11 Νοεμβρίου: Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης καθιερώθηκε στην Ελλάδα το 2004 με πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου γιορτάζεται η ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης με στόχο να τονισθεί η συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομική, ψυχολογική και σωματική υγεία του σύγχρονου ανθρώπου.

Η ευαισθητοποίηση του κοινού και στη Κύπρο για την σημασία της ασφάλειας, η δημιουργία ασφαλιστικής παιδείας και συνείδησης πρέπει να συμπεριληφθεί στις προτεραιότητες τόσο του κράτους, των θεσμών της ασφαλιστικής βιομηχανίας αλλά και των ίδιων των εταιρειών και των επαγγελματιών του κλάδου.

Ο ασφαλιστικός κλάδος, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και τοπικά, στήριξε την οικονομία σε δύσκολες στιγμές. Στην Κύπρο τόσο στην μεγάλη οικονομική κρίση του 2013 όσο και σήμερα με την πανδημία η ασφαλιστική βιομηχανία παραμένει ένας σταθερός πυλώνας που στηρίζει καταναλωτές και εταιρείες να ανταπεξέρχονται στα απρόσμενα γεγονότα που μπορεί να συμβούν.

Η ύπαρξη ασφάλειας μετά από ένα δυσάρεστο γεγονός είτε αφορά το όχημα, την οικία ή την υγεία μας, αποτελεί εκείνο τον παράγοντα που θα ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες από το γεγονός και θα αποτελέσει το στήριγμα μας για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και καταφέρουμε να μην διαταραχθεί η ποιότητα της ζωή μας.

Η ευαισθητοποίηση και η καλλιέργεια ασφαλιστικής κουλτούρας είναι και δικός μας στόχος σαν ιστοσελίδα. Μέσα από την σωστή ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στην βιομηχανία αλλά και με χρηστικά άρθρα για διάφορα θέματα που μπορεί να απασχολούν επαγγελματίες και καταναλωτές ελπίζουμε ότι θα συμβάλουμε σε αυτό τον στόχο.

Δείτε ένα ωραίο βίντεο που ετοίμασε πριν μερικά χρόνια η ομάδα του underwriter.gr όπου τονίζεται η σημασία της ασφάλισης και το πως θα ήταν ο κόσμος χωρίς αυτή!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.