1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Δεν βλέπει ανάγκη αλλαγών στους κανόνες για την ευθύνη προϊόντων η...

Δεν βλέπει ανάγκη αλλαγών στους κανόνες για την ευθύνη προϊόντων η Insurance Europe

Δεν βλέπει ανάγκη αλλαγών στους κανόνες για την ευθύνη προϊόντων η Insurance Europe
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe δημοσίευσε σήμερα την απάντησή της σε ερωτηματολόγιο που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την προσαρμογή των κανόνων ευθύνης στην ψηφιακή εποχή και την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Οι ευρωπαίοι ασφαλιστές παρέχουν ήδη ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών για χρήστες και παραγωγούς τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, εάν η ΕΕ προβεί σε ουσιαστικές αλλαγές στην οδηγία για την ευθύνη των προϊόντων (PLD), θα μπορούσε να δυσχεραίνει τους ασφαλιστές να συνεχίσουν να ασφαλίζουν ορισμένους κινδύνους.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή θα πρέπει να απέχει από την εισαγωγή σημαντικών αλλαγών στο υφιστάμενο πλαίσιο, ώστε να μπορούν οι ασφαλιστές να συνεχίσουν να προβαίνουν σε ακριβείς υπολογισμούς κινδύνου και να καλύπτουν τις συνεχώς εξελισσόμενες απαιτήσεις και πραγματικότητες της αγοράς.

Επιπλέον, το PLD θα πρέπει να εξακολουθήσει να περιορίζεται σε σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές, καθώς άλλα είδη ζημιών είναι αποζημιώνονται ήδη βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως η οδηγία για την περιβαλλοντική ευθύνη και ο γενικός κανονισμός για την προστασία των δεδομένων αντίστοιχα.

Επιπλέον, νέοι κανόνες θα πρέπει να εξετάζονται μόνο στην περίπτωση σαφούς χάσματος προστασίας, το οποίο επί του παρόντος δεν υπάρχει.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.