1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Έρευνα: Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι νιώθουν άγχος όταν χειρίζονται απαιτήσεις ασφάλισης ζωής

Έρευνα: Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι νιώθουν άγχος όταν χειρίζονται απαιτήσεις ασφάλισης ζωής

Έρευνα: Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι νιώθουν άγχος όταν χειρίζονται απαιτήσεις ασφάλισης ζωής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η υποβολή απαίτησης για ένα συμβόλαιο ασφάλισης ζωής είναι δύσκολη για τους ασφαλισμένους. Σε πρόσφατη του έρευνα ο διεθνής κολοσσός στις ασφαλίσεις ζωής TAL, διερεύνησε τις συναισθηματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και οι πελάτες τους καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αξιώσεων.

Η τελευταία έκθεση της TAL με τίτλο, «Η αξία των χρηματοοικονομικών συμβούλων κατά το χρόνο της αξίωσης», διερεύνησε τον ρόλο των χρηματοοικονομικών συμβούλων σε όλη τη διαδικασία αξιώσεων από την αρχή μέχρι το τέλος, τόσο από την πλευρά των συμβούλων αλλά και από την μεριά των πελατών τους. Σκοπός της εταιρείας είναι να βελτιώσει την υποστήριξη στους χρηματοοικονομικούς συμβούλους της.

Η έρευνα τόνισε τις συναισθηματικές προκλήσεις όταν οι πελάτες πρέπει να διεκδικήσουν αποζημίωση από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής τους και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένας σύμβουλος στη συναισθηματική ευημερία ενός πελάτη καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής.

Η TAL διαπίστωσε ότι το 60% των χρηματοοικονομικών συμβούλων ένιωθαν άγχος όταν εργάζονταν με τους πελάτες τους για μια αξίωση ασφάλισης ζωής, το 43% δεν ξέρουν τι να πουν όταν ασχολούνται με πελάτες που έχουν χάσει κάποιον δικό τους άνθρωπο και το 77% συμφώνησαν ότι η παροχή βοήθειας στους πελάτες μέσω της διαδικασίας αξιώσεων αποτελεί βασικό μέρος της δουλειάς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Σύμφωνα με αναφορές στελεχών της εταιρείας, η εμπειρία αυτή καθίσταται πιο αποτελεσματική όταν οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και οι πελάτες συνεργάζονται αρμονικά. Η έρευνα καταδεικνύει την ανάγκη για τις ασφαλιστικές εταιρείες να παρέχουν στους χρηματοοικονομικούς τους συμβούλους τα εργαλεία, τους πόρους και την εκπαίδευση που χρειάζονται για να υποστηρίξουν τους πελάτες τους και έτσι να δημιουργήσουν μία θετική εμπειρίας αξιώσεων.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη της TAL η στιγμή της απαίτησης είναι η ώρα να επικυρωθεί η υπόσχεση που δόθηκε από τους ασφαλιστές στους πελάτες τους.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει τέτοιες σχέσεις με τους χρηματοοικονομικούς της συμβούλους που της  επιτρέπουν να συνεργαστεί μαζί τους με τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε η εμπειρία των πελατών να βελτιώνεται συνεχώς ενώ τονίζεται ξανά η σημασία της εκπαίδευσης των συμβούλων για να μπορούν να παρέχουν καθοδήγηση στους πελάτες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αξιώσεων .

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.