1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Howden UK: Με 208,7 εκατ. ευρώ θα αποκτήσει την ιταλική ASSITECA

Howden UK: Με 208,7 εκατ. ευρώ θα αποκτήσει την ιταλική ASSITECA

Howden UK: Με 208,7 εκατ. ευρώ θα αποκτήσει την ιταλική ASSITECA
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο παγκόσμιος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής Howden Group Holdings συμφώνησε να αποκτήσει μια απο τις μεγαλυτερες εταιρίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Ιταλία, την Assiteca.

Ο Howden σχεδιάζει να αποκτήσει το 86,965% του μετοχικού κεφαλαίου της Assiteca S.p.A. που κατέχει ο ιδρυτής της Assiteca, Luciano Lucca, και η Chaise S.p.A., μια εταιρεία που ανήκει κατά 100% έμμεσα στο Tikehau Growth Equity fund.

Ο Howden είπε ότι η συνολική τιμή ισούται με περίπου 208,7 εκατ. ευρώ και αποτιμά κάθε μετοχή της εταιρείας στα 5,624 ευρώ. Η Howden είπε ότι θα πληρώσει το συνολικό τίμημα σε μετρητά σε μία μόνο πληρωμή στο κλείσιμο, η οποία αναμένεται να γίνει γύρω στον Μάιο του 2022.
Η Assiteca είναι ο μεγαλύτερος μεσίτης με έδρα στην Ιταλία με 750 υπαλλήλους που δραστηριοποιούνται σε 19 πόλεις της Ιταλίας, καθώς και δραστηριότητες στην Ισπανία και την Ελβετία, με κύκλο εργασιών μεσιτικών προμηθειών περίπου 90 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Howden Group έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο και δραστηριοποιείται σε 45 χώρες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική. Με 10.500 υπαλλήλους, έσοδα 1,4 δισεκατομμυρίων λιρών και διαχείριση ασφάλιστρων άνω των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για το λόγο αυτό είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς ομίλους ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στον κόσμο.

Ο Howden είπε ότι η Assiteca είναι «άκρως συμπληρωματική» με την υπάρχουσα εταιρία  του ομίλου Howden στην Ιταλία και η «συνεργασία θα δημιουργήσει μια σημαντική δύναμη» στην ιταλική αγορά ασφαλιστικών υπηρεσιών, καθώς και περαιτέρω ευκαιρίες για όλους τους εργαζόμενους. Η συναλλαγή θα συνδυάζει τις περιφερειακές και μεσαίες επιχειρήσεις της Assiteca με τους διεθνείς και μεγαλύτερους εταιρικούς λογαριασμούς, τα εξειδικευμένα τμήματα και την αντασφάλιση της Howden.

Η Ευρώπη, και η Ιταλία ειδικότερα, ήταν το επίκεντρο των επενδύσεων για την Howden, με την πρόσφατη ολοκλήρωση των εξαγορών της Andrea Scagliarini S.p.A. τον Ιούλιο του 2021 και της Tower S.p.A. τον Ιανουάριο του 2022.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, διάφορα μέλη της διοίκησης της Assiteca θα διατηρήσουν βασικές θέσεις στη διαχείριση της Assiteca. Συγκεκριμένα, ο Luciano Lucca θα παραμείνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ο Gabriele Giacoma θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος και ο Nicola Girelli ως οικονομικός διευθυντής.
Η συναλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή των μετοχών της Assiteca από την αγορά Euronext Growth του Μιλάνου. 

Πηγή: NEXTDEAL

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.