1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Swiss Re: Στα 43,1 δισ. η αγορά των επενδυτικών ταμείων της

Swiss Re: Στα 43,1 δισ. η αγορά των επενδυτικών ταμείων της

Swiss Re: Στα 43,1 δισ. η αγορά των επενδυτικών ταμείων της
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Swiss Re δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση που υπογραμμίζει βασικές πληροφορίες από την αγορά ILS το 2023, η οποία δίνει έμφαση στην αύξηση των νέων εκδόσεων και στις ισχυρές επενδυτικές επιδόσεις στην αγορά ομολόγων καταστροφών, παρά την απουσία μεγάλων καταστροφικών γεγονότων.

Η Swiss Re σημειώνει σημαντική ανάπτυξη στην αγορά ILS, δηλώνοντας ότι «αυξήθηκε κατά περισσότερο από 20% σε ετήσια βάση στα 43,1 δισεκατομμύρια δολάρια, από 35,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022».

Η αύξηση αυτή τροφοδοτήθηκε από σημαντικό αριθμό ομολόγων που έληγαν και από νέες κατανομές κεφαλαίων.

Παρά τα αξιοσημείωτα γεγονότα το 2023, όπως οι σεισμοί Kahramanmaras στην Τουρκία και τη Συρία και ο τυφώνας Otis στην περιοχή Ακαπούλκο του Μεξικού, ο συνολικός αντίκτυπος στην αγορά ILS παρέμεινε ελάχιστος λόγω της απουσίας καταστροφών μεγάλης κλίμακας.

Επιπλέον, η Swiss Re τονίζει: «Οι νέες εκδόσεις αυξήθηκαν κατά 63%, φθάνοντας σε όγκο ρεκόρ 15,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ό, τι παρατηρήθηκε το 2021, όταν σημειώθηκε το προηγούμενο ρεκόρ».

Αυτή η άνοδος οφείλεται σε 13 νέους χορηγούς ομολόγων καταστροφών, υποδεικνύοντας αυξανόμενο ενδιαφέρον για εναλλακτικές πηγές κεφαλαίου παράλληλα με τις παραδοσιακές αντασφαλιστικές συνεργασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Swiss Re: Οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν 108 δις στις ασφαλιστικές το 2023

Μια σημαντική εξέλιξη που σημείωσε η Swiss Re Capital Markets (SRCM) ήταν η εμφάνιση του κινδύνου στον κυβερνοχώρο στην αγορά ILS. Αυτή η επέκταση όχι μόνο διαφοροποίησε την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, αλλά παρείχε επίσης στους ασφαλιστές του κυβερνοχώρου πρόσθετες οδούς για την κάλυψη των κεφαλαιακών τους απαιτήσεων.

Οι επενδυτές σε ομόλογα καταστροφών παρουσίασαν μεταστροφή στις αποδόσεις σε σύγκριση με τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν το 2022.

Παρά τις αβεβαιότητες που αφορούν γεγονότα όπως ο τυφώνας Ίαν, η αγορά ανέκαμψε με ελάχιστες απώλειες κεφαλαίου, καταγράφοντας απόδοση ημερολογιακού έτους 19,69% για το YE 2023, σημειώνοντας την υψηλότερη ετήσια απόδοση από το 2002.

Συνολικά, η δημοσίευση της Swiss Re υπογραμμίζει ότι το 2023 ήταν μια χρονιά σημαντικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας για την αγορά ILS, επιδεικνύοντας την ικανότητά της να προσαρμόζεται και να ευδοκιμεί παρά τις προκλήσεις.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.