1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Βίντεο: Πως η αναδοχή με βάση τον κίνδυνο είναι προς το...

Βίντεο: Πως η αναδοχή με βάση τον κίνδυνο είναι προς το συμφέρον των πελατών

Βίντεο: Πως η αναδοχή με βάση τον κίνδυνο είναι προς το συμφέρον των πελατών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στο πιο κάτω βίντεο που δημοσίευση η Insurance Europe εξηγείτε πώς οι ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν τη συγκέντρωση (pooling) και την αναδοχή βάσει κινδύνου (risk-based underwriting) για να τιμολογήσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια του.

Το βίντεο καταδεικνύει επίσης τον λόγο που πιθανές αλλαγές στους κανόνες της Ευρωπαικής Ένωσης που θα περιορίζουν τις πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιούν οι ασφαλιστές για τον υπολογισμό των κινδύνων θα μπορούσαν να μειώσουν τη διαθεσιμότητα ασφάλισης και να την καταστήσουν ακριβότερη.

Εάν οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν μπορούν να τιμολογήσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια με βάση τους κινδύνους που ενέχουν οι ασφαλισμένοι, ορισμένοι καταναλωτές θα πληρώσουν πολύ πιο ακριβά σε σχέση με τον κίνδυνο που φέρνουν στην ασφαλιστική εταιρεία και άλλοι πολύ λίγα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί επίσης να χρειαστεί να αποσύρουν ορισμένα προϊόντα, αφήνοντας τους ανθρώπους απροστάτευτους από συγκεκριμένους κινδύνους.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για όλους τους καταναλωτές να επιτρέπεται στους ασφαλιστές να συνεχίσουν την αναδοχή βάσει κινδύνου. Το βίντεο είναι το πρώτο από μια σειρά που παράγει η Insurance Europe για να εξηγήσει πώς λειτουργεί η ασφάλιση.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.