1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης 2021 θα ανοίξει με κεντρική ομιλία της...

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης 2021 θα ανοίξει με κεντρική ομιλία της Ευρωπαίου Επιτρόπου Mairead McGuinness

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης 2021 θα ανοίξει με κεντρική ομιλία της Ευρωπαίου Επιτρόπου Mairead McGuinness
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το προκαταρκτικό πρόγραμμα της εναρκτήριας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Συνταξιοδότησης παρουσίασε αυτή την βδομάδα η Insurance Europe. Η εβδομάδα θα ξεκινήσει με την τελετή έναρξης στις 29 Νοεμβρίου, στην οποία θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία η Mairead McGuinness, Ευρωπαία Επίτροπος Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ένωσης Κεφαλαιαγορών.

Την τελετή έναρξης θα ακολουθήσει μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων που θα διοργανωθούν μεμονωμένα από τις έντεκα συμμετέχουσες ενώσεις. Κάθε μία από αυτές τις παρουσιάσεις/συζητήσεις θα αντιμετωπίσει την πρόκληση της Ευρώπης για τις αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης και θα διερευνήσει λύσεις για την προώθηση και την παροχή αξίας για τους ευρωπαίους αποταμιευτές συντάξεων. Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 29ης Νοεμβρίου 2021, είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Insurance Europe εδώ.

Με τις ευρωπαϊκές χώρες να «γερνούν» γρήγορα, τα ποσοστά φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού μεταξύ των συνταξιούχων να αυξάνονται, ειδικά μετά την πανδημία COVID-19 και για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων. Ταυτόχρονα, τα συνταξιοδοτικά συστήματα αντιμετωπίζουν αυξανόμενους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Ως εκ τούτου, πρέπει να βρεθούν λύσεις που θα διασφαλίζουν ότι όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες θα επωφελούνται από επαρκή σύνταξη κατά τη συνταξιοδότηση. Δεδομένης της αυξανόμενης επείγουσας ανάγκης αυτής της πρόκλησης, οι συμμετέχουσες ενώσεις έχουν ως στόχο να καθιερώσουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης ως επαναλαμβανόμενο γεγονός στο ευρωπαϊκό ημερολόγιο.

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Συνταξιοδότησης θα διοργανωθεί σε διαδικτυακό περιβάλλον υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας γύρω από την πανδημία COVID-19.

Οι συμμετέχουσες ενώσεις περιλαμβάνουν την πλατφόρμα AGE Europe, BETTER FINANCE, BEUC – Η Ευρωπαϊκή Ένωση Καταναλωτών, η Συμμαχία Διασυνοριακών Οφελών – Ευρώπη (CBBA-Europe), η Κοινοπραξία Έργων ETS, το European Association of Paritarian Institutions (AEIP), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών (EBF), η EFAMA, η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων Αξιών (FESE), η Insurance Europe και η Pension Europe.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.