1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Εργαζόμενη της Swiss Re κέρδισε μήνυση έναντι του διευθυντή της

Εργαζόμενη της Swiss Re κέρδισε μήνυση έναντι του διευθυντή της

Εργαζόμενη της Swiss Re κέρδισε μήνυση έναντι του διευθυντή της
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μια πρώην ασφαλίστρια της Swiss Re AG κέρδισε μήνυση ενάντια στον διευθυντή της επικαλούμενη διάκριση λόγω φύλου. Το αφεντικό της αστειεύτηκε για το στήθος της.

του Χρήστου Γαβαλά

Τα λόγια του προκαλούν απέχθεια, καθώς το συγκεκριμένο στέλεχος φέρεται να της είπε ότι «αν είχα στήθη σαν το δικό σου θα είχα και εγώ μεγάλες απαιτήσεις».

Στην κατάθεσή της στο δικαστήριο η ενάγουσα Τζούλια Σόμερ, δήλωσε ότι τα σχόλια του διευθυντή της «υπονόμευσαν την επαγγελματική της αξιοπιστία σε ένα δημόσιο επαγγελματικό περιβάλλον και μείωσαν την υπόστασή της σε ένα απλό σεξουαλικό αστείο».

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η ενάγουσα απολύθηκε άδικα μετά από σεξιστική μεταχείριση από το πρώην αφεντικό της, έχοντας πέσει θύμα μιας «εκστρατείας» που είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να οδηγήσει στην απόλυσή της.

Ο περι ου ο λόγος ανώτερος διευθυντής Ρόμπερτ Λίουελιν, σταμάτησε να εργάζεται στην εταιρεία παρότι στο δικαστήριο δεν παραδέχθηκε ποτέ τις κατηγορίες. Οι επικριτές του αντέτειναν επίσης, ότι υπήρχε μια κουλτούρα στη Swiss Re που καθιστούσε αποδεκτά τα σεξιστικά σχόλια.

Η υπόθεση επιλύθηκε υπέρ της μηνύτριας από τα εργασιακά δικαστήρια του Λονδίνου, όπου οι περισσότερες μηνύσεις αφορούν αξιώσεις εργαζομένων ενάντια σε άδικες απολύσεις. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι αγωγές για σεξουαλικές διακρίσεις συχνά διευθετούνται εξωδικαστικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Swiss Re: Οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν 108 δις στις ασφαλιστικές το 2023

Τα σχόλιά μπορεί & να ήταν μια απόπειρα αστεϊσμού, είπε το Σώμα των Δικαστών, δεν παύουν όμως να είναι “σεξιστικά και υποτιμητικά” και δεν έπρεπε ποτέ να είχαν ειπωθεί.

Εκτός από την αποζημίωσή της όμως, η Σόμερ ζήτησε από το δικαστήριο να ελέγξει εάν υπάρχει πολιτική ίσων αμοιβών στη Swiss Re.

«Σεβόμαστε τα συμπεράσματα του δικαστηρίου και τα εξετάζουμε πλήρως και προσεκτικά», ανέφερε η Swiss Re σε σχετική δήλωση. Η εταιρεία «δεν ανέχεται κανενός είδους διακρίσεις και δεσμεύεται να παρέχει έναν ίσο και χωρίς αποκλεισμούς χώρο εργασίας για όλους τους εργαζόμενους».

Πηγή: underwriter.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.