1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Generali στον Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones

Η Generali στον Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones

Η Generali στον Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Generali επιβεβαιώνει -για ακόμη μία φορά- τη θέση της στον Παγκόσμιο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones (DJSI) και στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones (DJSI Europe), ενισχύοντας την ηγετική της θέση όσον αφορά τα κριτήρια βιωσιμότητας, καθώς κατατάσσεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων εταιρειών στον ασφαλιστικό τομέα παγκοσμίως. Ο δείκτης αποτυπώνει τη συνεχή δέσμευση του Ομίλου να ενσωματώσει τη βιωσιμότητα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, σύμφωνα με το στρατηγικό του στόχο να αποτελεί Lifetime Partner των πελατών και των συνεργατών του.

Μεταξύ των σημαντικότερων δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο της στρατηγικής “Generali 2021”, ο Όμιλος έχει, ήδη, σημειώσει σημαντική αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων, που προέρχονται από ασφαλιστικά προϊόντα με κοινωνική και περιβαλλοντική αξία, αγγίζοντας περίπου τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ και έχει διαθέσει 6 δισεκατομμύρια ευρώ σε βιώσιμες επενδύσεις. Η Generali είναι επίσης μέλος της Net-Zero Asset Owner Alliance (NZAOA) και της Net-Zero Insurance Alliance (NZIA), οι οποίες στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, προωθώντας σχετικές πρωτοβουλίες στον ασφαλιστικό τομέα.

Από το 1999 ο δείκτης Βιωσιμότητας Dow Jones αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τη βιωσιμότητα, κατατάσσοντας κορυφαίες εταιρείες με βάση την ανάλυση RobecoSAM -η οποία στηρίζεται σε περιβαλλοντικά, και κοινωνικά κριτήρια καθώς και κριτήρια διακυβέρνησης- σε συνδυασμό με τη μεθοδολογία των δεικτών S&P του Dow Jones. Για την Generali, το ερωτηματολόγιο S&P CSA είναι ένα μέσο για τη συνεχή βελτίωση των πρακτικών και των επιδόσεων του Ομίλου στον τομέα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Generali: Ρεκόρ επιδόσεων το 2023

Πηγή: insuranceforum.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.