1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Insurance Europe για το δικαίωμα στη λήθη όσο αφορά την...

Η Insurance Europe για το δικαίωμα στη λήθη όσο αφορά την Αντιμετώπιση του Καρκίνου

Η Insurance Europe για το δικαίωμα στη λήθη όσο αφορά την Αντιμετώπιση του Καρκίνου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe δημοσίευσε την θέση της σχετικά με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του καρκίνου τον Φεβρουάριο του 2021, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη κώδικα συμπεριφοράς ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους καθώς και τις συνεχιζόμενες εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ειδική Επιτροπή για την Αντιμετώπιση του Καρκίνου (BECA).

Η Insurance Europe  αναφέρει ότι το δικαίωμα στη λήθη (right to be forgotten) που αγνοεί τον τρόπο λειτουργίας της ιδιωτικής ασφάλισης (δηλαδή τη συγκέντρωση κινδύνων) θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στη διαθεσιμότητα της ασφάλισης, στην τιμή της και στις επιλογές ή τα ωφελήματα που θα μπορούσαν οι ασφαλιστικές εταιρείες να προσφέρουν σε όλους τους καταναλωτές.

Για παράδειγμα, εάν η τιμή του ασφαλίστρου δεν συνδέεται πλέον με τον κίνδυνο που έχει ο κάθε ασφαλισμένος με βάση τα δικά του δεδομένα, ορισμένοι καταναλωτές θα πληρώσουν υπερβολικά ασφάλιστρα σε σχέση με τον δικό τους κίνδυνο που φέρνουν στον ασφαλιστή, ενώ άλλοι θα πληρώσουν πιο λίγα για την εξασφάλιση κάλυψης σε σχέση με τους κινδύνους που φέρουν.

Ακόμη η Insurance Europe  αναφέρει ότι οι ασφαλιστές υπόκεινται σε νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις κατά την προσφορά και σύναψη συμβάσεων ασφάλισης με τους καταναλωτές. Δεδομένου ότι η ασφάλιση λειτουργεί συγκεντρώνοντας τους κινδύνους των πολλών, για να είναι τα ασφάλιστρα και τα οφέλη δίκαια, καθορίζεται όχι μόνο από την οπτική γωνία ενός μεμονωμένου καταναλωτή, αλλά και από την ευρύτερη ομάδα καταναλωτών των οποίων οι κίνδυνοι συγκεντρώνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδηγία IRRD: Οι ασφαλιστικές ζητούν χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή της

Αυτή η συγκέντρωση γίνεται με βάση τον κίνδυνο να συμβεί το ασφαλισμένο γεγονός, επιδιώκοντας παράλληλα να επιτύχει ένα ασφάλιστρο και οφέλη που οι καταναλωτές θα βρουν ελκυστικά.

Ως εκ τούτου, συνεχίζει η Insurance Europe, όσο αφορά το δικαίωμα στη λήθη σε ολόκληρη την ΕΕ, είναι σημαντικό να:

  • Είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να αντικατοπτρίζει τους πολλούς διαφορετικούς τύπους καρκίνου και άλλους παράγοντες (όπως οι διακυμάνσεις των αποτελεσμάτων της θεραπείας σε συγκεκριμένα κράτη μέλη ή περιφέρειες) που επηρεάζουν τον κίνδυνο που συνδέεται με έναν δεδομένο καρκίνο,
  • Είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες και τα χαρακτηριστικά των χωρών και των αγορών, και
  • Διατηρεί την ικανότητα των ασφαλιστών να καθορίζουν ατομικά τα ασφάλιστρα και τα οφέλη με βάση παράγοντες σχετικούς με τον κίνδυνο.

Ως εκ τούτου, η Insurance Europe τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του δικαιώματος λήθης σε επίπεδο ΕΕ μέσω ενός ευέλικτου κώδικα δεοντολογίας, στον οποίο θα συμφωνούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, ο οποίος θα μπορεί να προσαρμόζεται ομαλά στις επιστημονικές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.