1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο με...

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο με στόχο την ασφάλιση των αερομεταφορών

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο με στόχο την ασφάλιση των αερομεταφορών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία βρίσκεται εδώ και μία βδομάδα στο επίκεντρο της επικαιρότητας με τις Δυτικές κυβερνήσεις να παίρνουν αποφάσεις για κυρώσεις με κύριο σκοπό να πλήξουν την οικονομία της Ρωσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο και σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Βρετανικής Κυβέρνησης, το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις με στόχο τον περιορισμό παροχής ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών υπηρεσιών σε ρωσικές εταιρείες ειδικότερα.

Αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα τις Ρωσικές εταιρείες στον τομέα των αερομεταφορών οι οποίες θα δεν έχουν πρόσβαση στον ασφαλιστικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ την ίδια ώρα θα περιορίσει σημαντικά την πρόσβαση τους και στην παγκόσμια αγορά ασφάλισης και αντασφάλισης

Οι ρωσικές εταιρείες της αεροπορικής ή διαστημικής βιομηχανίας δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών ασφάλισης ή αντασφάλισης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο άμεσα ή έμμεσα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αυτές οι περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις θα περιορίσουν τα οφέλη που λαμβάνουν οι Ρωσικές εταιρείες από την πρόσβασή τους στην παγκόσμια αγορά ασφάλισης και αντασφάλισης.

Μέσω της Lloyd’s και της London Market, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο παγκόσμιος ηγέτης σε αυτούς τους τομείς της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς. Με τη λήψη τέτοιων μέτρων, το Ηνωμένο Βασίλειο επιδεικνύει τη δέσμευσή του να εφαρμόσει αυστηρές οικονομικές κυρώσεις ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα θεσπίζει νομοθεσία για την απαγόρευση των παρόχων ασφάλισης και αντασφάλισης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο να πραγματοποιούν χρηματοοικονομικές συναλλαγές που συνδέονται με οργανισμούς Ρωσικών συμφερόντων ή για χρήση στη Ρωσία. Περισσότερες λεπτομέρειες της νομοθεσίας θα είναι διαθέσιμες εν ευθέτω χρόνω.

Σε συνδυασμό με παρόμοιες ενέργειες της ΕΕ, η κίνηση αυτή απομονώνει περαιτέρω την οικονομία της Ρωσίας από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.