1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Μήνυση κατά της AIG από πετρελαϊκή εταιρεία για ζημιές σχετικές με...

Μήνυση κατά της AIG από πετρελαϊκή εταιρεία για ζημιές σχετικές με το κλίμα

Μήνυση κατά της AIG από πετρελαϊκή εταιρεία για ζημιές σχετικές με το κλίμα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Θυγατρική της πετρελαϊκής εταιρείας Sunoco Aloha Petroleum υπέβαλε μήνυση ενάντια σε θυγατρική εταιρεία της AIG, για τον λόγο ότι η δεύτερη αρνήθηκε να καλύψει το κόστος υπεράσπισης μετά από αγωγή των τοπικών αρχών στη Χαβάη ενάντια στην Aloha, που σχετιζόταν με το κλίμα.  

Η υπόθεση θα μπορούσε να δημιουργήσει προηγούμενο σχετικά με το εάν οι εταιρείες προστατεύονται από αξιώσεις για κλιματικές ζημίες, καθώς περισσότεροι ασφαλιστές επιδιώκουν να αρνηθούν την κάλυψη για κλιματικές απαιτήσεις αυτού του είδους.

Τα έγγραφα της υπόθεσης αυτής δείχνουν ότι η πετρελαϊκή εταιρεία έχει ήδη επιβαρυνθεί με έξοδα υπεράσπισης ύψους 880.000 δολαρίων, με το ποσό να αναμένετε να αυξηθεί καθώς προχωρούν οι δικαστικές διαμάχες.

Η Aloha υποστηρίζει ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιό της με την AIG παρέχει συγκεκριμένα κάλυψη για «κίνδυνο προϊόντων» και θα πρέπει να ισχύει για αγωγές λόγο κλιματικής αλλαγής.

Η Sunoco είναι ένας από τους πολλούς κολοσσούς ορυκτών καυσίμων που μηνύονται από τις τοπικές κυβερνήσεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι αυτές οι εταιρείες κάλυψαν σκόπιμα έρευνα που συνέδεσε τη βιομηχανία τους με τις κλιματικές επιπτώσεις.

Εκτός από την υπόθεση με έδρα τη Χαβάη που αντιμετωπίζει η Aloha, παρόμοιες αγωγές έχουν κατατεθεί από τοπικές κυβερνήσεις στο Ρόουντ Άιλαντ, τη Νέα Υόρκη, τη Βαλτιμόρη και πόλεις και κομητείες στην Καλιφόρνια και το Κολοράντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η συνεργασία ιδιωτικής και δημόσιας ασφάλισης αναγκαία στην περίοδο της κλιματικής αλλαγής

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.