1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αυξήθηκαν τα κεφάλαια αντασφάλισης το 2021 σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης...

Αυξήθηκαν τα κεφάλαια αντασφάλισης το 2021 σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

Αυξήθηκαν τα κεφάλαια αντασφάλισης το 2021 σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Fitch.
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, η αγορά αντασφάλισης είναι καλά κεφαλαιοποιημένη και βρίσκεται σε θέση να απορροφήσει τη ζήτηση για κάλυψή.  

Παρά τις απώλειες λόγω καταστροφών που ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, η Fitch αναφέρει ότι τα παραδοσιακά και εναλλακτικά αντασφαλιστικά κεφάλαια είχαν μία αύξηση  περίπου 3-4%.

Ως αποτέλεσμα αυτής της ανάπτυξης, ο οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας θεωρεί ότι η αγορά είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένη ώστε να απορροφά μεγαλύτερη ζήτηση για κάλυψη.

«Ενώ η δραστηριότητα των παραδοσιακών αντασφαλιστών επιβραδύνθηκε το 2021 σε σύγκριση με το 2020, η βελτιωμένη κερδοφορία τους βοήθησε να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

Η Fitch σημειώνει πως η αγορά των συνδεδεμένων ομολόγων (ILS), και κυρίως τα ομόλογα φυσικών καταστροφών, βίωσαν ένα έτος ρεκόρ το 2021 γεγονός που φαίνεται και από την πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση “Artemis”.

H έκθεση με τίτλο «Q4 2021 Disaster Bond & ILS Market Report», δείχνει ότι η έκδοση ομολόγων έφτασε σε νέα υψηλά επίπεδα τον περασμένο χρόνο ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2020.

Η εισαγωγή της συγκεκριμένης έκθεσης αναφέρει ότι «Το τέταρτο τρίμηνο του 2021, για την αγορά των παραδοσιακών ομολόγων φυσικών καταστροφών ήταν το δεύτερο πιο ενεργό όσο αφορά τα κεφάλαια κινδύνων που εκδόθηκαν και τα οποία έφτασαν περίπου τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

“Ωστόσο για ολόκληρο το έτος, ρεκόρ σημείωσε η έκδοση ομολόγων ακινήτων, με περισσότερα από 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαίων που εκδόθηκαν να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κινδύνων και γεωγραφικών περιοχών”.

Η Fitch σημειώνει ότι, «Ενώ τα εναλλακτικά κεφάλαια συνολικά αυξήθηκαν κατά 3%-4% το 2021, τα ομόλογα φυσικών καταστροφών απέκτησαν σημασία εις βάρος των εξασφαλισμένων προγραμμάτων αντασφάλισης και των sidecars, συνεχίζοντας μια τάση που ξεκίνησε το 2019».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.